תודה ציפור

orlyh3

New member
תודה ציפור

הרופא בבדיקה לאחר הביופסיה אמר שצריך להוציא גם את בלוטות הלימפה, והכריתה תהיה מלאה בשד השמאלי ולאחר שנתיים יהיה אפשר לשחזר.אצטרך לעבור טיפולים כימוטרפיים (אין לי מושג מה עושים בטיפולים אלה מה שאני כן יודעת זה שהטיפולים מאוד קשים שיש בחילות ונשירת שיער, כיצד זה נעשה?)מה ההבדל בין כימוטרפיים להקרנות? תודה, אתי

rubber duck

New member
היי אתי ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

הטיפולים יהו קשים אז מה , הם לא קלים ובכל זאת אני דיי בטוח שהם יהיו הרבה יותר קלים משחשבת קחי נשימה גדולה וקדימה לדרך , לא לפחד ולא להרפות ומצד שני להנות מהכל , להנות מהחיים היפים שזכית להם , מהשמש מהגשם ומכל חוויה שאת חווה
שרון

היי אורלי :)

דבר ראשון שלדעתי את צריכה לזכור - יש יותר אנשים שחיים אחרי סרטן מאשר אנשים שלא שורדים. לגבי הטיפולים - כל סוג סרטן מגיב לסוג אחר של טיפול. ותחת כל כותרת גדולה של סוג סרטן זה מתחלק למאות סוגים. אבל יודעים למשל שאצל אחוז מסויים באוכלוסיה סוג שמוגדר כסרטן שד מגיב לסוג מסויים של טיפולים. יש מספר סוגי טיפולים שניתנים היום לסרטן השד. ובסה"כ יש בין 30-40 סוגים של תרופות כימוטרפיות. בד"כ משלבים מספר תרופות יחד, כאשר כל תרופה מטרתה לפגוע בשלב אחר של התפתחות התא. כל תרופה גורמת לתופעות לוואי אחרות וכל אדם מגיב אחר לתרופות. התופעות המוכרות והשכיחות הן איבוד שער חלקי או מלא, בחילות או הקאות, פצעים בפה.. ויש עוד.. בחלק מהתופעות ניתן לטפל, להקל, להעביר. ושוב - כל מידע שתצטרכי, כל בעיה, כל דמעה שתרצי לשחרר, את מוזמנת לפה. אז .. תרגישי טוב! ושבת שלום! :) ציפור

למעלה