תודה על התשובה המעמיקה

קטנטנה

New member
תודה על התשובה המעמיקה

המון תודות על התשובה היפה שנתנה לי המון אופטימיות לגבי עבודה חדשה שאני עומדת להתחיל. מזה המון זמן לא עבדתי ו``משום מה`` יש לי פחד מאוד גדול לעבוד (מה שאומר שגרה, ללא זמן פנוי לעצמי, כשלון, חוסר ענין ושעמום ובמיוחד משהו שעוצר אותך מהתפתחות רוחנית). למדתי רייקי, ביואנרגיה, ביורגונומי ועיצוב גרפי. האם אתה חושב לפי המפה שלי שאני יכולה להיות מטפלת טובה? חשבתי לעצמי... שכדי לחוות באמת את עצמי וללמוד ולהתפתח ולגדול אולי כדאי לי לעבוד בעבודה סתמית, שם מושכים לך באמת בחוטים... שם אתה באמת פוגש את עצמך. מה דעתך?

הממ.. מזכירה לי קצת את עצמי

גם לי היו תקופות בחיים, שמשום מה נטיתי לעבוד בעבודות `רגילות`, אם כדי להוכיח לעצמי שאני `כמו כולם` ויכול להתמודד עם מה שהם מתמודדים איתו ולהראות חזק ובטוח כמוהם, ואם כדי לשמור את הראש שלי נקי לדברים שבאמת עניינו אותי, הקשורים ליצירה ולרוח. אולם כעת, כשאני עושה אך ורק את מה שאני באמת אוהב, נוכחתי לדעת שהעיסוק בדברים האלה הוא הדבר האמיתי. לא רק שהוא מאפשר לך להמשיך ולהתפתח בהם ולהעמיק, אלא גם הוא מפגיש אותך עם עצמך בצורה העמוקה ביותר, בין אם המדובר בתכניים האישיים שלך, ובין אם המדובר ביכולת שלך להיות מתוגמל בצורה ראויה על מה שאתה עושה ונותן, והרי התגמול האישי שלנו, אותה יכולת לקבל שכל כך קשה לעיתים (בניגוד ליכולת לתת למשל, שמצביעה גם על הצורך בשליטה) הוא אחד הדברים החשובים ביותר לעצמנו, ותגמול אמיתי מגיע מהמקום בו אנו מפעילים את היכולות האמיתיות שלנו, ואת הכישורים והפוטנציאל, ולא ממקום שגרתי וסתמי שבו כדבריך `מושכים לך בחוטים`. אני בהחלט מכיר את היציאה מהארון לקראת עבודה בכלל, אם כהרפתקה ואם כמטלה עצומה - אבל זו בהחלט פגישה חשובה עם העולם, וניהול דיאלוג איתו ממקום שילמד אותך מה באמת השגת עם עצמך בזמן שלא עבדת... לא קל, אבל בהחלט מרתק. אני בהחלט חושב שאת יכולה להיות טובה בתחומים שלמדת ואת עוסקת בהם, אבל מה שחשוב זה לא מה שאני חושב, אלא מה שאת חושבת על עצמך.. בגדול - תני צ`אנס לחלק הבוגר שבך לתפוס את מקומו בעולם ממקום של אחריות ונתינה בוגרת, ואז - להיות גם מתוגמל בהתאם. אלה נשמעות מלים פשוטות, אבל הן אינן פשוטות כלל וכלל, ורבים מאיתנו חיים בתחושה של חוסר כיבוד עצמי, הן מבחינת היכולות והן מבחינת התגמול. אז.. צאי להרפתקה (כך אני קורא לכל פעילות שמנהלת איזה שהוא דיאלוג עם חלק מעצמנו) ואשמח לשמוע לאן זה ממשיך.. בהצלחה.

קטנטנה

New member
גם אתה דגיג או שרק נדמה לי?

ואו... איזו תשובה...נראה לי רק שזה לא ממש מה שרציתי לשמוע. האמת היא שאף פעם לא ממש היתה לי הצלחה גדולה במה שרציתי לעשות באמת, עד שהגעתי למסקנה שמה שאני צריכה לעשות כדי לחוות את עצמי, זה להכיר אנשים אחרים, רק כדי להכיר את עצמי באמת. אנשים מעניינים אותי על כל גווניהם, ואת המפגש איתם, אני חושבת, אני יכולה לעשות בכל עבודה (דרך אגב אני הולכת להיות מוכרת בגדים... נא לא לצחוק). נראה לי באיזשהו מקום, עם כל המזל הרב שאני חשה שיש לי בחיים, שבנושא הקריירה הכוכבים פסחו עלי...(שוב נא לא לצחוק). דיברת על אחריות והיה לי מחשבה מאוד מענינת בנושא, שאחריות היא בעצם איך אתה למול האחר (אחריות מלשון אחר), וזו האחריות שלי, לכבד את כל האנשים עלי אדמות, ואת המחסומים שלהם, בלי רצון להתערב או לשנות, פשוט להיות שם... מצד שני זה לא מתאים לתאוריה שלי לגבי אחריות כלכלית, שמאלצת אותי לצאת לעבוד... אני אחשוב על זה. מה בנושא זה דרך אגב??? שמחה סתם כך לדבר איתך, ועוד יותר אשמח אם בא לך לספר קצת על עצמך... צריך לדעת עם מי אתה מדבר. לילה טוב. ד.א. נראה שאתה תרנגול בוקר ואני ציפור לילה.

דגיג בירח - תרנגול באמבטיה

כל אחד מוציא ממני משהו אחר - את מוציאה ממני את החלק הזה, אולי כי הירח שלי במזל דגים, ושם הוא פוגש את השמש שלך, ושניהם הרי מספרי סיפורים ידועים.. אני אוהב את התובנות שלך, הן לגבי האחר, והן לגבי דברים אחרים. מוכרת בגדים ? אני חושב שאין מקצוע שלא הייתי בו או עשיתי.. אבל אני חושב ששיחה כזו מתאימה יותר לאי סי קיו מאשר לפורום הזה. אז הנה האי סי שלי : 84652161 - מקוה שיש לך את העניין הזה במחשב שלך. ולגבי השאר - בכל עבודה יש לנו משהו שאנו פוגשים בו את עצמנו, ויש תקופות שזה באמת לא בא ממקום מחייב - סתם להיות כזה, לבהות, לקחת את הזמן שלך לפני שאתה נכנס למערה עמוקה גדולה כזו של תהליך אחר, מחייב, מעמיק.. אוף ! אז לפני זה כדאי להצטייד בימים אנונימיים שלא דורשים הרבה, חוץ מצידה מנטלית לדרך. מכיר. ובקשר לתרנגול - אני ינשוף לילי לעיתים עד ממש לפנות בוקר (אז אני כותב - ספרים ומחזות - וגם בוקר כמו שאת רואה. עונה פשוט מתי שבא לי, והאמת שגם די חי ככה.. עכשיו. צרי איתי קשר באי סי, לפני שאתחיל לשעמם כאן את כל יושבי הפורום, ביחוד אחרי השטיפה שעשיתי כאן לגבי המקצועיות הדרושה וכובד הראש והאחריות ועוד הרבה מלים של מבוגרים. סי יו.

למעלה