תודה לכל מי שנתן לי עצה..

שלגיה*_*

New member
תודה לכל מי שנתן לי עצה.. ../images/Emo24.gif

היי לכולם, אני וחברה שלי מתכננות לטוס בפברואר לתילאנד,נפאל,ואולי...הודו. הטיול יימשך כחודש וחצי. וואוו אני חייבת לעשות חיסונים(אייזה פחד..
) ביום ג´ אנחנו הולכות למטייל להקשיב להרצאות אודות תיאלנד,נפאל והודו) אודה למי שימליץ לי על מקומות שאסור לי לפספס כולל טיפים. טוב ביי לבינתיים.. שלגו´ש

Yo-man

New member
רק טיפ אחד:

אם יש לך חודש וחצי - אל תנסי לתפוס הכל בפעם. תאילנד מתאימה לטיול של חודשיים (ואני מכיר כאלה שגם תקופה ארוכה כזו לא הספיקה להם), וזה למרות שחברות טיולים מוציאות קבוצות לתאילנד ב-17 יום. אין קשר בין התאילנד "שלהם" ו"שלנו". ונפאל, גם ללא טרק של 21 יום, שווה לפחות 3 שבועות (קטמנדו היא עיר מאוד ייחודית, עמק קטמנדו מציע המון חוויות, רפטינג, עיר הקייט פוקרה...). ועוד הודו ??? לדעתי (ותעשי מה שאת רוצה, כמובן) תשאירי את הודו לתקופה פחות מוגבלת בזמן. אולי לא תאהבי אותה מההתחלה, אבל אם כן תתאהבי - לא יהיה מספיק מקום בליבך לצער העזיבה. אחרי חודשיים קצרים בהודו, על המטוס לתאילנד, הבטחתי לעצמי שאחזור לשם. ומאז עשיתי את זה פעמיים, ואת יודעת מה היעד הבא לטיול (לא נופש - טיול) ? נכון. הודו. אל תהרסי לך את החוויה מתוך אמונה שטעימה על קצה המזלג תעזור לך להבין אם את אוהבת את הודו או לא. לדעתי עדיף לא להתמקד רק באחת מהמדינות האלה, לקחת את הזמן ולעשות מה שבא לך. בשיא הרצינות - לא תהיה לך שניה בה תרגישי שאת מבזבזת את זמנך. 6 שבועות בכל אחת מהמדינות שהזכרת הם מינימום סביר. תהני.

Yo-man

New member
נהרס לי משפט הסיום

הוא אמור להיות "לדעתי עדיף לך להתמקד במדינה אחת..." מצטער על הכפילות המשעשעת שנוצרה מטעות כתיב פשוטה זו. (אני אוהב את הרשמיות שלי כשאני טועה...)

aviron

New member
אין קשר ?

YO-MAN. הצלחת להוציא אותי משלוותי - עם "מתיחת הכתפיים" שלך לאחור... (לא נעים לי לכתוב "שחצנות" , כי אני לא מכיר אותך, אז "משיכת...). אז אם את/ה יודע/ת כל-כך טוב (ויעני - הרבה הרבה יותר טוב מהמטיילים של חברות הנסיעות שבאים רק לשבועיים) - בוא נתחיל. (כהכל מידיעה של שבועיים מאורגן בתאילנד): 1. מתי הוקמה תאילנד ואיזה "גלגולים" עברה: 2. שמה האמיתי של בנגקוק וממה נובעת הטעות של אנשי המערב לשם בנגקוק: 3. פסטיסל הרקטות. היכן? למה? מתי? 4. ארמון וינמאן. מה זה? איפה זה? למה זה? 5. מה פירוש השם צ´יאנג מאי ? ע"י מי נוסדה? למה? מתי? 6. מה קורה עם סידהרטה? רוצה עוד, שחצן קטן שלי? - דרך אגב: ה-כ-ל, אבל הכל, מהמדריך של הטיול המאורגן בן השבועיים בתאילנד. (ועוד הרבה הרבה).

Yo-man

New member
לזה בדיוק התכוונתי

כשדיברתי על הבדלים בין טיול מאורגן לטיול עצמאי. אבל בוא נתחיל מההתחלה; אם "שלגיה" הייתה רוצה טיול מאורגן היא הייתה הולכת לסוכנות נסיעות ולא לפורום טיולים. אם אתה יכול לעזור לה - בבקשה. אם אתה מחפש להתפלפל איתי, אתה יכול לכתוב ישירות למייל שלי ולא להטריד את מנוחת החברים בשטויות שלך (בניגוד אליך הכתובת שלי אינה חסויה). בנוסף, עברתי עוד כמה פעמים על ההודעה שלי ולא מצאתי מה מציק לך כל כך. אין בו נימת זילזול ולא שחצנות, אבל אם אתה חושב שמידע אנציקלופדי (שאפילו לא נחשב לטריוויה מרוב האיזוטריות שלו) הוא טעם הטיול, סע עם םפר טוב ותעזוב אותי בשקט. ובכלל מה הקשר בין השאלות שלך לחויית הטיול ? אתה חושב שבגלל שמישהו סיפר לך איך קראו לבנגקוק לפני X שנים אז נהנית יותר ? אז בוא תענה לי על זה: אתה יודע איפה השניצלים הכי טובים בקוואסן ? איפה שער החליפין הטוב ביותר למזומן ולהמחאות נוסעים (רמז - לא במלון) ? כמה באמת עולה מונית בעיר או יום טיול למשולש הזהב ??? איזו השוואה אתה מחפש בין השאלות שלך לאישיות שלי ? ובמה אתה מתגאה - במדריך שלך ? אתה לא איש נורמאלי, אתה יודע. ולשאלותיך: 1. ב-1238 הוכרז על הקמת המדינה, למרות שאנשיה נמצאים שם כבר אלפי שנים. 2. השם הקודם של העיר היה גרונג טיפ (עיר המלאכים) אבל בנגקוק (כפר הדקלים הפראיים) נתפס טוב יותר. 3. בראש השנה הסיני, המתקיים לפי לוח השנה הלועזי באיזור סוף ינואר עד אמצע בפרואר. 4. וואו, אני לא מכיר שם של ארמון אחד בתאילנד. הבושה הורגת אותי... 5. "העיר החדשה", נבנתה ב-1291 ע"י מיאנג (או משהו כזה, אני לא בטוח בשם). 6. מחכה לגילגול הבא שלו. יש האומרים כי הדאלאי למה הוא גילגולו הנוכחי. לא נראה לך טיפשי המשחק נקטן שלך ?

aviron

New member
YO-MAN KHUN THAI

Y,Y,Y הצלחתי להרגיז את YO-MAN ! . רגע, לפני שנתחיל: השניצלים הכי טובים בקאוסן הם עדיין אצל שושנה (קאוסן ימינה, תעבור את המשטרה, וימינה לפני התחנת דלק) ואפילו באם לטעמך אצל שרה (תל-אביב לשעבר, נואיבה לשעבר). חוץ מזה גם ממליץ לך לטעום את הג´חנון החדש שלה... החלפת כסף? לא דווקא בקאוסן. נסה אצל TINNY - מול מלון "אינדרה"...מונית בעיר ? תראה. אם תגיד לנהג: סאואדי קאב! טאו ראי פרטונם - אז הוא יפעיל את המונה מה- 35 באת´. אם תעשה פרצוף עגל פאלנגי ביום הוא יציע לך סבוב בעיר ב20 באת... (כולל ג´יימס גלרי ליהלומים וכו...), אבל, עזוב, תיקח אופנוע-טקסי (לא טוק-טוק) ותסגור איתו 80 באת... ועכשיו לצפון: יום טיול למשולש, מצ´.ראי או מאי? כולל שייט במקונג מהמשולש לצ´יאנג סן או רק עד המלון-קזינו בבורמה ? כולל ירידה באי בלאוס ? נו, טוב. בערך 800 באת´ מצ.ראי, כולל ארוחה המסאי. (מזנון חופשי במלון וונג טונג). חוץ מזה: אני כן נורמלי, חבר. רק רציתי להעמיד אותך על השקפתך שטיול מאורגן הוא לא טיול "שלנו", או כפי שאני הבנתי שהתכוונת: טיול לא טוב. דווקא כאחד שכל הזמן בפורום (אני מתכוון אליך) - תן גם לאחרים להביע את דעתם, גם באם שונה משלך. והעיקר: תהיה רגוע ! בלי עצבים !! קאב-קון-קראב וסאואדי קאב ! (אחרון: ה- E MAIL שלי דווקא כן לפרסום - ואמור להופיע.

Yo-man

New member
תסתכל בכרטיס שלך

כתוב שם שהEמייל שלך חסום. עכשיו תענה לי בכנות - את התשובות שנתת לי כאן למדת בטיול מאורגן ? No way!!! במקרה יש לי אמא שמדריכה טיולים כבר 20 שנה, ואני קצת מודע לדברים שהמדריכים מעבירים לנוסעים, וזה לא מה שיש לך. אם מה שמעניין אותך זה המידע שחקרת אותי אודותיו - אתה בכלל לא חייב לטייל. אתה יכול רק לקרוא בספרים... אם נחזור אחורה רגע אני מזכיר לך - לא זילזלתי בטיולים מאורגנים. שים לב שאפילו אתה התנסחת בעדינות כי אתה לא בטוח בכוונותי. אני רק ציינתי שטיול מאורגן שונה מטיול של תרמילאי. מה חורה לך בזה ? אתה לא מסכים עם הקביעה הזו ? עזוב אותך מחידונים ובא נעזור לבחורה שרוצה לטייל 6 שבועות עם חברה במזרח. בברכת "צ´אי מידאי" (תרגום: עדיין לא מוכן. זה הדבר היחיד שקלטתי בתאית)

aviron

New member
ד"ש לאמא

מחבר למקצוע... (שלא תפגע לנו בפרנסה, שובב !!). ןאני גם גר בצ´יאנגמאי.. ובזה אנחנו מסיימים את פרק ההתנצחות ולוחצים ידיים!. כשתגיע לתאילנד תתקשר לטל´ מובייל: 9271810 - 01 = רכיבה על פילים, רפטינג במבוק על הקוק ותום-קה=גאי (מרק עם עוף מבושל בקוקוס) עליי !!!

Yo-man

New member
רשמתי את המספר ../images/Emo33.gif

שלא תתפלא אם תקבל טלפון עוד כמה חודשים... אני לא ביישן כשזה מגיע לאוכל. להתראות אצלך. Yo-man

maz

New member
נפאל ותיאלנד

בחודשים אוקטובר - נובמבר 1999 הייתי כ-6 שבועות בשתי המדינות האלה: 3.5 שבועות בנפאל וכ- 2.5 בתיאלנד. המסלול שלי בגדול היה: נחיתה בדלהי, למחרת טיסה לקטמנדו, יומיים טיול בעיר + אתרי ה´חובה´ בסביבה (כל ספר או אתר תיירות יפרט לך אותם), משם יום נסיעה לפוקרה, יום התארגנות בפוקרה, 7 ימים טרק (אני טסתי לג´ומסום ומשם עלינו למוקטינאת וירדנו חזרה), יומיים נוספים בפוקרה הרגועה כולל טיול באזור, נסיעה לפארק צ´יטוואן ו-3 ימים בפארק - אחד הרגעים הבלתי נשכחים בטיול שלי היה רכיבה על פיל עם הנוף של ההרים המושלגים ברקע ושמש שעוד מעט שוקעת - סוף העולם
. אח"כ נסיעה חזרה לקטמנדו ושלושה ימים של טיול בכפרים בעמק. בהמשך טיסה לבנקוק, יומיים בעיר, נסיעה לקו-פי-פי ומכיוון שלא הפסיק הגשם מעבר לצד השני לקופאנגן, 5 ימים שם וחזרה לבנקוק, משם יומיים בקאנצ´נבורי, חזרה לבנקוק לעוד יום-יומיים וטיסה חזרה ארצה. זה מסלול די קלאסי ורגוע. אפשר בקלות לשלב בו ראפטינג (די רוגש אחרי החורף) או טרק אחר. לדעתי עדיף למצות כמה שיותר את נפאל. לתיאלנד קל וזול יותר לחזור, והיא לדעתי פחות מדהימה. לפי מה ששמעתי - אחרי נפאל צפון תיאלנד היא די ´סתם´ ולכן הקדשתי את רוב הזמן לאיים בדרום. את הודו לא תספיקו באמת לראות גם אם את כל הזמן תהיו שם. המלצה שלי:אתן בטח תיקנו את התנ"ך של המטיילים: הלונלי פלאנט
תעיפו מבט בפרקים של ה- off the beaten trek ותנסו את המסלולים שהם מציעים שם. זה לא שתהיו היחידות שם, אבל בכל זאת יש שם פחות תיירים וזה יותר נחמד. למשל בעמק קטמנדו: סעו אחה"צ לעיירה Dhulikel, מצאו שם מלון וקומו למחרת מוקדם בבוקר (יופי של נוף, זריחה מהממת) ומשם המשיכו במסלול המתואר בספר (אני אחסוך לכן את התיאור כאן). בסוף המסלול מגיעים לעיירה משם יש אוטובוס חזרה לקטמנדו (כשעה-שעתיים נסיעה). עוד המלצה - תנסו להגיע ל- Bodhnath (המקדש הבודהיסטי הגדול) בשעות אחה"צ. צבעי השקיעה על הכיפה הלבנה הגדולה הופכים את המקום למרשים עוד יותר. כולי קנאה. אתן נוסעות למדינה מדהימה!!!

שלגיה*_*

New member
Yo-mam ....אתה כזה משעשע ../images/Emo6.gif

טוב אז ככה...... אין לנו עדיין שמץ הייכן נטייל בדיוק אבל קבענו שנאריך את הטיול לחודשים (טוב גם זה משהו...
). וקבענו שניסע לתאילנד ולנפאל ואולי..בורמה ולאוס....וואוו ועדיין אין לנו מסלול אנחנו חשבנו שנטוס קודם לתאילנד ונהיה שם בערך חודש וחצי ושבועיים בנפאל נעשה טרק (אני מקווה שלא יהיה מעייף מידי
) לגבי החיסונים שמעתי שזה קצת מוקדם מידי ואפשר לעשות את זה חודש וחצי לפני הטיסה. אתה במקרה לא מתכנן לטוס למזרח בפברואר???
כי נראה לי שתשמש לנו כמדריך טיולים מושלם. איזה מדריך טיולים אתה ממליץ לי לקחת??? טוב, נראה לי ששגעתי אותך קצת .......אז ביי לבינתים

Yo-man

New member
יו שילגי

קודם כל - ברכות על תוספת הזמן
. בבורמה ולאוס לא הייתי, אבל כמיטב הבנתי שבוע יכול להספיק לאטרקציות המרכזיות במדינות אלה (בבורמה יש את המקדשים שעצים צומחים בתוכם, שבהם צולם חלק מ"לארה קרופט". מקום יפהפה). אבל אני עדין ממליץ לכן לחשוב אם בא לכן לראות כמה שיותר בטיול אחד, או לטעום יותר מכל מקום. כל אחד ומה שמתאים לו. לגבי מדריכים - אני טיילתי עם הלונלי-פלנט והוא סיפק אותי מאוד, אבל אין לי למה להשוות אותו. ולצערי אני לא יוצא לטיול נוסף בשנה הקרובה (לפני חצי שנה חזרתי מחצי שנה בדרום אמריקה), אבל תודה. בכל מקרה - אווירון השאיר כאן את מספר הטלפון שלו, ודווקא הייתי ממליץ לכן להתקשר אליו כשתהיו בצפון תאילנד. בסך הכל תוכלו להיעזר בהדרכה, ומה טוב יותר ממדריך ישראלי שגר באיזור ומכיר אותו טוב ? על אף חילופי הדברים ביננו - הדעות שלנו לא חלוקות בכל מה שמגיע למימוש הטיול. אין לכן מה להפסיד אם תרימו אליו טלפון, אבל יש לי הרגשה שיש מה להרוויח ממנו. סעו לשלום, Yo-man

לאווירון יו-מן ושלגיה ../images/Emo91.gif

מבלי לפגוע בהתפייסות המרנינה בין יו-מן לאווירון אציין רק שעם מדריכים מעולים כמו אווירון לומדים הרבה יותר מאשר בטיולים מאורגנים " שגרתיים" . הכל תלוי באופי המדריך וטיב הקבוצה . טיול שכזה שונה מטיול מוצ´לרי לחיוב ולשלילה . אווירון נמנה על המדריכים שהם חוויה ( ולא בטוח שהוא מתרגש או נפגע כשיו מן מכנה אותו " לא איש נורמאלי "). שלגייה !!!! לעזוב הכל ולנסות לסחוט מאווירון יעוץ ופגישה בתאיילנד מומלץ !!!!! הן לתכנון הטיול והן להדרכה . ולאווירון - הפתעת אותי אנא צור קשר באיימייל ואגב מדוע בשאלות על תאיילנד שכחת את המרפסת הכי יפה בתאילנד ?

למעלה