תודה על ערב עמוק ומענג

ארנינה

New member
תודה על ערב עמוק ומענג

כשחוטים, שהיו פזורים, מתחילים (או ממשיכים) להתלכד, ומן העֵבר השני - פלונטרים, שנראו בלתי-פתירים, מתחילים להיפרם - אני חוגגת. וזה מה שהרגשתי אתכם/ן היום במפגש. שזה מה שקורה אצלכם/ן. כדי שזה לא יישאר פואטי - או מעורפל - מדי, אז קודם כל תרגום ואחר-כך כמה תצפיות. תרגום: חוטים פזורים = חלקים או מרכיבים מתוך המודל (תצפית - רגש - צורך - בקשה; אמפתיה - ביטוי עצמי...), שמתחילים להתלכד (אצלכם/ן) למשפטים מלאים... פלונטרים = שבהם לא ראינו מי פה אחראי לרגשות של מי (כלומר, לכאורה סבלנו בגלל התנהגות של מישהו אחר) ועכשיו אנחנו מתחילים לראות הפרדות (מה ש"הם" אומרים לא אומר עליי שאני לא בסדר, או מוכיח שהם לא בסדר) ומתחיל להיווצר סדר בהבנה שלי את עצמי ואת השני/ה (כולנו פעלנו מתוך צרכים, ואני אפילו מצליחה לפעמים לזהות מה הצרכים שלי או שלהם), וכך נוצר בהדרגה חיבור חדש בינינו (כי יש יותר בהירות וחמלה, שמאפשרות התקרבות). כמה תצפיות: - השיתוף של נ., שהצליחה השבוע, בכל מיני סיטואציות, להיות במודעות של לשאול את עצמה מה הצרכים שלה כרגע, או - על אלו צרכים התנהגות מסוימת שלה עונה לה (במקום לשפוט את עצמה או מישהו אחר); - הסיפורים של א. על כמות הולכת וגדלה של מצבים ופעמים שהיא פונה אל בנה בתגובות אמפתיות - או בשתיקה - במקום בנזיפות; - הסיפור של ע., שרק מזה שהיא שינתה ומשנה את הגישה שלה ואת אופן התגובה שלה לבעלה ולבתה - ההתנהגות שלהם משתנה (וכמובן - מערכות היחסים אתם); - העבודה (העמוקה והמרגשת) עם ר. על הבנת הצרכים שמאחורי הדפוס שלה להיעלם בחברת אנשים קרובים - כל אלו, ועוד ועוד, ממלאים אותי בהתרגשות, כי הם שבים ומזכירים לי את היכולת המופלאה של המודל הזה, ובעיקר - של האמפתיה (לאחר ולעצמי) לחולל שינוי וריפוי אמיתי במקומות של סבל מתמשך שלנו. ומן הצד השני - העוצמה של זיהוי הצרכים כדרך חדשה ואפשרית לעמוד על שלי. והגילוי (ששמעתי עליו מחלק מכן/ם) שאפשר להיפגע פחות - אם אני לא לוקחת אישית את דברי האחר, אלא מבינה שהוא או היא מבטאים צרכים שלהם - גם אם נשמעים כהאשמות כלפיי... (כי הרי "מאחורי כל צרחה - יש צורך"...). אז התודה היא על שאתם ואתן עושים את המאמץ הלא-פשוט הזה להכניס את תקשורת מקרבת לחייכם, וכך ממשיכים את הרחבת מעגל החמלה בעולם שלנו. מחכה בסקרנות לשמוע על חוויותיכן/ם.

../images/Emo13.gifבוקר טוב לכולכם

האמת היא אחת והדרכים אליה רבות.קראתי את דברייך ואני מזהה את כלי "העבודה" העצמית מתוך עיסוק של שנים רבות בחשיבה הכרתית.מילים שונות אך תוכן דומה ועלה בי הרהור שכפי שיש שונות בתפיסת המציאות אצל כ"א כך מתעורר צורך בשפה שונה של אותו רעיון כדי שכמות רבה יותר של אנשים תוכל להשתמש וליישם את ההבנות.נפלא לגלות שפה נוספת.

פרזות

New member
תודה

גם אני רוצה להודות על אתמול, אבל יש לי עוד הרבה מילים להוסיף אחרי המילה תודה, ולא רוצה עכשיו בחפזון. למעשה התחלתי לכתוב אותן כבר אתמול בלילה, אבל עוד לא. אבל אעשה את זה. הרגשתי שקרה אתמול משהו מאד חזק, לי, אבל בכלל לא רק לי (וזה מה שבאמת היה מרשים עבורי). אני מרגישה הרבה קירבה, אני רוצה לכתוב לסיום: באהבה, ר. זה בסדר? לא מופרז? זה במקום לחבק, שככה הרגשתי אבל היה קצת מעבר ליכולתי, או למה שיכולתי ויכולה להרשות לעצמי, או משהו כזה. במחשב זה די קל, במציאות זה דורש הרבה נוכחות. עיניים וכל מיני דברים מסובכים כאלה... נשיקות[...], ר.

ארנינה

New member
מלים...

אני כל כך אסירת-תודה להן, שהן קיימות. ושיש להן כוח כמו - ולפעמים אפילו יותר - מאשר לחיבוק. לפעמים. תודה. שוב. לך. ולכולם/ן.

פרזות

New member
להיות נתפסת

עברו כמה ימים מאז המפגש האחרון שלנו, ודי הנחתי אותו בצד, הרגשתי שנדרשת ממני הרבה אנרגיה כדי להתמודד איתו. מהרגע שיצאתי מהבניין שאלתי את עצמי על המצב החדש שנוצר, על הצורך שלי להתחבא, לגונן על עצמי, עכשיו שאני חשופה כ"כ. היה לי מאד חזק שהיו כמה אנשים בחדר שממש הרגשתי שיודעים בתחושה על מה אני מדברת (שמזהים את החוויה שלי מעצמם), גם אנשים שלא אמרו על זה כלום. אז ככה הרגשתי מאד שמבינים אותי באמת-באמת! אבל... אני לא כ"כ יודעת מה לעשות עם זה, התגובה המיידית שלי היא להכנס לסוג של אוטיזם ביחס לזה, ז"א ביחס לאנשים האלה, בגלל,דווקא בגלל, שאני רואה אותם והם אותי, אז אנחנו עומדים אחד מול השני ללא מסכה או מסתור. וזה המצב בו נדרשת הימצאות אמיתית, ושבו קיימת סכנה אמיתית. או אולי בעצם: לא ממש קיימת שם סכנה אמיתית, אבל ככה אני כבר רגילה כ"כ לחוות את זה. ומהר מאד מסתלקת מהמקום, גם אם הגוף שלי עוד נשאר בחדר. אני לא בוחרת את זה, זה קורה כמו אינסטינקט, נאטמת מבפנים ועל אף שרוצה לבטא בפני מי שמולי את מה שמרגישה, את מה שחושבת, את עצמי ביחס אליה (/אליו), אני לא מביעה, אפילו לא בחיוך או במבט, אפילו אלה מרגישים לי כמו ביטוי עצמי מופרז. זה מוזר, אנחנו אומרים שלהיות נראה ונתפס זה אחד הצרכים הבסיסיים, ואני גם מרגישה ככה. אבל נוצר כאן איזה פרדוקס, אני מתעקשת, בנחישות, להבהיר את עצמי כדי להיות נראת באופן מדוייק ומלא ומרגע שזה אמנם התרחש, אני לא יכולה לשאת את זה, זה מאיין אותי, ערפל סמיך מתעבה בתוכי, מונע ממני גישה אל עצמי (וגם, מן הסתם, אל כל אחד אחר.) ככה קצת היה אחרי הפגישה האחרונה. אני מקווה שבפעם הבאה שנתראה אני אוכל להתעלם ממה שהיה, לקחת על עצמי שוב את הדמות המתקשרת (פחות או יותר) שלי, מי שהכרתם עד עכשיו (זו לא העמדת פנים, אני מקווה שזה מובן, זה רק איכשהו מצב אחר...) ככה אני חושבת שעדיף, כמו כשברכבת מבטים נפגשים מאד-לרגע אבל אז לא ממשיכים, אלא מסתכלים על הנוף או קוראים. אבל אני לא אומרת בזה שלא אשמח אם מישהו יגיב כאן על מה שכתבתי, אני כן אשמח, בעיקר כי המחשב הוא בטוח פי אלף מהמציאות, בדיוק בגלל שזה שדה וירטואלי, לא לגמרי אמיתי. ואני יכולה לאט לאט להגיב אל משהו שיכתב אלי, או בלי בהלה להביא מעצמי את מה שאני מרגישה, ולהקליד את זה ואז לשלוח. זה מרחק שהתקשורת במחשב מאפשרת והמציאות לא מאפשרת.

שלום לנוכחת בהחלט!!!

קראתי את כל מה שכתבת בנשימה עצורה, ואני חושבת שצריך המון אומץ כדי לחפש, למצוא ולהביע את כל מה שכתבת. אני מרגישה שאני עוד כמה שלבים אחורה, כי נורא קל לי לחפש את הדרוש תיקון בעיקר בקשר שלי עם אחרים, אבל עם עצמי כנראה עדיין אין לי מספיק אומץ (כן, כן, מנסה כל הזמן אמפתיה לעצמי...) אז אני לא נלחמת, כנראה זה צריך לבוא בזמן הנכון. רציתי להגיד לך רק תודה על המפגש האחרון, על זה שאפשרת לנו לחוות תקשורת מקרבת ממש מהקרביים (ככה לפחות אני הרגשתי),ותודה על זה שאת נוכחת במפגשים, כן כן ממש נוכחת, אפילו אם נראה לך שאת לפעמים נעלמת, תאמיני לי שאחרי שפתחת את הפה בפעם הראשונה הנוכחות שלך כל כך חזקה שם שאפילו אם את רוצה להעלם את פשוט מאוד מאוד נוכחת. נתראה במפגש הקרוב. א.

פרזות

New member
שלום לאשת השרירים

מאד תודה א. ! זה נעים ומרגש לשמוע שיקוף כזה. לגבי זה שאת אומרת שאת עוד אחורה, אל תחמירי עם עצמך, לדעתי את מהמצטיינים בקבוצה שלנו, כי הרעיונות שאנחנו לומדים יושבים עלייך טוב. ככה נדמה לי, שהם מתיישבים יפה עם התפיסות והערכים שלך, ועם הלב הרחב, שכבר הבאת איתך מהבית. להתראות מחר. ר.

המון תודה ../images/Emo39.gif

ממש מחמם לי את הלב והנשמה (במיוחד בימים קרים אלה ברררררררר.....) מצטערת שיצא לי להגיב רק עכשיו, פשוט לא הייתי מסוגלת לפתוח את המחשב לאחר שעות העבודה בשבועות האחרונים. קורה. בכל זאת, תודה, נתראה בקרוב, א.

אפשר לומר רק "וואו" על המפגש האחרון

תודה לך ארנינה על חוויה עצמתית וממלאת שאפשרת לנו לחוות במפגש האחרון. הרגשתי שמשהו גדול נפתח בקבוצה שלנו, שמאפשר לנו ללמוד כל כך הרבה, בצורה כל כך עמוקה וחוויתית, דבר שהשאיר בי רושם עמוק עד לרגע זה (ואני בטוחה שאף יותר). אבל אף על פי שהיה מפגש מרתק, למחרת הרגשתי עייפות גדולה, אולי שוב כי היה עימות על הבוקר עם הבן שלי, והייתי כנראה כל כך עמוסה מהמפגש ערב קודם, שפשוט הרגשתי שאין לי יותר כוח להתמודד, אז ממש אילצתי את עצמי לשאול כמה שאלות אמפטיות, וכשראיתי שאין מוצא ברגע הנתון, הפעלתי איפוק והמשכתי הלאה למרות מחאותיו. הרגשתי פשוט מותשת מלחשוב בשפת התקשורת המקרבת, ועדיין אני מרגישה מעט מעייפות זו. אך בד בבד אני מנסה להיות אמפטית לעצמי בנוגע לנושא זה, חלק מהאמפטיה מתבטא בבחינת התוצאות בשטח בשבועות האחרונים, כשאני מנסה למנות את העימותים שחוויתי עם העולם הקרוב אלי (בן זוג, ילד, אמא, חברים לעבודה) אני מוצאת שהמינון הולך ויורד, השלווה הפנימית שלי הולכת ועולה, וסה"כ העניינים הולכים לכיוון הרבה יותר טוב, וכן, אני פשוט אופטימית. עייפה ואופטימית. בקשר לשיחה עליה דיברנו במפגש שתכננתי לעשות עם בעלי, אמרתי לו רק משפט הכנה לשיחה, אבל עדיין לא מצאנו את הזמן לעשות אותה. אני רוצה שזה יעשה בצורה נוחה, שלא תהיינה סיבות חיצוניות שיפריעו את מהלכה. במקביל צילמתי לו מהחוברת את החומר של "פאב מול באר", דבר שהוריד לי את הפחד מאיך להגיד, רצון עז לדייק בהבהרת הנושא. אם יהיו עדכונים בקשר לשיחה זו אעדכן בהמשך. זהו לבינתיים, חיבוקים ונשיקות לכל חברי הקבוצה המקסימים, תודה לד. על הסנדביצים הבריאים והטעימים, סופ"ש נעים. אור.

נראה שהפסדתי בגדול....

אבל הייתי ממוטטת לחלוטין והגעתי לאפיסת כוחות מוחלטת. אז החלטתי להשאר בבית ולנסות לעשות ערב של תקשורת מקרבת בבית. וארנינה - רוצה להתעכב על המשפט שכתבת והגילוי (ששמעתי עליו מחלק מכן/ם) שאפשר להיפגע פחות - אם אני לא לוקחת אישית את דברי האחר, אלא מבינה שהוא או היא מבטאים צרכים שלהם - גם אם נשמעים כהאשמות כלפיי... (כי הרי "מאחורי כל צרחה - יש צורך"...). א. כשמישו אחר דורך לי על היבלות הכי כואבות שלי - אני צורחת. אין לי אפשרות לראות אותו ואת הצרכים שלו. ב. לי קורה הרבה פעמים שמרוב שאני רואה ת'צרכים של האחרים - אני שוכחת את שלי ומוותרת עליהם. הרבה פעמים אני מרגישה רע עם עצמי כשאני אומרת "לא" וצועקת על עצמי שהייתי יכולה להשתדל יותר. ובגלל זה מגיעה למצבי תשישות ותסכול נוראיים ול"טיפות האחרונות של הדלק". ואז מגיעים מים עד נפש ומגיעה הצרחה הגדולה. ג. מה עושים עם "גזלני כוחות"? כן אני יודעת שזאת מילה שיפוטית. אבל השבוע נתקלתי באחת כזאת שפשוט מוטטה אותי. יודעת שצריכה לשמור על עצמי ממנה עם כל הכאב שלי על מצבה ועל העזרה שהיא זקוקה לה. יודעת שאם אני אהיה יותר מעורבת ממה שאני כבר - היא תגרור אותי אחריה לתהום. הרהורים מהורהרים

ענבר B

New member
|חיבכמו שאומרים אף פעם לא מאוחר....

|לצערי לא יצא לי לכתוב מיד אחרי המפגש בשבוע שעבר אבל הוא היה מפגש מאוד מרגש ועמוק אני רוב המפגש שתקתי והקשבתי (שזה מאוד קשה לי ועל זה אני גם עובדת עם עצמי) ופשוט מאוד נהנתי ליראות איך המשתתפים לעצמם וצליחים לנגוע ברגשות שלהם ולהבין את הצרכים שלהם וזה פשוט מדהים למרות זת יצאתי מאד עמוסה ריגשית ומבולבלת וגם מבוהלת שאיך לי זה עדיין לא קרה ההכרה , ההבנה הזו עם הצרכים שלי ואיך ומתי זה יגיע ואני בטוחה שצריך לתת זמן לעצמך ועם המון תתירגול זה בסוף יקרה פשוט צריך להאמין ולהעריך את עצמך מספיק וזה יבוא . יש לי עוד משהו אחד מההערב הזה הרגשתי שאני לא רוצה שזה יגמר שאני רוצה שזה ימשיך עוד ודוע כמו מין קבוצה כזו עם אותם המשתתפים שברובנו די התחברנו האחד עם השני. ואני כבר מחכה בקוצר רוח למחר בערב שלכם ענבר B

ארנינה

New member
מה, שעוד פעם אני אגיד סבלנות...?

כן... מסתבר שקשה לך - ולרבים מאיתנו, כל כך הרבה פעמים - לראות את התמונה המלאה, לזכור שאנחנו בתהליך, להפנים - בחמלה - שלכל אחת ואחד מאיתנו על הכדור הזה יש הקצב, והאופן, והמבנה, וההתנהלות, והחיים - שלנו. לזהות כשאנחנו נופלים להשוואות (מרשאל רוזנברג קורא לזה "תַּן ההשוואה") וכמובן סובלים (בעיקר כשאנחנו יוצאים "פחות טובים" ממישהו), לזכור שאין "הזמן הנכון" לשום-דבר - חוץ מהזמן שבו הדבר קרה... אוף. כל כך הרבה לפעול הפוך מהדפוסים המוכרים - והמעייפים... אז מה אני אומרת? אולי, כמעשה פשוט, לשאול את עצמי, ברגע שהסבל מתחיל - מה אני מרגישה עכשיו? איזה צורך חי בי? מה באמת חשוב לי פה, עכשיו (למשל, כשאני מספרת לעצמי ש"לי זה עוד לא קרה")? - וכך אני גם מְתַרגלת את המודעות-שפה הזאת, וגם - באמת לומדת להתחבר לעצמי בָּרגע. שזה בעצם מה שכל כך הפעים אותך בערב ההוא. מתאים לך? אשמח לשמוע, כאן, מחשבות שלך על רגשות וצרכים שאולי חיו בך במפגש הקודם - או חיים בך עכשיו, כשאת קוראת את הדבריםף או - כשמשהו אחר קורה לך, עכשיו, ועכשיו , ועכשיו... ???????

למעלה