תודה לנשיא ארה"ב הנכנס

צביקה5311

Well-known member
לא לראש הממשלה שלנו, ממש לא
זה שעיסקה יוצאת לדרכה שעות ספורות לפני השבעת טראמפ לנשיא, זה לא כי ככה יצא!
זו פוליטיקה קטנה על גבן של נפשות.
אני כולי תיקווה שכנהוג ומקובל בדמוקרטיות, הממשלה הזאת לא תקבל את אמון העם כשהעם ידרש לכך.
לא מגיע להם. נתניהו עד עצם היום הזה (כמעט היחיד)
לא לקח אחריות על גדול המחדלים שקרה דווקא במשמרתו.
החטופים ישתחררו ויחזרו הביתה בעזרת השם רק בזכות דונלד טראמפ. ביבי, טקטית בוחר לא לעצבן אותו.
חיי החטופים שנחטפו בעיצומה של משמרתו
הם לא היו מעולם בראש מעייניו. עובדות מדברות בעד עצמן.
העיסקה יוצאת לפועל רגע לפני השבעתו של טראמפ.
זה יכול היה לקרות הרבה לפני.
זה לא היה נכון "פוליטית". אני נחרד לכתוב זאת, עד לאן התדרדרנו?
בן גביר. אין לי ציפיות מהאיש, רוב העם לא מבין את הרציונל שלו. להוציא את הבייס שלו בכפר תפוח וביצהר
כל מי שהצביע לו, מביט במראה ונגעל. אני אישית מכיר הרבה כאלה. "איך הייתי עד כדי כך מטומטם?"
אבל "להתגאות ולהתפאר" "בזכותי העיסקה טורפדה עד היום?" הלו, המשפחות של החטופית מקשיבות לך ולא מאמינות. בן גביר, אתה מבייש את הכיפה שלראשך.
מילא, אתה באמת ובתמים מאמין שכך נכון לעשות
אבל להתפאר??? מול המצלמות?
בן גביר הוא גם עורך דין. אם לא הייתי חושש לתביעת דיבה נגדי, הייתי פותח פה אליו על 200.
כל מי שהצביע לו, תביטו במראה, כנראה משהו שם השתבש. חברים ומכרים שלי שהצביעו לו, מודים בכך

ביטניקט

Well-known member
לא לראש הממשלה שלנו, ממש לא
זה שעיסקה יוצאת לדרכה שעות ספורות לפני השבעת טראמפ לנשיא, זה לא כי ככה יצא!
זו פוליטיקה קטנה על גבן של נפשות.
אני כולי תיקווה שכנהוג ומקובל בדמוקרטיות, הממשלה הזאת לא תקבל את אמון העם כשהעם ידרש לכך.
לא מגיע להם. נתניהו עד עצם היום הזה (כמעט היחיד)
לא לקח אחריות על גדול המחדלים שקרה דווקא במשמרתו.
החטופים ישתחררו ויחזרו הביתה בעזרת השם רק בזכות דונלד טראמפ. ביבי, טקטית בוחר לא לעצבן אותו.
חיי החטופים שנחטפו בעיצומה של משמרתו
הם לא היו מעולם בראש מעייניו. עובדות מדברות בעד עצמן.
העיסקה יוצאת לפועל רגע לפני השבעתו של טראמפ.
זה יכול היה לקרות הרבה לפני.
זה לא היה נכון "פוליטית". אני נחרד לכתוב זאת, עד לאן התדרדרנו?
בן גביר. אין לי ציפיות מהאיש, רוב העם לא מבין את הרציונל שלו. להוציא את הבייס שלו בכפר תפוח וביצהר
כל מי שהצביע לו, מביט במראה ונגעל. אני אישית מכיר הרבה כאלה. "איך הייתי עד כדי כך מטומטם?"
אבל "להתגאות ולהתפאר" "בזכותי העיסקה טורפדה עד היום?" הלו, המשפחות של החטופית מקשיבות לך ולא מאמינות. בן גביר, אתה מבייש את הכיפה שלראשך.
מילא, אתה באמת ובתמים מאמין שכך נכון לעשות
אבל להתפאר??? מול המצלמות?
בן גביר הוא גם עורך דין. אם לא הייתי חושש לתביעת דיבה נגדי, הייתי פותח פה אליו על 200.
כל מי שהצביע לו, תביטו במראה, כנראה משהו שם השתבש. חברים ומכרים שלי שהצביעו לו, מודים בכך
השינוי היחיד זה שטראמפ הבטיח שייפתחו שערי הגיהנום לחמאס ולכל האיזור אם לא ישוחררו החטופים, בעוד שביידן וממשלו השמאלני נכנעו טוטאלית לחמאס וניסו לשכנע את ישראל להיכנע גם ולהחזיר את החמאס לשלטון בעזה, תוך כדי שהם מאיימים באמברגו נשק על ישראל. טראמפ עשה את ההיפך הגמור, הוא איים על החמאס ולא על ישראל, כפי שביידן וממשלו השמאלני העויין היה צריך לעשות כבר מהתחלה, ואז לא היו מחכים יותר משנה לשחרור החטופים ואולי אפילו במחיר הרבה יותר סביר מהמחיר שאותו נשלם עכשיו. אבל ממשל ביידן השמאלני היה עויין ברובו לישראל, וברוך שפטרנו ממנו. זה למה עכשיו העסקה עומדת לצאת לפועל, ולא שום דבר אחר.

הפרבולה1

Well-known member
לא היה אפשרות לעיסקה לפני כן ולא בגלל בן גביר, החמאס פשוט סירב להענות לדרישות המינמליות של ישראל , טראמפ שיכנע את הערבים ולא את ביבי שתמיד היה מוכן לעיסקה בתנאים סבירים.
אמנם ישראל וויתרה הרבה אבל הפעם גם האויב וויתר הרבה למשל ישראל נשארת בציר פילדלפי לפחות עד השלב השני , בנוסף יש הבטחה של של אנשי טראמפ שישראל תוכל לחזור ללחימה אם השלבים הבאים לא יצאו לפועל .לא היתה לזה הסכמה מצד החמאס בהצעות הקודמות.

צביקה5311

Well-known member
לא היה אפשרות לעיסקה לפני כן ולא בגלל בן גביר, החמאס פשוט סירב להענות לדרישות המינמליות של ישראל , טראמפ שיכנע את הערבים ולא את ביבי שתמיד היה מוכן לעיסקה בתנאים סבירים.
אמנם ישראל וויתרה הרבה אבל הפעם גם האויב וויתר הרבה למשל ישראל נשארת בציר פילדלפי לפחות עד השלב השני , בנוסף יש הבטחה של של אנשי טראמפ שישראל תוכל לחזור ללחימה אם השלבים הבאים לא יצאו לפועל .לא היתה לזה הסכמה מצד החמאס בהצעות הקודמות.
אני לא שומע התייחסות להתרברבות המגעילה של בן גביר. מה שהוא עשה זה לא אנושי

הפרבולה1

Well-known member
אני לא שומע התייחסות להתרברבות המגעילה של בן גביר. מה שהוא עשה זה לא אנושי
זכותו של בן גביר להתנגד לעיסקה הזאת והקודמות , אבל עובדה שלא הוא טירפד את העיסקאות שהיו ולא את זאת שעכשיו. בעיסקאות הקודמות החמאס דרש נסיגה מלאה מעזה והפסקת המילחמה כבר בהתחלה בהצהרות לתקשרות , וגם ביבי לא הסכים לזה , ובנוסף כמו שפורסם בכלל לא היו תגובות של החמאס לכל מיני הצעות פשרה שהועלו .

אי אפשר להתחמק מהעובדה שמי שגרם להתגמשות החמאס היה טראמפ שהבטיח "גיהנום" אם לא ישחררו החטופים.

lemner40

Well-known member
זכותו של בן גביר להתנגד לעיסקה הזאת והקודמות , אבל עובדה שלא הוא טירפד את העיסקאות שהיו ולא את זאת שעכשיו. בעיסקאות הקודמות החמאס דרש נסיגה מלאה מעזה והפסקת המילחמה כבר בהתחלה בהצהרות לתקשרות , וגם ביבי לא הסכים לזה , ובנוסף כמו שפורסם בכלל לא היו תגובות של החמאס לכל מיני הצעות פשרה שהועלו .

אי אפשר להתחמק מהעובדה שמי שגרם להתגמשות החמאס היה טראמפ שהבטיח "גיהנום" אם לא ישחררו החטופים.
הוא הבטיח גהינום לנתניהו אם הוא לא יאשר את העיסקה

צביקה5311

Well-known member
הוא הבטיח גהינום לנתניהו אם הוא לא יאשר את העיסקה
זה ידוע, ביביסטים וכהניסטים מודעים לזה?
מכיר את הסיטואציה שמישהו מאיים על האוייב שלך בנוכחותך? כשהוא מתכוון בראש ובראשונה אלעך?המבין יבין. אין תסריט כזה שביבי יכנע לבן גביר וימרא את פיו של טראמפ. את ההשלכות של התפטרות בן גביר, ביבי ישרוד, לעצבן את טראמפ בתחילת המשך דרכו בבית הלבן, זה "התאבדות".
צריך לקרות משהו מאוד קיצוני מצד חמאס כדי לנחזור להלחם. אני לא רואה היום את מחאס נותן לבן גביר "מתנה" כזאת.

הפרבולה1

Well-known member
זה ידוע, ביביסטים וכהניסטים מודעים לזה?
מכיר את הסיטואציה שמישהו מאיים על האוייב שלך בנוכחותך? כשהוא מתכוון בראש ובראשונה אלעך?המבין יבין. אין תסריט כזה שביבי יכנע לבן גביר וימרא את פיו של טראמפ. את ההשלכות של התפטרות בן גביר, ביבי ישרוד, לעצבן את טראמפ בתחילת המשך דרכו בבית הלבן, זה "התאבדות".
צריך לקרות משהו מאוד קיצוני מצד חמאס כדי לנחזור להלחם. אני לא רואה היום את מחאס נותן לבן גביר "מתנה" כזאת.
אתה עדין שבוי בקונספציה שכאילו החמאס הוא פרטנר שלנו ומשתף פעולה עם השמאל הישראלי במילחמה נגד בן גביר.
יש סיכוי סביר שהשלבים הבאים לא יתממשו . וגם אם יתממשו רוב הסיכויים שישראל תחזור ללחימה אחר כך, קשה להאמין שהחמאס יוותר על תוכניתו להשמדת ישראל וכבר בפצמר הראשון שיעוף מעזה ואולי רק בתגובה להתחמשות מחודשת של האויב בעזה ישראל תצא למילחמה.

עם זאת אני חושב שבן גביר עשה טעות שהתפטר , ישראל עדין לא נסוגה מעזה, הוא היה יכול לחכות לפחות לשלב השני ואז להתפטר אלה אם החמאס יפוצץ את השלב השני.

הפרבולה1

Well-known member
ההתנהלות מראה שלא השתנה כלום. ראה הפרות הפסקת האש בלבנון.
ממה שקורה בנתיים בדרום לבנון נראה שההתנהלות כן השתנתה , צה"ל לא מסתפק בזה שהחיזבאללה לא יורה, אלה רואים גם בעצם נסיונותיו להכניס אמל"ח לדרום לבנון הפרת הפסקת האש ומגיבים .
אני מקווה שכך יהיה גם בגיזרת עזה אם נאלץ לסגת משם, ובנוסף לא רואה סיבה למה שנמשיך לספק להם חשמל דלק וסחורות אם בכל מקרה אין לנו שליטה על ציר פילדלפי . אם ניסוג מעזה ובעיקר מציר פילדלפי אז לפחות חייבים להסיר מעלינו את האחריות על ערביי עזה , אבל מי יודע לא כולם אצלינו השתחררו מהקונספציה

כוכבית מצויה

Well-known member
ממה שקורה בנתיים בדרום לבנון נראה שההתנהלות כן השתנתה , צה"ל לא מסתפק בזה שהחיזבאללה לא יורה, אלה רואים גם בעצם נסיונותיו להכניס אמל"ח לדרום לבנון הפרת הפסקת האש ומגיבים .
העובדות מראות שהתגובה המינורית לא מונעת מהם להמשיך בהפרות ולכן ברור שזו לא התגובה ההולמת. אם רוצים של גובה תהיה השפעה כלשהי על ההתנהלות היא צריכה להיות הרבה יותר משמעותית.
אני מקווה שכך יהיה גם בגיזרת עזה אם נאלץ לסגת משם,
אם זה מה שיהיה זה יבטיח שנחזור מהר מאוד לספוג רקטות מהרצועה.
ובנוסף לא רואה סיבה למה שנמשיך לספק להם חשמל דלק וסחורות אם בכל מקרה אין לנו שליטה על ציר פילדלפי . אם ניסוג מעזה ובעיקר מציר פילדלפי אז לפחות חייבים להסיר מעלינו את האחריות על ערביי עזה , אבל מי יודע לא כולם אצלינו השתחררו מהקונספציה
בדיוק כמו שהעסקה נכפתה עלינו, גם המשך האספקה לעזה יכפה עלינו.

הפרבולה1

Well-known member
בדיוק כמו שהעסקה נכפתה עלינו, גם המשך האספקה לעזה יכפה עלינו.
הסיבות שהעברנו סחורות חשמל ודלק לעזה לפני המילחמה הם:
1) הקונספציה שאם לא נדאג למצב ההומנירטי בעזה אז הטרור יגבר , אם המצב הכלכלי ישתפר בעזה הטרור יפחת כי לא יהיה להם אינטרס להרוס את השפור הכלכלי
2) האמונה שאנו שולטים על כל מה שנכנס לעזה ועדיף שיכנס דרכינו תחת פיקוחינו .
3) כי העולם והשמאל הישראלי כפה עלינו את לקחת אחריות על ערביי עזה מתוך מטרה מדינית שעזה היא חלק ממדינה פלסטינית ולא שייכת למיצריים.

אז 1 כבר לא רלוונטי, כמעט כולם מבינים שהשיפור הכלכלי בעזה רק העצים את כוחו הצבאי של האויב שלא סטה לרגע ממטרותו להשמיד את ישראל ,הנסיון לשחד את האויב בתמריצים כלכלים כדי שיחדל ממטרתו נכשל (אגב עוד בתהליך אוסלו ראינו את זה אבל הפעם שילמנו מחיר כבד יותר על הניסיון הזה )

לגבי 2 היום כולם מבינים שלא היה מצור יבשתי על עזה ( יש להם גבול עם מיצריים ) ולמשל כל הבדיקות למנוע העברת "חומרים דו שימושיים" דרך מעבר כרם שלום היו שטות אחת גדולה .

לגבי 3 יש תיקווה שהעולם פחות יכפה עלינו , כי אנחנו כבר פחות מחזיקים מהאו"ם שמו"ם ומאונר"א וכל השטויות האלו , ובבית הלבן יש את טראמפ.

אבל מי יודע אני גם לא בטוח שהשתחררנו לגמרי מהקונספציה ...

כוכבית מצויה

Well-known member
1) הקונספציה שאם לא נדאג למצב ההומנירטי בעזה אז הטרור יגבר , אם המצב הכלכלי ישתפר בעזה הטרור יפחת כי לא יהיה להם אינטרס להרוס את השפור הכלכלי
3) כי העולם והשמאל הישראלי כפה עלינו את לקחת אחריות על ערביי עזה מתוך מטרה מדינית שעזה היא חלק ממדינה פלסטינית ולא שייכת למיצריים.

אז 1 כבר לא רלוונטי, כמעט כולם מבינים שהשיפור הכלכלי בעזה רק העצים את כוחו הצבאי של האויב שלא סטה לרגע ממטרותו להשמיד את ישראל ,הנסיון לשחד את האויב בתמריצים כלכלים כדי שיחדל ממטרתו נכשל (אגב עוד בתהליך אוסלו ראינו את זה אבל הפעם שילמנו מחיר כבד יותר על הניסיון הזה )

לגבי 2 היום כולם מבינים שלא היה מצור יבשתי על עזה ( יש להם גבול עם מיצריים ) ולמשל כל הבדיקות למנוע העברת "חומרים דו שימושיים" דרך מעבר כרם שלום היו שטות אחת גדולה .

לגבי 3 יש תיקווה שהעולם פחות יכפה עלינו , כי אנחנו כבר פחות מחזיקים מהאו"ם שמו"ם ומאונר"א וכל השטויות האלו , ובבית הלבן יש את טראמפ.

לא קשור לקונספציה, העולם יכפה עלינו בדיוק כמו שהוא כפה להכניס סיוע הומניטרי ובדיוק כמו שהוא כפה את עסקת השבויים

הפרבולה1

Well-known member
לא קשור לקונספציה, העולם יכפה עלינו בדיוק כמו שהוא כפה להכניס סיוע הומניטרי ובדיוק כמו שהוא כפה את עסקת השבויים
אז את אומרת שבגלל סעיף 3 ישראל תמשיך להעביר סחורות חשמל ודלק לעזה ולמרות שאנו ניסוג מציר פילדלפי ? אולי אם תהיה ממשלת שמאל , גם אצל ביבי זה עלול לקרות , אבל זה באמת יהיה די מגוחך אחרי מה שקרה .

צביקה5311

Well-known member

נוסחת פלא של הימין. אנחנו שולטים, אנחנו מחליטים, אנחנו הריבון, אבל כל מה שלא מצליח לנו, השמאל אשם.
במילים אחרות, הצלחות הן בזכותינו, כשלונות זה בגללם.
תמצית המונח, אחריות!!!

הפרבולה1

Well-known member
נוסחת פלא של הימין. אנחנו שולטים, אנחנו מחליטים, אנחנו הריבון, אבל כל מה שלא מצליח לנו, השמאל אשם.
במילים אחרות, הצלחות הן בזכותינו, כשלונות זה בגללם.
תמצית המונח, אחריות!!!

עד ל 7 באוקטובר מדיניות השמאל שלטה בקשר לעזה גם אם קראו לראש הממשלה ביבי, אין מה לעשות הקונספציה מול עזה היתה שמאלנית לגמרי , ובטח שביבי אשם בגלל שהוא מימש את מדיניות השמאל. היחידם שלא היו שותפים למדיניות התבוסתנות מול עזה והתנגדו לה היו בן גביר וסמוטריץ ושאר אנשי הציונות הדתית .
אשמתו של ביבי אפילו גדולה יותר כי הוא קרא לעצמו "ימין מלא" ובפועל מימש את מדיניות השמאל מול עזה.

אני מניח שגם אתה חשבתה כמו רוב הדרג המדיני והצבאי ופרשני השמאל ש"תמריצים כלכלים לעזה יביאו לרגיעה בטחונית" ועכשיו ברוב צביעותך אתה מאשים את ביבי שמימש את המדיניות שדגלתה בה .

נשוב ונזכיר את האחד הפרשנים מהשמאל שביטא היטב את הקונספציה ממש לפני האסון.

1737221130857.png

חנן44

Well-known member
אוי ביביסטים עלובים כמה שאתם מטומטמים
בסופו של ההסכם חמאס נשאר בעזה

למעלה