תודה ללאנס על בוקר מדהים

gsprukt

New member
תודה ללאנס על בוקר מדהים ../images/Emo80.gif

רבע לשש. אני לבד בחניה של נחשון. חושך. 6 מעלות על הפולאר. רוח איומה. אני מטורף? כנראה שכן... חתול קטן, קפוא לגמרי, מנסה להתגנב לתוך האוטו שלי (נשבע לכם). עד כאן. נשברתי. חוזר לתוך האוטו, מניע ומתחיל לנסוע חזרה לכיוון נשר. תחושת ריקנות ממלאת אותי אבל אלה לא תנאים לרכיבה... ואז... אני נזכר בלאנס. לאנס שמטפס בשלג על הפסגות הכי גבוהות באלפים, לבד, כשרק יוהן ברויינל מלווה אותו באוטו המחומם... יו טרן מהיר. אספרסו כפול ובננה במנטה שבנחשון. יאללה, רוכבים. משם הכל מדהים. אור ראשון מפציע כשאני מסובב פדלים במהירות במעלה יער הנשיא כדי להתחמם לקראת צובה אהובתי. מאפס לאפ בפולאר בתחנת האוטובוס המוכרת בצומת אשתאול ומתחיל לטפס את הקירות הראשונים. רוח גבית קלילה דוחפת אותי למעלה ואני טס את העליה הקשה. בכניסה לצובה לוחץ על הכפתור האדום בפולאר ומגלה שגילחתי כמעט 3 דקות מהשיא שלי. רק בשביל זה היה שווה לקום בארבע וחצי. בירידה לכיוון צומת הדסה מזהה קרחת ולייטספיד מטפסים. אין קסדה אבל איזה כיף לפגוש משוגע כמוני. צועק לו בוקר טוב וממשיך לדהור למטה. כמו בתוך חלום אני מתפתל בכביש המדהים לאורך מסילת הרכבת החדשה ואחר כך מתחיל בטיפוס האחרון לברבהר. רוח פנים חזקה ואני נאבק בפדלים. ממלא מים בזריזות בברזיה של ברבהר ויורד בזהירות את נס הרים. אביב שור אמר שיש שמן בירידה וכדאי להיזהר... אני לא ראיתי. תשע וחצי - אני באוטו, מאושר. כל היום לפני...

g i l 1 7 8

New member
גיא, אתה גדול

שאלה קטנה מה אתה לובש בתנאים אלו? אני ניכנסתי לא מזמן לאחת החנויות המוכרות וביקשתי לבוש שמתאים לחורף הישראלי: מה שקיבלתי זה - גופייה טרמית, שרוולים לידיים ורגליים, כפפות ארוכות. העיניין הןא שעדיין קר לי בטרוף עם כל זה! לך יש לבוש נוסף? אולי כיסוי ראש? או מעיל נוסף?

gsprukt

New member
אז ככה:

שני הפריטים שחסרים לך ועשו לי את ההבדל היום היו: 1. וסט נגד רוח מניילון פשוט עם גב רשת נושם. שומר על חום הגוף בירידות ובמישורים. מתקפל לגודל תפוז ושוקל כלום בעליות. 2. מחמם ראש ואוזנים. פשוט הבדל עצום מראש חשוף. לי יש של "סאוגי" מבד דק אבל מחמם ונושם. יש גם סוג שעשוי מ-פליס שלטעמי קצת עבה מדי אבל עושה את העבודה מצויין. אני רכבתי היום עם גופיה תרמית, חולצה ארוכה, וסט נגד רוח, שרוולים לידים, שרוולים לרגלים וכפפות ארוכות. היה לי חם ונעים.

gsprukt

New member
עוד פריט מומלץ

דובונים קטנים לרגליים (-: כמו שטלקטלק קורא להם... או בעברית, ערדלים נגד קור וגשם. לי אין ואני מסתפק בעיתון יומי מאתמול בתוך הנעל אבל אומרים שהדובונים האלה הם משו משו.

talctalc

New member
הדובונים באמת מומלצים ../images/Emo85.gif

גם לא קופאות לך אצבעות הרגליים מהרוח, גם נראים כמו דרדסים, ואם כבר נרדמת לך איזו אצבע ברגל אז היא יכול הלהתכרבל

ובכלל... תודה ללאנס../images/Emo99.gif../images/Emo47.gif

ככה זה כש"מעריצים"... סחתיין על ההשראה ומימושה (ועל הטעם הטוב בבחירת מודל החיקוי). עכשיו גם אתה מעורר השראה
.

gsprukt

New member
זאת ההשראה שלי. מה שלכם? ../images/Emo39.gif

"אז חזרתי לשם. מזג האוויר היה סוער ואני חזרתי במסלול המדוייק שבו יעבור המירוץ, אלא שעתה לא היו צופים ורכבתי לבד, פרט ליוהן שליווה אותי במכונית. הגעתי למרגלות אוטקאם והתחלתי לדווש בעמידה, מתקדם בעמל רב במעלה המדרון התלול. בעודי רוכב בחנתי את הדרך, במטרה לקבוע היכן אוכל לתקוף והיכן אצטרך לשמור על כוחותי. השמים הטיחו תערובת של שלג וברד, כשנשפתי אוויר, בקע אד לבן מפי. אחרי כשעה הגעתי לפסגה. יוהן עצר, שרבב את ראשו דרך חלון המכונית ואמר, "בסדר, טוב, תכנס למכונית ותשתה תה חם." היססתי, לא היית מרוצה מצורת הרכיבה שלי. "זה לא הסתדר לי" אמרתי. "מה זאת אומרת זה לא הסתדר לך?" "זה לא הסתדר לי. לא הבנתי את הטיפוס". הר עלול להיות דבר מסובך. לא הרגשתי שאני מכיר את אוטקאם. עליתי אותו, אבל עדין לא הייתי בטוח באיזה קצב עלי לעלות אותו. כדי שרכיבת היכרות תועיל לי, ברצוני להרגיש בסופה שאני מכיר את ההר במידה שתסייע לי במירוץ. "אני לא חושב שאני מכיר אותו," אמרתי. "הוא לא חבר שלי." "מה הבעיה?" אמר יוהן. "הסתדרת, בוא ניסע". "נצטרך לחזור ולעשות את זה שוב." לקח לי שעה לעלות, והירדיה ארכה בסביבות 30 דקות נוספות. ואז עליתי שוב, עוד שעת רכיבה עד הפיסגה. בסוף היום, אחרי שסיימתי לרכב בגשם השוטף, הרגשתי שהפעם השתלטתי על הטיפוס. יוהן פגש אותי בפסגה, נושא מעיל גשם. "אני לא מאמין למה שראיתי עכשיו." אמר."בסדר. עכשיו בוא הביתה." באותו ערב שלחתי את המידע הפיזיולוגי שלי מהטיפוסים למאמן שלי, כריס קרמייקל. בתום כל אימון יומי בדקתי את הנתונים שנאגרו במחשב קטן שהורכב על אופני, את הכח שלי בוואטים ואת הדופק שלי. מהנתונים האלה למדתי אילו קטעי טיפוס היו הקשים ביותר עבורי ואילו הקלים ביותר. נהגתי לשלוח את הנתונים בדואר אלקטרוני לכריס, אשר היה מוסיף הערות ושולח אותם בחזרה אלי. באותו ערב פתח כריס את הנתונים ששלחתי לו ובחן את הנתונים. למחרת בבוקר הוא טילפן אלי. "נראה שזה היה יום קשה, שבע שעות במזג אוויר כזה. אבל ייצור הכח שלך מרשים בכל מקרה". אמר. "רק הערה אחת. נראה לי שהקובץ הושחת, משום שהמספרים מוזרים". "מאיזה בחינה?" שאלתי. "יש שתי סדרות". אמר. "זה נכון". "עלית פעמים?" "כן". כריס השתתק לרגע. "חתיכת מטורף דפוק". אמר. (מתוך "כל שניה קובעת")

כרגע...אתה../images/Emo3.gif../images/Emo9.gif

אבל בדרך כלל (ולא רק בכל מה שקשור באופניים)...זה אותו "חתיכת מטורף דפוק"
שמנסה להפוך הרים ואתגרים בלתי אפשריים לחברים קרובים
. אני גרופי
.

למעלה