המתכון המסורתי אצלנו בחברה'
קונים את הבשר הזול ביותר בסופר, בקבוק יין כנ"ל, תפוחי אדמה, גזרים, ובצלים לפי העין.
שמים את כל המרכיבים בסיר + 3 בקבוקי מים מהבגז' של אחד מהחברה' (עדיף כאלה שהיו שם מאז 2012 לפחות).
בונים קונסטרוקציה מבזנטים, בלוקים וסנדות שתחזיק את הסיר מעל המדורה. לאחר שהקוסטרוקציה מתמוטטת, שכן קשה לייצר בשטח מתקן תלייה שיחזיק סיר מברזל יצוק עם תכולה במשקל של 10 קילו, משאירים את הסיר במרכז המדורה. כשהתבשיל יהיה מוכן כבר תראו איך אתם מוציאים אותו משם.
בוחשים עם מקל אורן (השרף והברחשים מוסיפים טעם וערך תזונתי!) , ומודיעים מדי 10 דקות שעוד כמה דקות יהיה מוכן.
לאחר 5 שעות מחלצים את הסיר מהמדורה בעזרת ענפים מלופפים בגזרי צמיגים שמצאתם בשולי הדרך, ומגישים בכוסות פלסטיק חד"פ דקות ששורפות לכולם את הידיים.
טועמים, מחמיאים לשף בהתלהבות וזורקים את תכולת הכוס מאחורי שיח מזדמן.
נוסעים הביתה, מחממים שניצל במיקרוגל, ומקווים שלא חטפתם סלמונלה.
ברשותך אני לא מוסיפה לשרשור. יש לי הרגשה שהשילוב המיוחד הזה של תפוחי אדמה מפוחמים ובשר נא לחלוטין הוא לא מתכון שרובכם תרצו לשחזר...