תודה על העזרה וללטינית בנשמה..

ciele

New member
תודה על העזרה וללטינית בנשמה..

שלום לכל העונים, הרבה הרבה תודה ! הבגרויות שלי לא מזהירות...: אנגלית 5- 93 מתמטיקה 5- 84 ספרות 2- 80 תנך 5- 87 גאוגרפיה 5- 95 אזרחות 1- 80 אני ניגשת שוב באוקטובר ובע"ה יהיה טוב! אני מתחילה אפילו להנות... תודה על העזרה. ללטינית בנשמה- אינני מכירה אותך אבל כבר הספקתי לראות שאת כ"כ נרתמת לעזרת כולם שזה נפלא! קראתי את אשר כתבת ואני חושבת שחשוב להאמין בהגשמה עצמית. רק את יכולה לדעת מהו מקומך ומהו ייעודך. מעט ריכוז ושקט וזה בא. אם זה מה שאת מרגישה את תצליחי להתמודד ואף תצליחי- האמת והטוב תמיד מנצחים לבסוף! נכון שיש הרבה ניסיונות בדרך אבל הם רק באים להעמיק את ההבנה הפנימית ואת ההחלטה. הרבה בהצלחה! אולי כבר לא רלוונטי פשוט כתבתי מזמן ולא שלחתי...

תודה רבה על העידוד ../images/Emo140.gif

בקשר לבגרויות שלך, חסרים הציונים בהיסטוריה ובהבעה עברית (לשון+חיבור). במבט ראשון, הייתי משפרת את מתמטיקה ואת ספרות ואולי גם את תנ"ך, אבל בשביל המלצה מדויקת אני צריכה את שאר הציונים שלך. פסיכומטרי זה באמת כיף
אם את צריכה עצות איך ללמוד, רק תגידי.

ciele

New member
תודה תודה!! לגבי הציונים

אכן שכחתי... היסטוריה- 89 5 יח"ל (עשיתי השלמה) הבעה- 90 2 יח"ל אני עומדת לשפר ספרות ומתמטיקה בחורף. לא יודעת לגבי תנ"ך מכיוון שעשיתי תנ"ך דתי וזה נראה לי לא פשוט לשפר.. מה שמקפיץ את הממוצע זה הרחבת ספרות ל- 5 יח"ל הבעייה היא שזה רק בקיץ (אם אני לא טועה) ואז זה לא רלוונטי לשנת הלימודים הבאה 2007-2008. אשמח לרעיונות!!! לגבי הפסיכומטרי- אנגלית יש לי 150, מילולי 146 וכמותי... 126. אני עובדת עכשו לעומק על כמותי אבל אשמח לעצה. הרבה תודה והצלחה

Ice1213

New member
אם תגידי איך

משיגים כזה ציון במילולי אתן לך דף שלם של עצות בנוגע לכמותי:) מבטיח:)

טוב

אז כמו שאמרתי קודם: לשפר את מתמטיקה וספרות לסביבות 95 ולנסות לשפר גם את אנגלית לכמה שיותר קרוב ל100. זה אמור להביא אותך לממוצע בגרות בסביבות 110, שעם פסיכומטרי 750 ומעלה ייתן לך סיכוי סביר בכל האוניברסיטאות, אבל עדיין תצטרכי ציונים טובים במיונים השונים. בשביל ממוצע בגרות גבוה יותר, באמת תצטרכי להרחיב ספרות, ואת זה באמת אפשר לעשות במועד הקיץ, שרוב האוניברסיטאות לא מחכות לציונים שלו. בקשר לפסיכומטרי, יש לך מזל, כי כמותי הכי קל לשפר בתקופת זמן קצרה, פשוט צריך לדעת לעבוד נכון. אם תגידי איך למדת עד עכשיו, ומה הנושאים בכמותי שאת חלשה בהם, נוכל להמליץ לך יותר טוב מה לעשות. בכל מקרה, אם את לומדת לבד, מאוד מומלץ שתקראי את המאמר הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=182&msgid=83483050

Ice1213

New member
כמו שאושרית

אמרה- כמותי הכי קל לשפר. אני מוסיף פה משהו שפעם כתבתי- מקווה שיעזור לך :) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=182&msgid=78260425

ciele

New member
חברים, תודה על העידוד

זה מצחיק איך כל אחד רואה דברים אחרת... עבורי כמותי נראה הכי קשה!! לגבי הציונים- בדקתי באוניברסיטאות ולפי חתך הקבלה השנה בעברית לדוגמא מספיק 740 עם ממוצע בסביבות 11. זה נכון? לגבי עצות למילולי- אני מאד אוהבת לקרוא. כדאי לקרוא הרבה. זה משכלל את כישורי השפה וגם לדאוג להרבה ריכוז כי מילולי דורש את הפעלת כל החושים לדעתי. הרבה הצלחה ותודה!!

זה לא בדיוק חתך קבלה

ציון המיונים מהווה 75% מהסכם הסופי שקובע אם את מתקבלת או לא. הסכם של בגרויות ופסיכומטרי קובע בעיקר אם יזמנו אותך למיונים או לא.

ciele

New member
לגבי החתך

אז לפי החתך הראשוני הזה, נגיד בגרות 11 ופסיכומטרי 740 יש לי סיכוי לזימון למיונים / ראיונות? לגבי הכמותי: אני לומדת מספרים של קידום 2006 (עשיתי של קורס באפריל 2005) ומהאתר שלהם. יותר קל לפרט במה אני מרגישה יחסית טוב- בגאומטריה ומשוואות. אני חלשה בעיקר בתרשים, בעיות באותיות ובעיות (נראה לי בעיקר מהירות). תודה!

בדיוק

לפחות ככה נראה לי, כי ציונים של המיונים הם לא פרסמו, ככה שאני בספק אם הם יכניסו את החישוב הזה לחישוב סיכויי הקבלה באתר שלהם. בקשר לפסיכומטרי: תעזבי את קידום. רוב הסיכויים שהתרגילים שם סתם מבלבלים אותך ובגלל זה הציון הנמוך יחסית בכמותי. תשיגי תרגול של הייקיו, אפילו מלפני שנה, ורצוי גם קלסר קורס עם סיכום של כל שיטות הפתרון שלהם.

ciele

New member
כמותי...

מה שכתבת עוזר לי מאד!! תודה רבה! אני צריכה להשתחרר מהלחץ בכמותי.... לגבי מילולי- הלוואי שיכולתי לכתוב כזה דף עצות מאיר עיניים אבל אין טיפים כ"כ. אני חושבת שזה באמת הרבה קריאה ריכוז. אני מאד נהנית לפתור פרק מילולי ואני תירגלתי הרבה. אולי כדאי להפוך את זה לחלק חוויתי- סתם ככה לכיף לפתור פטלים ואנלוגיות. אם יהיה לי רעיונות נוספים אני אכתוב בשמחה.

למעלה