תודה לתפוז! סוף סוף פורום לנושא הזה

תודה לתפוז! סוף סוף פורום לנושא הזה

מעתה אתחיל לבקר פה על בסיס קבוע. גדלתי בבית בו המוזיקה היוונית והתורכית היו מעורבבים זה בזו. אך הניחוח היווני היה השולט. הזכרונות כ"כ מתוקים, כל המשפחה המורחבת מסביב, בעיקר בחגים.. שרים את השירים העתיקים והמדהימים ההם. היום, כשגדלתי מעט (24), כבר לא גר בבית.. תחושת המשפחה נעלמה (למרות שיש אותה עוד מידי פעם בחגים..), החיים בתל אביב מעיקים ומהירים..וכשאני שומע שירים (ובעיקר את השקטים והעצובים) יוונים, אני משתגע.. אני פשוט חולה על הנשמה השולטת בשירים האלה. אני חוזר לפעם, לביית הירושלמי הטיפוסי של סבתא שלי שבו כל המשפחה היתה מתכנסת ושרה שעות את השירים המדהימים האלה. איך שהם חודרים לנשמה.. גורמים לך לעצור את העולם מלכת, להרהר.. לחשוב.. להתגעגע.. לאהוב. פשוט מדהים - אני מכור אמיתי לצליל היווני. ואחרי הווידוי, נעבור לחלק האמונתי. ובכן, ראשית, אבקש זיהוי של שיר ששמעתי אתמול ביוסי-סיאס, והקלטתי אותו - הנה לכם אותו בקובץ בקישור הבא: http://www11.brinkster.com/orenoren/gr1.zip (העתיקו את הקישור לשורת הכתובות, וגילשו אליו) אבקש את זיהוי השיר כדי שאוכל להוריד אותו. תודה מראש. שנית, אודה מאוד אם תביאו לי קישור לשירים המובחרים של עולם הזמר היווני. לקלאסיקות השולטות.. ללהיטים של כל הזמנים, כולם מרוכזים. או לחלופין, שנתחיל פה בשרשור של השירים השולטים.. כאלו שלא נס ליחם, ולא ינוס לעולם. תודה רבה מראש, ומהיום אחל להשתתף פה על בסיס קבוע עד כמה שיתאפשר לי. ושוב תודה להנהלת תפוז ולמנהל הפורום על הפורום הזה.

סלסנה

New member
ברוך הבא

ברוך הבא לביתנו החם שלוש פעמים הידד לפנינה-איך יכולנו בלעדי הפורום

mangas

New member
Ti su`kana kai pinis

קוראים לו "טי ס´וקאנה קה פיניס" Ti su`kana kai pinis מה עשיתי לך שאתה שותה - שיר ישן וטוב ששרה אותו פולי פאנו - Poli Panou לאחרונה, בעקבות תכנית הטלויזיה "האח הגדול", חודש על ידי קבוצת חובבים שקוראים להם "אי-אפננדי" I APENANDI - "אלה ממול" בביצוע חבל"ז.

סלסנה

New member
MELINA KANA

את קאזה אתה מכיר? אני הורדתי ממש לאחרונה כמה שירים יפים של MELINA KANA וNANOLIS LIDAKIS

תודה לכולכם.. ועוד בקשה

כמו שביקשתי, אודה מאוד אם מישהו ירכז עבורי רשימה (שסביר להניח קיימת אצלו במחשב) של להיטים יווניים , בעיקר השקטים והגדולים. תודה רבה.

bouzouki

New member
טוב לדעת שיש עוד מכורים כמוני

לצליל היווני....כשאני שומע את הבוזוקי יש פעמים שאני ממש לא מחזיק את עצמי..! ויש כמה שירים שעושים את זה במיוחד-לא רק שירים שקטים-אבל פה אציין כמה מהשקטים שאני זוכר ואוהב במיוחד: 1.אניקסה פתרה(פתח לי מצבה) 2.סטליה סטליה-מרינלה. 3.מאנא מו אלאס(אמי יוון)-ניקוס דמטראטוס 4.תא פאראדיסו לימוניה(עץ הלימון של גן עדן)-ת´לת´ינוס פנתליס 5.בורנובליה 6.קאיגומאי קאיגומאי-סוטיריה לאונרדו 7.איתאן פנתה איתאן אקסי (השעה הייתה חמש השעה הייתה שש) 8.מי מו ת´ימונס מאתיה מו (אל תכעסי עלי עיניים שלי) 9.תו גראמה (המכתב) 10.אך כלידוני מו-יורגוס דאלאראס 11.איפרכו (אני קיים)12.אניקסה מאנא (פתחי (ת´דלת) אמא 13.תראגודו (אני שר) 14.ניכטריד´ס קאי אראכנס 15.מנתובלה 16.דיו פורטיס אכי אי זואי(שתי דלתץות יש לחיים)-סטליוס קזנדתזידיס 17.מינו אקטוס (תמונה אחת) 18.אפיגיס נוריס-אלפתריה ארוואניטאקי 19.תא מאוורא מאתיה סו(עינייך השחורות)-אנגלופולוס 20.קאלאמאתה 21.אולה סאגאפאנה 22.סתאסו-סתאמאתיס גונידיס 21.אקו ברה פילה 22.טליוסמה-סטראטוס דיוניסיו 23.ד´ן ת´לו תתיוס פילוס(לא רוצה חברים כאלה) 24.תסיגריה סקטו (סיגריה חזקה)-פסאחאליס טרזיס 25.תין קארדיאמו פליגוסס (פגעת בלבי)-אלני וויטאלי אמממ אלה הם 25 השירים השקטים (חדשים וישנים) שנמצאים בראשי כרגע...ואלה השירים שכשאני תמיד שומע אותם עוברת לי צמרמורת בגוף!!במיוחד הישנים בהם! אשמח לקבל תגובות לילה טוב

באמת תודה רבה, אבל..

חבל שלא רשמת את שמות השירים באותיות אנגליות כדי שואכל לחפש אותם בקאזה.. אם תוכל פשוט להעתיק אותם כפי שהם מופיעים אצלך במחשב, האותיות באנגלית.. + שמות הזמרים באנגלית, אודה לך מאוד מאוד.

למעלה