תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור

תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור

שלום לכולם. אני מאובחן כחבר בלהקת הזאבים זה כשנתיים. בגיל מתקדם מאד, כיליד המחצית הראשונה של המאה שעברה. למרות האיבחון הנ"ל שנעשה ע"י מספר רופאים, איך לא, המומחים בתחומם, לא נראית לי ההבחנה כנכונה. לא מפני שאני רוצה להתכחש או להתעלם, אלא פשוט מפני שכל שיטוטי בפורום המכובד הזה לא הראו לי על הסימפטומים המתוארים. וזאת למרות כל הפרדניזונים והפלנקינילים שמועמסים עלי. אודה לכ מי שמוכן לענות לי על השאלות הבאות: 1.האם יש למי מחברי הפורום ידע (אישי או שמועתי) על מאובחני לופוס, שהתברר מאוחר יותר שאין ולא היה להם לופוס כלל, והאבחנות היו מוטעות? 2. איזה מחלות אחרות קיימות, הקרובות בסימפטומים, שיכולות להיות מוצגות בטעות איבחונית כלופוס? ושאלה אחרונה: נתקלתי בשרשור קודם - די מזמן (מאוגוסט 2002) בהודעה של משתתפת בשם קארין (בכינויה קארינוש20). קארין החמודה מודיעה על כך שהייתה מאובחנת בלופוס, ולאחר מכן הסתבר לה, לשמחתה ולשמחת כולנו שזו הייתה טעות, וכי יש לה רק APLA. מישהו יכול לעזור לי במציאת תעלומה מה זה APLA, ויותר חשוב - איך ניתן ליצור קשר, דרך הפורום עם קארין. ואם קארין צופה בנאמר, וקוראת את פנייתי - תשובתה הישירה אלי תזכה במלוא הערכתי ותודתי. הרבה איחולי בריאות לכולם, עם איכות חיים גבוהה וכל שאר הדברים הטובים שכולנו מאחלים לעצמנו. תודה לכולם.. ד. פ .

lupland

New member
הגברים חוזרים לככב.ובגדול

ד.פ. אחינו היקר.ברוך הבא. קודם כל ניתן לזהות סימפטום משותף של המחלה אצלך והוא חוש הומור.תיסלם אחי.פייר אחי.המאה הקודמת הייתה פיצוץ לא? המאה הזאת נפתחה חלש.כולי תקווה שהמאה הבאה תהייה פיצוץ שוב. הופה.ני נה ניי ניי.אני קולט סרקזם מסויים בכתיבתך על רופאים.כבר יש לשנינו שתי תכונות משותפות. "לא מפני שאני רוצה להתכחש או להתעלם".שוב סבבה.גם בך הרביצו את משנתו של פרויד. רגע רגע.אני מקווה לטובתך כי כאשר אמרת הפורום המכובד הזה התכוונת ברצינות ולא עוד פעם בעקיצה.לידיעתך מיטב בנותיה ובניה של ארץ זו נאספים כאן.מלחי הארץ.מאיתנו נגנב המוטו-"הטובים ללופוס (הדבר עדיין נמצא בערכאות משפטיות ויש סיכוי רב כי השופט יטה לצידנו וכי נוכל לקבל פיצויי עוגמת נפש של כמה מליוני שקלים. ועכשיו לשלב הרציני: לא בהכרח תוכל להשליך על עצמך ממה שתקרא כאן.יש כאן חולים שהיו ברמיסיה תקופה ארוכה שלעיתים נמשכה שנים.ויש כאן חולים שנפגעו במערכות שונות בגופם ויש כאלו שלא (עדיין.טפו טפו). כבר נאמר לך (אני מקווה) כי מדובר במחלת ה-1000 פרצופים.ומכאן שאין לך גם הרבה מה להתאכזב מהמומחים.הם יודעים באופן כללי.אבל כל פרט כאן הוא סיפור בפני עצמו.למה הדבר דומה:יש לא מעט דוגמאות אבל אבחר אחת.כך לדוגמא את האמונה ב ה'- החרדים.יבוא אדם מבחוץ ויגיד היי הם כולם מאמינים ב ה' ומכאן שכולם דומים.אבל מבט מעמיק יחשוף בפניך זרמים שונים הנבדלים ברמת האדיקות לגבי מילוי המצוות או חוקים.שוני בפרשנויות של פרשות ועוד ועוד. אז שוב.על מנת לאבחן חרדי נבדוק את אמונתו (ואצלנו הדבר בא לידי ביטוי בבדיקות פנימיות בגוף).וכן בחיצוניותו של החרדי-הלבוש השחור מה שאצלנו נחשב כסימפטום מזהה בחיצוניותו הוא פריחת הפרפר סביב האף. רגע.אבל מה אם האדם לא לובש בגדים שחורים ובכל זאת הוא משתייך לזרם חרדי זה או אחר.או אצלנו-מה עם לא הייתה פריחה חיצונית אך בדיקות הדם הראו כי אכן מדובר בסימפטומים יחודיים ללופוס? וכך אני יכול להמשיך עם ההשוואות עוד ועוד אבל שוב הנקודה הובהרה. אם היית כותב כי נבדקת אצל רופא אחד-ניחא.אבל כמה בדיקות אצל כמה רופאים הראו שוב ושוב כי המדובר הוא בלופוס.אחי.עזוב התכחשות.בשנתיים הראשונות שלי למעט מה שהרופאים אמרו לי לא הרגשתי לרגע מה הוא לופוס.עבדתי שעות חשוף לשמש.ישנתי 5 שעות כל לילה ועשיתי עוד כמה דברים לא מומלצים וסיימתי לבסוף בסוף שבוע חגיגי באיכילוב.וממינון של 2.5 מ"ג סטרואידים קפצתי "קלות" ל-80 מ"ג.אם אתה עדיין מתעקש-אתה מוזמן לנסות. שאלת על אדם שאובחן ולאחר מכן "נרפא".אכן הייתה תופעה כזו שאין לה אח ורע.שמו של אותו אדם הוא אודי בר.אתה מוזמן לקפוץ אליו למרפאה.לא מובטח שהוא יצליח להבריא אותך אבל כן מובטחת לך הוצאה של כמה אלפים במקרה הטוב. בקשר לשאלה שנייה שלך.אני יודע שיש הרבה מאוד "בעיות" בעלי סימפטומים זהים.אחד שלוה לי כרגע בראש הוא טרשת פרקים נפוצה.אבל אני מקווה שיש כאן בפורום מי שיענה לך על כך בפרוט.תשאל את כוכי. ושאלה אחרונה בקשר לקארינוש אולי גאיה או אחת מהבנות כאן יצרה קשר פנימי איתה דרך "המסרים". לסיכום ד.פ. אני קודם כל רוצה להתנצל אם נשמע בדברי איזשהוא טון של התנשאות/לגלוג או כל פרשנות שלילית כזו או אחרת.לא כך היה.אני שמח מאוד שנכנסת ושאלת כמה שאלות ואני אשמח אם ימצאו לך כל התשובות שתבקש לדעת. כתבת שאתה בגיל מתקדם מאוד ושאתה חולה כשנתיים.אני בן 30 וחולה כבר כמעט 5 שנים.היות ואומרים כי הלופוס תוקף בגיל צעיר יותר מתוך סקרנות מעניין אותי לדעת בן כמה אתה אם אפשר לדעת ועוד דבר קטן בנוגע לשיטוט שלך בפורום בניסיון למצוא "מידע חופף".כך בחשבון כי לא כולם מעונינים לחשוף את הדרכים שהלופוס בא לידי ביטוי אצלם.והדבר מובן. להשתמע אסף

lupland

New member
טעות קטנה

..."כך לדוגמא..." אלוהים ישמור אסף.הבחירות עברו כבר לא צריך לרמוז דעות פולטיות. בכל אופן המדובר הוא ב קח איתכם הסליחה

ל3

New member
אספי - כרגיל אני צוחקת../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif

מה יש לומר.

תודה רבה לך אסף על קבלת הפנים החמימה והמלבבת. אתה ודאי יודע מכבר, ולמרות זאת אני חייב לציין את חוש ההומור המפותח והמקורי שלך. למען האמת אני די הרבה זמן משוטט בפורום הזה, (כמשתתף פסיבי, לפחות עד עתה), פורום שהוא בהחלט מכובד, וללא סרקזם או ציניות. ותמיד חיפשתי הודעות שלך, על מנת לקרוא ולהנות, ומעולם לא התאכזבתי. ברצוני אפילו להעיז ולהציע, בכנס הבא שייתקיים אי פעם בעתיד, להוסיף קטעי סטנד אפ בכיכובך, ככה סתם, בין לבין. זה יוסיף חיים, אופטימיות, ובמיוחד גם מספר משתתפים מרשים. בנוסף לכך מצאה מאד בעיני גישתך לתופעת החרדים ועולמם, לבושם, מינהגם וצורתם. קשה לי היה להחליט אם אתה אכן נמנה על בוחרי שינוי. (כמוני, אם אפשר להתוודות). ובאשר לשאלתך לגילי המדויק - לסיפוק מלא של סקרנותך - אין ספק שתוכל לחשב מהמרומז שהוא חייב להיות מעל חמישים. (אם להתייחס לשנת הלידה אי שם במחצית הראשונה של המאה שעברה). למען האמת הוא מתקרב יותר לששים - שהוא גיל תחילתם של החיים אליבא דיוסי בנאי. וזה אומר גיל די מתקדם להפוך, כך סתם פתאום, לזאב. וזאב עם המון שאלות וכמעט ללא תשובות, למרות לימודי הדוקטורט (כמעט) שלי על המתנה החמודה הזו באתרי האינטרנט השונים. דעתי על הרופאים - הבנת - חבל"ז.. כשכתבתי על התעלמות והתכחשות - שוב לא בשל העובדה שאכן אני מתכחש למציאות, אלא שהמציאות אצלי עכשיו איננה מה שציפיתי שתהיה. כי לאחר התפרצות אלימה ביותר של המחלה אצלי (שכללה אישפוז למשך למעלה מחודשיים, עם המון סיבוכים שלא זה המקום לפרטם) תפאום - הכל נאדה. כאילו כלום, כבר כמה חודשים. עם כמויות פרדניזון ממש מינימליות (אולי בכל זאת הרופאים עושים משהו ואנחנו סתם מזלזלים בהם?), ולכן נתחלתי לחשוב, או לחשוש, או לקוות שזהו זה. היה משהו ונעלם? ופתאם שמעתי על הסיפור של ה APLA, ושוב, החששאו התקווה התעוררו, אולי? וכאן באה שאלתי. עליה אני עדיין מצפה לתשובה. ושב חן חן על תשובתך המקורית. עלה והצלח והמשך בדרכך זו. לתפארת מדינת ישראל..... אגב - השם המלא הוא דרור, אם תרצה להתייחס או לענות, במקום ר"ת ד. פ. דרור

lupland

New member
נעים מאוד דרור.

היי דרור. מצטער שרק כרגע אני חוזר(וגם זה רק לשנייה.תשובה רחבה תבוא מאוחר לאחר שיגמר המסחר) אין לך מושג עד כמה אני מאושר שהסכמת "להתוודות" על הנחה שהנחתי כבר מזמן והיא שיש לא מעט חולים שפשוט מסתובבים ובודקים מדי פעם מה קורה.מכאן שאני מניח שיש עוד לא מעט וכולי תקווה כי יכנסו גם הם מתי שירגישו "מוכנים".אני מצידי מוכן להתחייב שלא אנסה למשוך אותם בלשון. שרק יכנסו ויגידו "היי.רק שתדעו שגם אני כאן" ומצידי שיכתבו על עצמם חצי שנה אחרי טוב חייב לצאת מכאן.נחזור יותר מאוחר לילה טוב אסף

טגורי

New member
../images/Emo143.gifבדבר אודי בר

הייתי אצלו שילמתי קיבלתי טיפים לשמור על תזונה נכונה ותוספי מזון אני אישית ישלם על כל תקווה ולא הקטנה ביותר התאכזבתי אבל לקחתי כמה טיפים. גם אתה טופלת שם?

אכן, דם אני "טופלתי" שם

שלום טגורי בדבר אודי בר: אכן גם אני "טופלתי" שם. והמילה טופלתי מצויה, כפי ששמת לב, נכתבה במרכאות, ולא בכדי. כי קשה לומר שהתהליך אצל אותו אודי בר, לפחות כפי שאני התרשמתי ממנו, יכול להיקרא בשם טיפול. השיפור היחידי, לדעתי, שיכול לבוא מטיפולים כאלה, מגיע לדעתי רק לחשבון הבנק שלו. וחבל שלא נכנסתי לפורום הזה לפני ביקורי אצלו, כי אז הייתי חוסך את הטירדה, ההוצאות, וביחוד התקווה שנגוזה שאפשר להיוושע מנו, ולא לצאת רק פרייאר... ומסתבר שאכן - איני היחידי. ורק אחרי הביקור השני שלי אצלו (שהיה גם אחרון וגם מיותר) הבנתי את הסיבה שהוא טורח לגבות את כל התשלומים מראש. אולי מכתב זה, וכל שאר המכתבים בפורום בנושא אודי בר יתרמו במשהו להחלטתם של הבאים בתור במרפאתו. דרור

אכן, גם אני "טופלתי" שם

שלום טגורי בדבר אודי בר: אכן גם אני "טופלתי" שם. והמילה טופלתי מצויה, כפי ששמת לב, נכתבה במרכאות, ולא בכדי. כי קשה לומר שהתהליך אצל אותו אודי בר, לפחות כפי שאני התרשמתי ממנו, יכול להיקרא בשם טיפול. השיפור היחידי, לדעתי, שיכול לבוא מטיפולים כאלה, מגיע לדעתי רק לחשבון הבנק שלו. וחבל שלא נכנסתי לפורום הזה לפני ביקורי אצלו, כי אז הייתי חוסך את הטירדה, ההוצאות, וביחוד התקווה שנגוזה שאפשר להיוושע מנו, ולא לצאת רק פרייאר... ומסתבר שאכן - איני היחידי. ורק אחרי הביקור השני שלי אצלו (שהיה גם אחרון וגם מיותר) הבנתי את הסיבה שהוא טורח לגבות את כל התשלומים מראש. אולי מכתב זה, וכל שאר המכתבים בפורום בנושא אודי בר יתרמו במשהו להחלטתם של הבאים בתור במרפאתו. דרור

גם אני ביקרתי אצלו

גם אני ביקרתי אצל המומחה אשר ריפא את עצמו - אחד המאפיינים של מחלת הזאבים הוא שאצל חלק מהחולים תופעת הזאביות נעלמת לכמה שנים לפעמים לשנים מועטות ולפעמים לשנים מרובות, כך שיכול להיות שזה מה שקרה לד"ר אודי בר. בנוסף, אני לא יודע לאיזו עמדת מימוש זה הגיע, אבל בתל השומר הגיבו באופן חריף ביותר ליכולתו לרפא מהצורך לילל בלילות ואף שקלו להגיש תלונה נגדו במשרד הבריאות ובוועדת האתיקה של הרופאים. גם אני מצטער על הכסף אשר השארתי שם - נכון בתור בן אדם בפגישה איתו הוא מרשים מאד אבל אחר כך כאשר חוזרים הביתה נוכחנו שאנחנו עומדים לפני השקעה גדולה ללא שום בטחון לאיזו שהיא תמורה. בהצלחה דוד

מצא מאד חן בעיני.

הביטוי "להפסיק לילל בלילות" מתעלה על עצמו. נחמד מאד. אסף - לתשות ליבך. חוש ההומור אכן מדבק כאן. וטוב, וטוב שכך. הרבה בריאות וכח לכולם.

lupland

New member
רווח/הפסד במדינת ה יהיה טוב

אין ספק כי במדינת "יהיה טוב" לא יפלא בדבר הזה. אחרי הכל באיזו עוד מדינה מבוזבזים כספי ציבור רבים לצורך זיכויים של פוליטיקאים חפים מפשע שכל אשמתם הוא קנאת הצרים עליהם? ואיזו עוד מדינה (שמתיימרת להיות) מדינה מערבית זכתה בשנה האחרונה לצמיחה שלילית של המשק בידי רב אומן שעדיין סוחב איתו את טראומת הילדות של הילד הקטן שבא לאימא ואומר "זה לא אני.זה הם" (הביטחון אשם.העלייה אשמה.חברות ההי טק אשמות.המגזר החרדי אשם ועוד ועוד).הוא בסך הכל היה...שר אוצר.מה רוצים ממנו? היפלא הדבר כי במדינה רצופת היסטוריה של נביאי שקר יקום אדם ויאמר "בידי המזור לכם.לכו אחרי" ויחשב לתופעה חריגה? היבולע לו? היתבקש להציג "קבלות" כל שהן על מעשה כפיו (או יציר דמיונותיו). אין רעה גדולה מניצול מצב אדם חולה לתועלת אישית. ולכל מי שלרגע נבהל ומגלה אמפטיה רגעית לנוכל זה זיכרו.נביאי שקר היו עוד בזמן העת העתיקה.היו אז.ישנם היום.ויהיו בעתיד. ובנוגע לכסף "שהפסדת"? ובכן אם תראה זאת בעיניים כמוני תוכל דוקא לראות את הרווח שבזה.הרווח הוא שלאחר מפגש או שניים הבנת כי מדובר באחיזת עיניים והפסקת.ולפיכך חסכת מעצמך לא מעט כסף.זה הרווח. ומחיי האישיים אומר לך כי: לא הייתה בחורה אחת שביזבזתי את זמני איתה. לא הייתה חברות אחת כי בזבזתי את זמני שם לא הייתה עבודה אחת שביזבזתי את זמני שם ולא הייתה מנייה אחת שביזבזתי את כספי ואת זמני איתה. אחרי הכל.רק הרווחתי.בין אם נגדיר זאת כ בדרך הקשה או בדרך הקלה. אתה מבין.אחרי הכל זה רק עניין של...השקפה ושאלת השאלות היא-מה רווח יצא לי מהלופוס?...ואתה/אתם תענו לי על כך.

אין כמוך לקלוע.

היי אסף. אין כמוך לקלוע תמיד למטרה. ותמיד נחמד ובהומור. כמו שמתאים לך, לשמחת כולנו. רק להבהיר: לא חשבתי לרגע אחד על הכסף ש"הפסדתי" בניסוני עם השרלטן המוזכר. זה מזמן כבר הפסיק להרשעם אותי. לא אהיה כבר מיליונר בגילי, וגם לא רעב ללחם. כך שזה לא הכיוון בכלל. המטרה בכל העניין היא להסביר לאחרים - שעוד לא חוו פגישות כאלה, ומתכננים קבלת טיפולים אצלו מהתפתות לפירסומות וליחסי הציבור שלו, לרחיק רגליהם וארנקיהם (כולל כרטיסי האשראי שלהם) ממנו. ויחסכו לעצמם גם, ובעיקר, את התקווה להיוושע. ותקוות כמובן מוטב שיהיו, אך חיוביות יותר. והרי זו כל המטרה, לא? ובבנין ציון וירושלים ננוחם..

ritosh

New member
הרווח,אסף,הוא כולו שלנו. מה הרווח

שלך? למי איכפת?! אנחנו זכינו להכיר אדם מקסים וכו´. פה אני מפסיקה עם כל הסופרלטיבים כי, אתה יודע, אני פוחדת שמא תתחיל להשויץ יותר מדי
. סתתתתתתתתתם...... קבלו ממני כולכם

lupland

New member
אם נא מצאתי חן בעינייך...

את שאהבה נפשי יקירתי.אינני יודע עד מתי וכמה אוכל לשאת בסבל הזה.סבל אשר בל יתואר בעוצמתו.פנינים אלו אשר כאילו נלחשות משפתותיך ואשר אני חש בהן בכל רמ"ח אברי על אף מסך דומם זה הניצב לפני.וכמו זעקה גדולה אשר מגרוני בוקעת מבקש אני ממך.אנא.אנא.די.כי לא אוכל עוד לעמוד דומם.עושה עצמי כאיני רואה את אשר את משבחת.ואנוכי.אנוכי רק... שוליה קטן ותו לא.

ritosh

New member
רמ"ח אבריך../images/Emo35.gif ומה עם שס"ה גידייך../images/Emo35.gif

ד.פ. היקר שלום,

וברוך הבא. אני חוזרת על המלצתו של אסף, אבל באופן יותר משכנע - ממליצה לך ליצור קשר עם כוכי רוזנבאום. היא מנהלת ארגון חולי הלופוס בארץ, ונמצאת בפורום מדי כמה ימים. אני חושבת שיש בידה מידע גדול מאד בתחום וגם אם היא לא תוכל לענות על כל שאלותיך, היא לבטח תדע לאן להפנות אותך. תוכל לשלוח אליה מסר אישי. בהצלחה, והרבה בריאות וכל טוב, עדית.

lupland

New member
"חיפש אתונות ומצא מלוכה"

היי עדית.אכן במבט נוסף זה נראה היה כאילו שההפנייה לכוכי "נבלעת" בתוך כל המכתב. תודה ששמת את הדגש על כך. כמו כן מכיוון שלא התיחסתי לפני רק רציתי שתדעי כי אכן קראתי את הקומפלימנטים ועכשיו אני כמעט בטוח כי מדובר בשיתוף פעולה מכוון מצידכן.אני עדיין לא יודע לאן זה יוביל אבל אשתף אותך בסוד.המדובר היה בחלום שחלמתי הלילה.הנה אני מוכרז כראש ממשלת ישראל.ומימיני ומשמאלי אני מניח את ידי על שני בני אשר אהבתי.האחד כלכלן מוכשר בזכות עצמו.והשני...נו טוב.יש לו חולשה לבילויים ופאבים עד אור הבוקר.רק שתדעי שהוא היה באחת הסיירות המובחרות בארצנו וכל נסיון לאמור כי בזכותי הדבר מופרך מיסודו (בטח מופץ ע"י החישוק שלי.היפיופון האמריקאי "שאטפל" בו בקרוב).והנה פתאום ברקע אני שומע:"...שחיתות...חקירות...שחיתות...חקירות...".מה אומר לך התעוררתי שטוף זעה כשאני זועק מלוא גרוני-"אני לא רוצה את השלטון.אני לא רוצה את השלטון". האם את עדיין חושבת כי עלי "לחפש אתונות..."?

אסף, אסף.....כנראה שלא הבנת...

אבל זה כ"כ ברור שאתה תהיה זה שיתקן את כל המעוות בשלטון העכשווי, אולי יש לך כבר סיוטים בלילות, אבל אני חוזה שאם תהיה אתה מנהיגנו אז יש סיכוי טוב שפחות זאבים יצאו מההקפאה שלהם.........אף אחד כבר לא יהיה במתח כי אסף בשטח! כבר המצאתי לך סיסמא. עכשיו רק צריך איזה מלודיה אירוויזיונית מתנגנת למילים ו...יללא....לעוד מסע בחירות. (אם זה מלחיץ, אז מלך
הפורום זה מספיק. בינתיים.) ד.א. אהבתי את הרעיון של דרור. קיטעי סטנד אפ בכנס הבא. תתחיל להתכונן

אכן,לא אבדה תקוותנו, ולא תאבד, אבל

שלום לך ד.פ. כחולת לופוס למעלה משלושים שנים, וכמוך ילידת שוף המחצית הראשונה של המאה שעברה, וכמכירה הרבה מאוד חולי לופוס, במסגרת תפקידי בארגון חולי הלופוס, של שמעתי על מקרים של אבחנות מוטעות. יכולים להיות מקרים כאלו, בראשית הדרך, כשעוד יש התלבטות לגבי האבחון, אבל למיטב ידיעתי, מנעשה האבחון - זהו זה. לעניין המחלות הדומות: יש הרבה מחלות שדומות ללופוס, והבולטת בהן היא דלקת פרקים, אבל לאבחון הלופוס יש מספר בדיקות מאוד ספציפיות, שאם בהן התשובה חיובית, אז הלופוס הוא לופוס. בענין קארינוש - אנסה לאתר לך אותה דרך רשימות הארגון. והיה והצלחתי - אפנה אליה, ואבקש ממנה להיכנס לפורום ולהתייחס לשאלותיך. ואפלה, היא מחלה אוטואימונית גם כן, מחלה שבה הגוף מייצר נוגדים לקרישיות יתר, שוב הגוף תוקף את עצמו, וגורם להיווצרות של קרישים בדם. המחלה הזו מהווה אחד התסמינים המופיעים גם אצל חולי לופוס. ממליצה לך להיכנס לאתר של ארגון חולי הלופוס, שם תוכל למצוא מאמרים שמתייחסים לחלק מהשאלות שלך. מבקשת להדגיש, אינני רופאה, ותשובותי נובעות מידע אישי, מספרות מקצועית, משיחות עם רופאים ומקשר ממושך עם חולי לופוס. לכן, יש לקחת את תשובתי במגרת מגבלות אלו הרבה הרבה בריאות

למעלה