תודה על המענה המהיר רק

הילה5671

New member
תודה על המענה המהיר רק

רק איפה אני צריכה להצהיר על כל המזון שאני מביאה הרי יש בטופס הצהרה שממלאים לפני הירידה מהמטוס, מקום לסמן רק בכן או לא ושם גם שואלים יותר על מוצרים מן החי ירקות פירות.. האם צריך למלא בכתב יד שהבאתי לצורך העניין חטיפים שוקולד וכו?

ועוד שאלה - כשהייתי לפני חודש בארהב לא עברתי בדיקה עם המזוודה עצמה, רק את כל התהליך של התביעת אצבע עד לקבל חתימה על הדרכון וזהו. אז למה הכוונה שעוברים בדיקה עם הכבודה?

תודה

John the Savage

New member
עוד תשובות

בטופס המכס, באותה שורה בה מדברים על מוצרים מהחי וכו', שימי לב שמופיעה גם המילה food. את יכולה גם להקיף את המילה "food" בעיגול בכדי להבהיר שלא מדובר בחרקים וחיות אחרות ... אם את מסמנת "כן" בסעיף הזה, פקיד ההגירה ישאל אותך במה מדובר, ואז את יכולה להסביר שמדובר בחטיפים ושוקולדים.

פקיד ההגירה מחליט על סמך התשובה שלך ושיקול הדעת שלו האם יש מקום לביקורת נוספת של משרד החקלאות או שאין צורך בכך. אם הוא מחליט שיש צורך בביקורת של משרד החקלאות, הוא מסמן את זה בטופס המכס, ולאחר שאת אוספת את המזוודות מהמסוע ועוברת בביקורת המכס ביציאה, שולחים אותך לבדיקה של נציג משרד החקלאות, ושם גם יכולים להסתכל במזוודות.

הילה5671

New member
תודה על התשובה

רק אני לא מבינה משהו אחד - לפני חודש וחצי שהייתי בארהב הייתי אצל פקיד ההגירה לאחר מכן, עברתי לקחת את המזוודה מהמסוע וזהו יצאתי משדה התעופה..

אז באיזה ביקורת מכס עוברים ביציאה? ומה בודקים שם?

ואם אני לא מצהירה על האוכל שברשותי? ומסמנת "לא" עדיין יש סיכוי שיבדקו?

תודה רבה.

עונה כאן, כי אולי ההודעה של הניק הזמני תימחק

תהליך הכניסה לארה״ב מורכב משני שלבים: האדם בשלב הראשון, והכבודה שלו בשלב השני.
הטפסים מכסים הכל, החל מנושא המכס והמיסוי ועד מניעה של הפצת מחלות של החי והצומח או הכנסת מינים פולשים.
אחרי שאוספים את המזוודות עוברים שוב דרך פקיד שבד״כ רק מביט בטופס ומשם יוצאים מהטרמינל או עוברים לטיסת המשך.
אולי את לא זוכרת, אולי מאיזו סיבה לא היתה ביקורת מכס במקרה שלך. אני לא זוכר פעם אחת שלא הגשנו את הטופס בכניסה.
(הטופס הוא אחד למשפחה, אם טסת עם בני משפחה נוספים שמילאו את הטופס, זה יכול להסביר למה את לא זוכרת את הגשת הטופס הנוסף)

Boston Guy

New member
פולי - הפרוצדורות משתנות חדשות לבקרים

קשה לי לדעת מה קרה עם השואלת בטיסה הקודמת שלה לארה"ב (אני משתמש ב GLOBAL ENTRY בכניסה לארה"ב ולכן הפרוצדורה כולה היא אחרת עבורי - עמדות בקרה נפרדות, מסלול מכס נפרד...) - אבל שמתי לב בשתי הכניסות האחרונות שלי לארה"ב בחודש חדשיים האחרונים (שני שדות תעופה שונים) שעשו שינוי בקונפיגורצייה של מסלולי המכס - ונראה כאילו חלק מהנוסעים יוצאים בלי לעבור ביקורת מכס, וחלק מהנוסעים מופנים לביקורת באגף נפרד. לי היה נראה שנוסעים מטיסות מסויימות (קרוסלות מסויימות) נבדקים, וקרוסלות אחרות לא.

יכול להיות שגם ב JFK (שדה שאני משתדל לא להתקרב אליו) עשו שינוי כלשהוא - זמני או קבוע.

doronf65

New member
מנהל
והיא אכן נמחקה

כל הכבוד - סוף מעשה במחשבה תחילה

למעלה