תודה לכל מי שהגיב ועזר

kisslali

New member
תודה לכל מי שהגיב ועזר ../images/Emo140.gif

שלשום שאלתי אם חייל יכול להחשב נפקד כשהוא בבסיס. שוחתי בטלפון אתמול בבוקר עם קצין כ"א של הטייסת, הבחור היה סימפטי, מתחשב, הקשיב בסבלנות רבה והבטיח לחפש לבני שיבוץ אחר הוא גם הבטיח לי שהבן יגיע לאזכרה ויהיה בבית בחג. במקביל הבן הגיע לנוירולוג בבסיס סמוך, באופן מפתיע אותו רופא שהמליץ על הורדת פרופיל, הרופא זיהה שהוא במצוקה, שוחח עמו ארוכות, המליץ על החלפת שיבוץ מיידית התקשר לרופא היחידה לוודא שיראה את בני מייד ויפעל לאשר את ההמלצה. הוא המליץ על פניה לקב"ן וגם טרח להגיד לבני שהוא חושב שהוא ראוי להערכה על ההתעקשות לשרת והנכונות לתרום למרות הקשיים - הילד אמר שהוא נשם לרווחה בפעם הראשונה מזה שלושה שבועות.... רוצה להודות לכולכם כל הנכונות הרבה לעזור וגם לתמוך, חג שמח ללי

oshiko

New member
../images/Emo45.gifטוב לראות גם את הצד הזה של צה"ל

כמו שהרבה מאיתנו חוו ישנם שני קצוות. מצד אחד אטימות, שחצנות וקלות דעת בלתי נסבלת בהתייחסות לדברים שהם בנפשם של חיילים, ומצד שני מקצועיות, רגישות והתחשבות. חבל שלפעמים צריך לסבול כל כך הרבה עד שאפשר לפגוש סוף סוף בגורם מהסוג השני. נקווה שנגיע לזה גם בשירשור הכואב המקביל שרץ כאן.

kisslali

New member
מסתבר ששמחתי מהר מדי

השיחה עם קצין כ"א כנראה נרשמה על הקרח. היום כשהבן שלי התייצב במטבח המפקד הודיע לו שגם אתמול הוא נפקד, למרות שהלך לנוירולוג ושהיום הוא נשפט על כל התקופה. להזכירכם לפני שלושה ימים הבן שלי ביקש להשפט והמפקד סירב ואמר שמצידו שיצבור עריקות. דיברתי עם המפקד ביקשתי שיניח לעניין עד אחרי שינוי השיבוץ, הוא היה מאד סימפטי ולא עשה כלום. כשהבן שלי אמר לי בהתחלת הדרך שהקצין הזה מתנכל לו ותופר לו תיק חשבתי שהוא מגזים, עכשיו די ברור לי שמרגע שהקצין הבין שיש לבני שינוי שיבוץ הוא החליט למהר לשפוט אותו כדי לנקום. אני מניחה שבחג ובאזכרה הוא כבר יהיה. ללי

סמדר בנ

New member
תפני לקפ"צ עכשיו

ולדעתי - אין לך מה להסס ולתת את הפרטים (אחרת כיצד יטפלו?) לא נראה לי שהפניה יכולה להרע את המצב הנוכחי.

kisslali

New member
פניתי והופתעתי מאד לשמוע

שהנסיבות לא ממש משנות, החייל לא עבד במטבח מאז הוצב שם ולכן הוא נפקד, בין היה או לא היה בבסיס, אם יש לי טענות בקשר למפקד אני יכולה לרשום פקס והם ישתדלו לטפל וזהו. כנראה ששלשום נפלתי על בחור חביב יותר והיום על בחור קצת פחות חביב. ללי

סמדר בנ

New member
אבל הוא היה במרפאה

במקרה כזה הוא עדיין נפקד, או שהלך ללא אישור? נסי להגיע לרופאים שראו אות, אלי יוכלו לעזור.

oshiko

New member
שווה להתאמץ ולשלוח את הפקס

צריך לאמר שקצין בבסיס חיל-האויר הנ"ל מנצל את המצב והפך אותו לעבדו הנרצע, ללא כל התחשבות במצבו ובלי לתת לו הזדמנות לדבר עם גורם כלשהו שיקשיב לו (ה"הזדמנות" היחידה הושגה בנסיבות שהקצין הנ"ל רואה בהן עריקות - שיא האטימות והנבזות). צריך להדגיש שמדובר בקצין, לא במפקד זוטר. האם אלה הערכים אליהם חונך הקצין בבה"ד 1? זוהי מערכת ערכים ירודה של ניצול מצוקה כדי להפיק טובת הנאה או סתם להתעלל. הקצין הנ"ל פשוט לא סופר את החייל ומתייחס אליו כאל רובוט שיבצע עבורו עבודות שלא נאה לאף אחד אחר בבסיס המיוחס הזה לעשות. אני מוכן לעזור בניסוח הפקס - למרות שנראה לי שללי יודעת לנסח היטב. אני לא יודע אם זה מקרה או לא, אבל מעניין שגם המקרה המצער הזה וגם המקרה של מש1 (הבת שלצערנו התחילה 14 יום בכלא) מתרחשים בבסיס של חיל-האויר. ככה זה בכל העולם, וגם בצה"ל: ככל שיש בחברה מסויימת אנשים נהנתנים, אריסטוקרטיים ופדנטים יותר,כך יש יותר עבדים שצריכים לנקות להם ולשרת אותם, ולקבל יחס מתנשא. לאחרונה שמעתי שיש התמרדות כנגד הוראה של חלוץ שטייסים יבצעו שמירות. כנראה שלקראת היותו רמטכ"ל הוא מראה שהוא לא ייתן פריבילגיות מיוחדות להוד מעלתם. נקווה שהוא גם ישים קץ לתופעות העבדות וההתנשאות שאנחנו מגלים כאן בחיל האויר.

kisslali

New member
לא יודעת אם זה קורה יותר בחה"א

והאמת היא שלא חשבתי על זה עד עכשיו, אולי זה העניין. בנתיים קיבל ריתוק ל-7 ימים, אולי ידחו את לאחרי החג, נקווה שכך. בנתיים אמרתי לו להשאר במטבח גם אם הוא לא עושה שם כלום. קודם שיגיע הביתה ואז נראה מה הלאה. חג שמח ושוב תודה על התמיכה, ללי

למעלה