תודה מיקו

• פותח הנושא sonc
  • פורסם בתאריך

sonc

New member
תודה מיקו

תראו איך כולם מגיעים באותו יום לאותה מסקנה. תודה מיקו שעיצבנת את כולנו וגרמת לנו לחשוב אולי על דברים קצת יותר לעומק. מעבר לשאלה אם לאנס משתמש ואם אחרים משתמשים ומהם הלכלוכים מאחורי הטקטיקה , עומד תהליך השינוי בעולם מרוצי האופניים. היום העונה שונה המירוצים שונים והגיבורים אחרים. ללאנס חיוך מליון דולר, חוזי פרסום ביותר מזה וחברה סלבריטאית שהיא במקרה הזמרת הכי אהובה על קהל המעריצים שלו בדיוק. לא בדיוק אנדוראין. הכל משתנה, הספונסורים מחפשים היום לא רק רוכב מוכשר אלא גם אחד שמוכר ומפרסם. ואז יש לו יותר כסף ופועלים יותר טובים (שיודעים בדיוק את תפקידם) והוא נראה לא אנושי. ואז גם הטקטיקה נעשית ברוטאלית יותר- למרות שחשבונות ולאומנות תמיד היו (ראה פיניון- למונד והטקטיקה הקבוצתית). זה ספורט אמריקאי, זה נהיה פופולארי כמו גביע האלופות וה- NBA (טוב נסחפתי). מתי זה יעצבן? כשלמכוערים כמו פנטני לא יהיה סיכוי לקבל חוזה מקצועני. כשבחוזים יקנסו רוכבים שיעזו להמרות את פי הטקטיקה הקבוצתית. כשנרגיש שהלב נעלם. כי בסוף- כל הרוכבים חברים בכת וכולנו רק רוצים לרכב יחד ולתת בראש. אז מיקו- להתראות בעליה ותודה על הסיפור.

natyh

New member
שאלות מצוינות

השאלות של מיקו הן מצוינות מדוע ??? מפני שהוא מרשה לעצמו לשאול אותן וכך גורם לנו לחשוב , ואני מודה שלאור השאלות והתשובות שלו ושל אחרים , התחלתי לחשוב על מספר דברים שלולא השאלות שלו לא הייתי חושב עליהם . מהן : האם לאנס משתמש או לא ??? התשובה של שלמה כן התשובה של האחרים לא . וחלק חושבים כי זה לא משנה . ואז השאלה המתבקשת שלא נשאלה משום שהוויכוח גלש לרמה האישית היא : האם לאנס בהנחה שהוא משתמש היה משתמש גם לולא היה רוכב בתחרות ??? למשל אני כחולה אסטמה משתמש בחומרים אסורים בהגדרה , למרות שאיני מתחרה !!! האם אני יכול בלי ??? התשובה לא . ומה לגבי לאנס האם בהנחה שהוא משתמש הוא יכול בלי ??? ההנחה שליח שהתשובה לא . השאלה הבאה האם במידה והוא משתמש האם זה עושה אותו ספורטאי גדול פחות ??? על השאלה הזו ענה גרג למונד הגדול בעצמו : כי ניתן להבין כי כל הדבוקה משתמשת , לפי השיפור שחל ביכולתם ראו הודעתו של אודי טל . והתשובה שלי לא . לאנס משתמש או לא הוא ספורטאי ענק , מנהל ( של הקבוצה שלו עצמו ) ענק וטקטיקן ענק . ממש כפי שמרקו פנטני היה ענק , למרות שהודה שהשתמש . השאלה הבאה שחלק מהכותבים התיחסו אליה ושלמה העלה אותה בכל חריפותה האם הביולוגיה של לאנס זהה לביולוגיה של אדם רגיל . ואני חושש מאד כי התשובה היא לא . לאנס לאחר הטיפולים שעבר , כנראה כי הביולוגיה שלו לא זהה לאנשים רגילים !!! כדי לתת תשובה לכל השאלות הללו צריך לחכות 10 20 אולי יותר שנים מאחר וכל התשובות הם סודות כמוסים שמשמעותם הרבה מאד כסף . אך כל הכבוד לשלמה שהעיז לשאול את השאלות , ואני מקוה שחברי הפורום ילמדו עם הזמן לכבד שאלות מהסוג שלא אוהבים לשמוע , ולמצוא את האומץ להתמודד אימם בכבוד בלי לרדת למתקפה אישית . ולכל מי שמכבדים ואוהבים את לאנס ואני מחשיב עצמי ככזה , אני מאד מקוה שאם יפורסם כי הוא השתמש בתכשירים כאלה או אחרים , דבר זה לא יגרום לכם לקום ולנטוש או להכריז כי רימו אותכם . נתי

Tweenies

New member
נתי, שאלה לי אליך:

למען הסר ספק, אין לי כל חשד לגבי ארמסטרונג וכל עוד לא הוכח אחרת, אז כולם רק עושים זאת מקנאה. וזאת למרות שלא רציתי שהוא יקח את השישית. בלי להכנס לשאלה הזו כן סמים, לא סמים, כי מבחינתי כל עוד לא נמצא דבר אז הכל קונספירציה. לשאלה, נניח שהיתי רושם על שם החברה שלי (חברה דימיונית) פטנטים שנלקחו מחברה אחרת (הייתי מספיק מתוחכם שלא יגלו זאת) והחברה שלי היתה הצלחה מסחררת, האם במקרה הנ"ל היית חושב שאני איש עסקים ענק? או יותר פשוט, האם בן-גונסון שהשתמש בחומרים אסורים ושבר שיא עולם הוא ספורטאי ענק? ויש עוד עשרות דוגמאות. אם אנחנו מדברים על ספורט אז שימוש בסמים נחשב "לגניבה", אתה גונב את ההישג שלך ולא משיג אותו ביושר. ואם אתה משתמש בסמים וגונב את ההישג שלך אז מה זה משנה עד כמה אתה טקטיקן שמקטיקן, מנהל שמנהל. לא מסתדר לי החיבור והרצון להגיד בכל מחיר שספורטאי הוא גדול למרות שהוא מפר את אחת מאבני היסוד.

natyh

New member
שאלות מצוינות

בא נשאל מה דעתך על ביל גייטס??? נתי

aFish

New member
../images/Emo45.gif אין ספק ../images/Emo70.gif

מיקו הוא ההפתעה האמיתית של הטור. אוהבים אותך מיקו. "מי מתעסק? - זה מיקו" (צ'רלי וחצי)
בשבילנו אין שלמה - רק מיקו. האחד וניחיד.

spuf

New member
הבעיה היא לא בשאלות

הבעיה היא בתשובות. אני חושב שאף אחד לא היה מתרגז מזה שמיקו היה מעלה שאלה כמו : "האם לאנס משתמש בחומרים שאינם מוכרים ?" וגם לא אם הוא היה מביע דעה שקולה בנושא ומנתח אותה. אבל צורת הכתיבה היתה משהו כמו "עזוב, כולם יודעים שהוא מסומם" או "ברור לכולם פה שהבנאדם מכניס חומרים כל כך חדשים שאף אחד עוד לא מכיר" וכו' . היות וכולם זה כולל גם אותי והיות ואני לא יודע אם הוא מסומם או לא, אז אני לא אוהב שקובעים דברים בשמי. או שמביאים הוכחות חותכות לטענות שמועלות, או שכותבים אותן בצורה מסוייגת. לדוגמא אני רוצה להציג למיקו כמה שאלות שלי אין תשובה עליהן והייתי שמח אם היה מנמק למה לו כן יש תשובות : 1. האם יתכן שלאנס אכן היה מטפס מלידה ופשוט לא עבד בכיוון הנכון ? 2. האם יתכן שיש לו באמת נתונים טבעיים טובים יותר מלרוב חברי הדבוקה ? 3. אם הוא לוקח סמים, האם יתכן שגם כל האחרים לוקחים את אותם הסמים ? 4. האם יש לך הוכחה חותכת שהוא לוקח סמים ? 5. אם יתברר פעם שהוא אכן לקח סמים, האם תגיד אז שכל הישגיו הגיעו בגין הסמים, או שבכל זאת תיתן אחוז מסוים לכשרון טבעי/יכולת מנטאלית/כריזמה/יכולת אירגונית/אימונים מיוחדים ועוד ? 6. עד כמה הסמים יכולים לשפר את יכולתו של הרוכב ? ויש עוד ועוד ... מיקו - שלמה אני מבין שאתה לא מסמפט את לאנס וזה בסדר (ולצורך העניין, גם אני לא מסמפט את המסחור שהוא מייצג, למרות שאני מעריץ אותו כספורטאי), אבל תנסה לענות על השאלות הנ"ל באופן הכנה ביותר ונסה להתעלם מדעתך האישית על האיש.

לאנס ומיסחור

אני לא מבין מדוע צריך לטעון נגד המיסחור של לאנס. הוא מנצל את שנותיו היפות ביותר ואת העובדה כי הוא אחד הסופרטאים הגדולים בעולם כדי למקסם זאת מבחינה פיננסית. אין כל פסול בזה, ומבלי להיות צבועים, כל אחד מאיתנו היה נוהג כך אם היה במעמד כזה! לי יש טענות כלפי ספורטאים ממוסחרים אחרים דוגמת דייויד בקהאם, שלמעשה, הקריירה הספורטיבית שלהם דלה מהישגים אך הם עושים מיליונים כל שנה רק בגלל הפנים שלהם. לאנס נותן למעשה "כיסוי" לכל המיסחור שלו. וחוץ מזה, ההכנסה בעולם האופניים נמוכה משמעותית לעומת ענפי ספורט אחרים. הפרס על הזכייה בטור, שהוא אירוע הרכיבה החשוב בעולם מסתכמת ב-400 אלף יורו, שזה סכום מגוחך לעומת מה שקורה בטניס, כדורגל וכדורסל. ללאנס נותרו מקסימום שנתיים-שלוש של רכיבה בטופ והוא צריך להכין את הקרקע לעתיד.

aFish

New member
../images/Emo45.gif אין ספק ../images/Emo70.gif

מיקו הוא ההפתעה האמיתית של הטור. אוהבים אותך מיקו. "מי מתעסק? - זה מיקו" (צ'רלי וחצי)
בשבילנו אין שלמה - רק מיקו. האחד וניחיד.

למעלה