תודה לכל הנפלאים שעוזרים לי ושאלות

שקד22

New member
תודה לכל הנפלאים שעוזרים לי ושאלות

עכשיו אחרי שהמסלול כבר די מתוכנן אפשר להתפנות למעברים ממקום למקום - אז הנה השאלות בנושא - מאיפה באיים המערביים (פוקט, קופיפי קראבי)יש טיסות לקוסמוי אם בכלל - והאם כדאי לטוס או לעבור בדרך אחרת? ומאיפה יש באיים במפרץ בנגקוק טיסה לצאנג מאי ושוב האם כדאי לטוס? ועוד שתי שאלות לסיכום אפשר לצאת לאותם סיורים יומיים מקופיפי ומפוקט? ו. . .אחרונה חביבה - מהצפון אנחנו חוזרים ל-5 ימים בבנגקוק - איך כדאי לשלב את קנצ´נבורי - או ישר מהצפון ליומיים בקנצ´נבורי או מהצפון לבנגקוק ומבנגקוק לקפוץ ליום סיור בקנצ´נבורי ולחזור לישון בבנגקוק? אני מתחילה להרגיש ממש לא נוח עם כמות השאלות אבל התשובות של כולכם פשוט מעולות - אז אני מתמכרת .. . מתנצלת על האורך

aviron

New member
כמה נפלא להיות נפלא... ../images/Emo39.gif

לקו סמוי - מפוקט יש טיסה בת חצי שעה - חברת התעופה "בנגקוק אייר" - טיסה יומית: PG252 בשעה 09:50.
על גלגלים: מקו פוקט לסוראתני נסיעה בת כ- 5 שעות. (1 שעה לכאן או לכאן - תלוי מאיזה מקום בפוקט את מתחילה את נסיעתך) מקראבי לסוראתני - פלוס/מינוס = כנ"ל. מקו פיפי : צריך להגיע קודם במעבורת (או שחייה...) לפוקט או קראבי. כ- 2 שעות הפלגה מקו פיפי לנמל פוקט-טאון, או לקראבי. מסוראתני - במעבורת לקו סמוי. מהאיים במפרץ בנגקוק אין טיסה ישירה לצ´.מאי. צריך לטוס כך: אפשרות א´: טיסה בחברת התעופה "בנגקוק אייר" מקו פוקט לבנגקוק. 1 שעה. אפשרות ב´: נסיעה-הפלגה-נסיעה לסוראתני וטיסה בחברת התעופה "תאי אינטרנציונל" לבנגקוק. 1 שעה. הטיסה יותר זולה מאפשרות א´ - בנגקוק אייר. הלאה: מבנגקוק לצ´.מאי מספר רב (כמעט כל שעה - ועד 21:00) של טיסות בחברת התעופה "תאי אינטר´". 1 שעה טיסה. דרך-אגב:הטיסה היחידה הישירה בקוים אלו , הינה טיסת "תאי אינטר´" - 11:30 - מצ´.מאי לפוקט. שעתיים. סיורים יומיים: מפוקט: סיורים יומיים אל : מפרץ פנגנגה (ג´יימס-בונד) - מספר סוגי סיור - וע"פ הסיור - המחיר. המלצתי: סיור הנקרא: "קאנו". זהו סיור יותר יקר מהסיורים האחרים - כ- 50 דולר לאדם - שווה כל סנט וסנט, כל באת´ ובאת´, כל אגורה וגרוש. הסיור מתבצע כך: (ותבדקו באם המדובר בסיור שכזה) הפלגה ביכטה מפוקט למפרץ. ביכטה פירות ושתייה קלה חינם. המשך בהודעה הבאה

aviron

New member
המשך.............

במפרץ עוברים לסירות קאנו (יעני כמו קיאקים) שמשיט אותה איש-צוות ונכנסים (בשכיבה בתוך הסירה!!) אל חופים חבוייים שבאיים. מהמם!!. אוכלים ארוחת-צהרים על היכטה ובשעות אחה"צ חוזרים לפוקט. לא להחמיץ!!! בפוקט יש גם את "פוקט פנטסי". מתחם עם "מיין-רוד" נחמד, מסעדת "קינארי" משגעת ומופע ענק של אילוזיות, לייזרים, אתני, בעלי-חיים ועשרות רבות של משתתפים. מופע מהמם!!!!. עולה כ- 1200 באת´, כולל הסעה (המתחם נמצא בחוף קאמלה( וארוחת מזנון-חופשי במסעדת ה"קינארי". את 2 הצעותיי אפשר לרכוש בכל דוכן (יש עשרות שכאלו) בכל מקום. (פטונג, קארון, קאטה ואיפה-לא) סיור נוסף בפוקט - אפשר לשכור ג´יפ או אופנוע או קטנוע (דיר-באלק: נוהגים בצד שמאל בתאילנד !!) ולטייל אל: פרומטפ שזה הנקודה הדרומית ביותר בפוקט ויש בה תצפית יפה, מגדלור מעניין ובכלל, כפר הצוענים - שבדרך אליו יש מפרצים משגעים - ואל יער הגשם - שנמצא במקום שנקרא "טונסאי" (בפוקט). קו פיפי: אח, גן-העדן... בקו פיפי מלבד בטן/גב (אפשר גם גב/בטן...) - צלילות בלונים, צלילות שנורקלים, סירה אל קו פיפי לה - שזה אי יותר קטן עם מפרצים משגעים לצלילה ובכלל - ובניהם מפרץ מאייה (ההפתעות)- שבו צילמו את הסרט "החוף" עם דה-קפריו. קאנצ´נבורי: אל העיר קאנצ´נבורי תגיעו בנסיעה מבנגקוק. 2 שעות. בעיר - על נהר הקואיי- המון המון גסטהאוסים. (כו! על הנהר!). האיזור הינו פארק לאומי - אחד מ- 12 פארקים לאומיים שבתאילנד - הנקרא "ארואן". שייט בהנר, רפטינג, מפלים, מערות מדיטצייה , "הגשר שעל הנהר קואיי" , רכבת , מקדש עם "הנזירה הצפה" (והיא אכן צפה !!), מקדש בודהיסטי-סיני (מקדש הנמר) ועוד - כל זאת מחכה לכם באיזור קאנצ´נבורי. מה עוד?

Shakty

New member
הערה קטנה

אם אתם יורדים מהצפון לבנגקוק הייתי עוצר בסוקותאי שזוהי הבירה העתיקה של ממלכת סיאם - נקודה שהרבה ישראלים מפספסים והיא פשוט יפיפיה... עוד סיורים במרחק של יום מבנגקוק : איותיאה...גם מומלץ

aviron

New member
אני אוהב, אתה אוהב.... והיא

תראה. את סוקותאי אני אוהב. מאד אפילו. יש משהו בפארק ההסטורי הזה שמכניס אותי (ואני מבין שגם אותך) לאוירה מיוחדת. קסומה. הפגודות העתיקות. המקדש המרכזי. פסלי הבודהה העומדים. משהו של עוצמה, של כוח. העניין הוא שזה לא "מתאים" לכל אחד - ותסכים איתי שלא כל אחד ימצא בזה עניין. כך שלהציע להגיע מהצפון (5-6 ש´ נסיעה) , או מבנגקוק (8-9 שעות נסיעה) למי שלא מתעניין בפארק היסטורי - זה..... מה שכן: באם כבר "עולים" לצפון (או, כמובן, "יורדים" מהצפון) עם רכב - יש פארק לאומי אדיר (ולא מוכר) - שמרכזו העיר TAK . יערות, נהרות, מפלים, בעלי-חיים ועוד. ואם כבר בעניין "סוקותאי" ו"איותיאה" עסקנו: סוקותאי: במאה ה- 12 הגיעו לאיזור שנקרא כיום "תאילנד" - פליטים מאיזורים בסין ופליטים מאיזורים מהודו. (שימו-לב: אנחנו מדברים כרגע על ההסטוריה של תאילנד.) לפניהם "ישבו" כאן קמרים (חמר=קמבודיה) ולפניהם עם בשם מון. אותם פליטים (שלא ידועה בדיוק סיבת הגעתם = משערים שבגין רדיפות= אגא חאן, ג´ינג´ס חאן) הקימו ממלכה ועיר בירה לה , בשם סוקותאי. לכן - סוקותאי הינה הבירה הראשונה של הממלכה הניקראת כיום תאילנד. במאה ה- 14 הוקמה עיר לממלכה חדשה -"אופוזיצייה" לסוקותאי, בשם איותיאה. איותיאה התעצמה וגדלה , "בלעה בשלב מסויים את סוקותאי. והרי לנו את הבירה ה-2 של מה שנקרא כיום "תאילנד". במאה ה- 18, לאחר שנים רבות של מלחמה, נופלת איותיאה בפני הצבא הבורמזי. במאמץ צבאי נהדף הצבא הבורמזי חזרה לבורמה. מכיוון שהעיר איוטיאה נהרסה לחלוטין ע"י הבורמזים - מחפשים ומוצאים מקום נחמד, ליד עקול של נהר הצ´אופריה - להקים עיר בירה חדשה. ולבירה החדשה קוראים קרונג-טפ = עיר המלאכים.

aviron

New member
קצת הסטוריה - המשך.....

מכיון שכל כפר בתאילנד ה"יושב" ליד מקור מים כלשהו - שמו מתחיל במילה "בנג" (BANGׁ ) ומכיון שבכפר ש"ישב" במקום בו החליטו לבנות את הבירה החדשה קרונג-טפ גידלו זייתים (ויש האומרים שזיפים..) ומכיוון שזייתים אומרים בתאית (בניגון מסויים) קוק - במפות הקיימות הופיע השם בנגקוק באותו מקום בו בנו את הבירה השלישית והנוכחית של מה שנקרא כיום "תאילנד". ראו אנשי המערב את המפות וקראו לעיר קרונג-טפ בשם בנגקוק. וכך נשאר שמה של בירת תאילנד - באנגלית - בנגקוק. בתאית שמה של בירת תאילנד - קרונג-טפ !!! (שזה קיצור של השם הרשמי שבכללותו נכנס לספר השיאים של גינס כשם ישוב הארוך ביותר בעולם). הבנתם כעת מה זאת סוקותאי, איוטיאה וקרונג-טפ?... רק רגע!! יש גם בירה זמנית- כשבנו את קרונג-טפ (בנגקוק): טונבורי.. זאת העיר ה"יושבת" בצידו המערבי של נהר הצ´אופריה... ומה פירוש המילה "תאילנד"? אז זה , בכלל, בתאית : פראטת תאי! פראטת= מדינה. תאי= "חופשיים" (אנשים חופשיים). פראטת תאי - תאילנד : מדינת האנשים החופשיים !! קון תאי !!!! אז זה היה פרק מהיר וקצר בהיסטוריה של תאילנד - לטובת סוקותאי, איוטיאה ובנגקוק.

למעלה