תודה רבה ביבי!!

אַמִיר

New member
תודה רבה ביבי!! ../images/Emo140.gif

יותר משקיוויתי להצלחה של השמאל בבחירות, קיוויתי שהליכוד יתרסק! וזה קרה הודות לביבי!!! סוף סוף עם ישראל הבין ובעיקר הליכודניקים האמיתיים שרובם אנשי עם ומהמעמד הבינוני ומטה שביבי לא טוב למדינה!! שביבי הורס את המדינה כי ישראל זה לא אמריקה שפה אי אפשר לסמוך על 10 המשפחות העשירות בישראל שיפעלו למען שאר האוכלוסיה. התאכזבתי מעט ממספר הקולות הרב של ליברמן שהוא מאוד קיצוני בדעותיו, אבל עדיין אפשר לסמוך על אלומרט שיידע מי באמת יתמול בתוכנית הפינויים שלו וחזרה לגבולות 67, קדימה(32)+עבודה(22)+מרצ(5)+גימלאים(7)+חדש(2)= 68 מנדטים של קואליצית שמאל מובהקת ועתיד מתוק למדינת ישראל ולעם היהודי והפלשתינאי!!!!!!

ברוך דיין אמת

תתחילו למגן את הבתים- הקאסמים בדרך! דרך אגב, הגימלאים לא שמאל מובהק, בכלל לא!

MS6

New member
הודעה מלאת שנאה...

ואני קצת מתפלא עליך, אנשים שונאים הם בד"כ אנשים טפשים, ואני יודע שאתה לא אחד כזה. הצעדים הכלכליים של ביבי הצילו את ישראל מקטסטרופה כלכלית, יש לי חברים באוניברסיטה שלומדים כלכלה, אנשי שמאל מובהקים שהצביעו ליכוד בפעם הראשונה רק בגלל שהם ידעו שהצעדים שהוא ביצע פשוט הצילו אותנו. אני לא חושב שאני יכול להסביר לך מה קרה, אתה שטוף מוח כמו רבים מהעם, ולכן אני לא חושב שמשנה מה אני אגיד (בין כה הבחירות נגמרו). הליכוד הובס אבל הוא לא התרסק.. מכאן רק עולים. והליכוד ישתקם ובכך אין לי בכלל ספק.. בכל אופן לי קצת נמאס מהחלקים בעם, הזהרנו והזהרנו.. כנראה זה לא הולך. אולי נהרות של דם בגוש דן יעזרו ואני מאמין שהחמאס ישמח לספק את זה, מעניין מה יהיה התירוץ של התקשורת הפעם.. כפר סבא מפריעה למדינה הפלסטינית אולי? קשה לי להאמין שהממשלה של אולמרט תאריך חיים.. אולמרט, המגה-קפיטליסט (חשבתם שביבי עשיר? אולמרט שם אותו בכיס הקטן.. מה גם שאולמרט תמך בתוכנית שלו ועד היום תומך בה), שבוי בידי מפלגות חברתיות (בהנחה שהגימלאים יכנסו לממשלה) סה"כ גוש השמאל קיבל 52 מנדטים כמוהו גוש הימין.. מה שאומר שהוא צריך לקוות שהגימלאים והערבים יתמכו בו. ולהסתמך על הערבים בלבד בנוגע להחלטות מדיניות זו בעיה קשה. אני חושב שבתקופה הזאת בשנה הבאה נתכונן כבר לבחירות הבאות. מה שכן אני בטוח בדבר אחד: הכלכלה הישראלית תחזור שוב למצב קשה.

want2know

New member
אל קפיטליזם יהודי

אל קפיטליזם יהודי - מאת אוהד קמין רבים סוברים, בטעות, כי מדיניותו הכלכלית של הליכוד בשנים האחרונות, במיוחד תחת הנהגתו של שר האוצר נתניהו, היתה קפיטליסטית. אך דבר זה רחוק מן האמת: אף כי רעיונית קפיטליזם הוא השיטה הראוייה לכלכלה תוך-חברתית, ואף כי יתכן שנתניהו עצמו סובר כי המדיניות הכלכלית האידיאלית היא קפיטליסטית, מה שהוא יישם בתקופת ניהולו את הכלכלה הישראלית איננו קפיטליזם, אלא ריכוזיות. סביר שנתניהו, שקיבל לידיו חברה שנמצאת במצב כלכלי גרוע, כתוצאה מהסוציאליזם ההרסני שביסודה, סבר שכאשר הוא פוגע בממסד השיטה, כלומר במהלכי היסוד של כלכלתה,הוא מבסס קפיטליזם. אך קפיטליזם איננו סוציאליזם הרוס אלא שיטה של כלכלה חפשית. הנחתת הוראות והנחיות כלכליות המחייבות את אזרחי המדינה איננו חופש ולכן איננו קפיטליזם; זהו ניהול ריכוזי השייך, עקרונית, לשיטה הדיקטטורית של ניהול מדינה, שהוא אינו הדרך לשחרור הכלכלה הריכוזית לטובת חופש. הטעות של נתניהו, שאותה ביצע לאורך כל דרכו הכלכלית כשר אוצר, היתה שימושו במדיניות הכפייה של המדינה הסוציאליסטית הריכוזית, כדי לפגוע בחלקים של הממסד הסוציאליסטי הכפייתי הישן. הוא הצליח בכך במידה רבה, אך מכיוון שהוא פעל באופן דוגמטי, מחוץ להקשר, הוא יצר, כתוצאה מכך, גם הרבה מעשי-עוול. החלפתה של כפייה בכפייה נתנה, באופן טבעי, כפייה מסוג אחר ופגעה, לפיכך, ברבים. לטובת נתניהו יש לציין כי רבים ממעשי עוול אלה אינם אשמתו הישירה אלא נובעים מהגישה הסוציאליסטית היסודית, המובנית ביסוד הכלכלה הישראלית, כפי שנוצרה על ידי מקימיה, שהיו סוציאליסטים אדוקים בתפישתם. עם זאת, ניכר במעשיו של נתניהו כי הוא לא ביצע שיפוטים נכונים של מקרים מסויימים וכתוצאה מכך יצר מצבים רבים שבהם הוציאה עצמה המדינה מתוך התחייבות חוזית שהיתה לה עם אזרחים יחידים רבים וגרם להם נזק רב שחלק ממנו הוא ללא תקנה, כמו פרשות הלנת השכר הנמשכות עד היום. מה שמדיניותו של נתניהו לא לקחה, כנראה, בחשבון, הוא שמסיבות שונות ומגוונות, שחלק מהן טמון בהשפעה הרעיונית הסוציאליסטית, אזרחים עמלים רבים היו מושקעים – וחלק מהם במונחים של חסכון עמל חיים – בהסכמים (אף שהיו, בחלקם הגדול, כפויים) שלפיהם נקבע כל עתידם. הלך הרוח החדש שנתניהו הנהיג בשיטה גרם לחלק גדול מן החוזים הללו לאבד את תקפותם ולהשלכת רבים מהם, בבת-אחת, למצב כלכלי שבלתי אפשרי, מבחינתם, לשאתו. מבחינה זו צריך מתכננה של כלכלה זו לשאת על מצפונו גם דיני נפשות רבים, כמו אלה של כל מי שאיבד, במהפכי נתניהו, חיים שלמים. במסגרת המקרים הרבים שבהם ביטל נתניהו, באמצעות חוקים, את מחוייבותה של המדינה כלפי אזרחיה, פשתה ההתעלמות ממחוייבות זו עד כדי קיום מגיפה מוסרית של ממש וזו גרמה לכך שאזרחים רבים, אשר מחוייבותה החוזית-חברתית של המדינה היתה מיסודות תכנון חייהם העתידיים, מצאו את עצמם לפתע ללא עתיד וללא מקור פרנסה. בלהט-סחף מלחמתו בממסד הסוציאליסטי, ותוך שהוא מפעיל את מנגנונה הכפייתי של המדינה, שכח, כנראה, נתניהו, שהכפייה היא מסימניו של הסוציאליזם הריכוזי והביא למצב חוקי שבו מתעלמים המחוקקים מזעקות השבר של רבים מקרבנותיו הכלכליים. מצב זה, שבו מופרים חוזים והסכמים בצורה סדרתית ורבת היקף, איננו קפיטליזם, אלא מעשה עוול שתוצאתו אסון – ועבור רבים, קרבנות המדינה, היה זו אכן אסון. אך בקפיטליזם אמיתי – כמו זה שעליו ממליצה היהדות – יכולים בני אדם להתארגן כדי לסייע זה לזה. למעשה, הסיועי ההדדי, אשר הסוציאליזם מתיימר לבנות עליו את הדגם החברתי שלו, אין מקורו אלא בשיטה החברתית היהודית, אשר בה יכול היה אדם ליצור עושר כאשר הוא מוגן מכל פגיעה חיצונית בעשרו (אפילו מצד המלכות) והוא יכול להגיש סיוע לכל מי שהדבר נחוץ לו. הקפיטליזם, עפ"י המיתוס הסוציאליסטי, הוא חסר רחמים. מיתוס זה הוא חסר בסיס מבחינה הסטורית, אך הברירה שמוצגת למולו, הסוציאליזם, אשר כביכול נושא פנים לאלה שמבחינה כלכלית נמצאים בתחתית החברה, לעולם איננו מיישם התיימרות זו שלו. למעשה, אין הקפיטליזם אלא מצב החופש שבו, בניגוד לתפישה הריכוזית, אין האדם יכול להפעיל כפייה על עמיתיו לחברה. רק במצב של חופש מכפייה יכולים בני אדם לסייע לחלשים שביניהם לאורך זמן ומבלי שהסיוע יפגע במסייע או ייכפה עליו. השיטה שמאפשרת סיוע לחלשים בצורה שבה לא ייפגע מצבם הכלכלי ו/או הפסיכולוגי של איש מהצדדים המעורבים בסיוע זה הוא הקפיטליזם היהודי: שיטה של חופש כלכלי בלתי מופרע, שבצידו המלצה על סיוע לנזקקיה של החברה – ואשר מאידך שומר בקנאות על זכות הרכוש של יחידיו היצרניים מפני כל כוח חברתי. היהדות היא, בו בזמן, מקור השמירה הקפדנית על עושרו של העשיר ומקורה של הדאגה לחלש ולנצרך. ביהדות, המבצרת את קיומם ההדדי של שני אלה, מתקיימת, בהתאמה לכך גם ההכרה בכך שהם תואמים זה את זה. החברה היהודית, גם בשעותיה הקשות ביותר, ידעה להתארגן כך שחלשיה זוכים לטיפול – ועם זאת, בצד כושר ארגון העזרה הזה, לא איפשרה ההלכה היהודית בשום פנים ואופן את שחיקתו של הרכוש הפרטי דרך "חוקי חירום כלכליים" ו/או מצב של מעשי עוול כלליים כגון הפרות חוזה מהסוג שהמדיניות הריכוזית מאפשרת. כפי שעיקרו של הקפיטליזם הוא חופש וכל פגיעה בו פירושה ביטולו, יסוד היהדות הוא צדק. מה שהורס חברה מבחינה כלכלית הוא היעדר הצדק בצורת קיומו של עוול חוקי. חברה המושתתת על עקרונות היהדות תהיה כזו שעקרונות החופש – כמו הצדק – יהיו יסודותיה החברתיים והכלכליים. בחברה הישראלית של היום העוול מובנה, בחברה הישראלית של העתיד – אם תתבסס על עקרונות הקפיטליזם היהודי – לא יהיה מקום לקיום העוול כי הממסד עצמו יהיה מנוגד לו ויעסוק בהשמדתו. הממסד של היום עוסק, באמצעות החוק, בהעמקתה של תפישת עוול, אשר מרוששת את האזרח הישראלי בצורה שאיננה עולה בקנה אחד עם שום שיטה של צדק: קפיטליזם או יהדות כאחד. השקעת חלק מביזה זו לטובת החלשים בחברה נעשית, תוך כדי כפיה ועוול, בצורה שספק באם היא יעילה מבחינה מעשית – אך אין ספק לגבי פגיעתה המוסרית באזרחים. לכך יש להוסיף, כי מנקודת מבטה של חברה צודקת, עוול חוקי אינו רק נזק כלכלי אלא גם פגיעה פסיכולוגית. במדינת ישראל עלינו לשאוף לחברה שבה יכול להתקיים קפיטליזם יהודי – שיטה שבה נשמרים זה לצד זה חופש כלכלי וזכויות הרכוש של היחידים, ביחד עם הערבות ההדדית היהודית המבטיחה ששום אדם לא ימות ברעב ובחוסר כל.

Dark faith

New member
הבחירות הכי מעפנות שהיו.

לא רק שפורז לא קיבל אפילו מנדט אחד, מרצ נפלה במנדט, הירוקים גם לא עברו את אחוז החסימה. ובנוסף לכל הצרות, יום אחריי המדגם- מתברר שהליכוד קיבל עוד מנדט דבר שהכניס את ישראל כץ הנורא.

ולמה?

הירוקים לא עברו את אחוז החסימה רק בגללך. את הסתת פה נגדם בגלל שהם בעד דילול אוכלוסיית חתולי הרחוב. כמו שאמר אביב גפן - האשמה עלינו. *למען הסר ספק, הודעה זו נכתבה לגמרי בצחוק וחיוך רחב מתחבא בין שורותיה.

Dark faith

New member
אני אענה רציני

למרות שההודעה נכתבה בצחוק. אם הייתי בוחרת לליכוד, קדימה עבודה ווואט אוור יכולת להגיד לי את זה. אבל אני בחרתי בחץ, שזאת הינה פלגה שעומד בראשותה אברהם פורז. שידוע היטב בתמיכה שלו כלפי זכויות בעלי החיים. לא ההייתי מבציעה ירוקים כיוון שאישית הם נוגדים את הגישה שלי, ולא בגלל חתולי הרחוב. אך כאמור אם חץ לא הייתה קיימת, הירוקים בהחלט היו אופציה שניה שלי לבחירה.

נמשיך עד שתאמרי לי די

נראה לך באמת, אבל באמת, שפורז היה עושה משהו למען בע"ח?? קחי לעצמך דקה של לבד עם עצמך ותחשבי קדימה לעתיד שיכל להיות אם פורז היה נכנס לכנסת - זה מה שהוא היה מתעסק איתו בגלל שהוא הוסיף איזה שורה במצע? המצע מפלגתי הוא לרוב תחארווט (excuse my french) ונזרקות אליו כל מיני מילים שלא קשורות לכלום בשביל שיהיה אפשר לנפנף בהן לבוחרים לקראת הבחירות. והערה קטנה לגבי חץ - כמו שינוי, כמו מולדת בזמנה (ואז עוד הייתי ימני בדיעותי) - אני לא מסוגל להצביע למפלגה שעיקר המצע שלה הוא "אנחנו באופן מוחלט נפעל ככל שנוכל נגד מגזר שלם בחברה הישראלית". לא מסוגל. אולי בגלל זה נהייתי שמאלני... (ששש, אל תספרו לאמא שלי).

תיקון טעות בהודעה הקודמת

התייחסתי להודעה שלך כאילו כתבת על מצע מפלגת חץ ולא על האיש עצמו. אז אני חוזר בי לגמרי מהחלק הראשון של ההודעה מבקש לשאול: בתור אחד שלא עוקב יותר מידי אחרי פעילות הכנסת וחבריה - האם מר פורז ביצע איזה שהן פעולות חשובות למען זכויות בע"ח כגון קידום חוקים, הצעות חוק חדשות, שאילתות וכו'? אני שואל כי אני באמת לא יודע. שבת שלום, מיקי.

Dark faith

New member
כנראה שאתה באמת לא מכיר את פורז....

ולא מכיר כמה הוא עושה למען בעלי החיים.... ממש חבל.

Dark faith

New member
בטח,

פורז ללא קשר לבחירות- התייצב לכל הפגנה שקויימה למען זכויות בעלי החיים- אם זה הפגנות נגד פרוות, אם זה הפגנות נגד קרבות הכלבים וכדומה. פורז נלחם על בסיס יום יומי למען זכויותיהם! מיותר לציין שפורז צימחוני (ויש מצב שטבעוני אפילו....) פורז פעל למען איסור פיטום האווזים, היה אחראי עם פתיחת וועדת חקירה נגד מועצה אשר התעללה בכלבים וחתולים והמיתה אותם שלא כדין. לצערי, בגלל שפורז לא נכנס לכנסת, אני חושבת שפעולתו בעניין ביטול איסור אחזקת כלבים "מסוכנים" תרד לטמיון...

MS6

New member
?

מולדת אמרו שהם יפעלו נגד מגזר שלם בחברה הישראלית? מולדת דיברו על הפלסטינים.. גנדי לא דיבר על ערביי ישראל (למרות שלא הייתי מתנגד להוסיף אותם לכך.. מבחינתי אין דבר כזה ערבים ישראלים יש מיעוט פלסטיני בעל תעודת זהות כחולה). לגבי שינוי וחץ אני מסכים איתך לגמרי, מה גם שהם הונו את הבוחרים שלהם ופעלו כמפלגת שמאל לכל דבר ועניין. אגב פעילות נגד מגזר שלם.. זה ממש מצחיק לומר שהשמאל לא פועל נגד מגזר שלם בחברה הישראלית, אם יש איזשהו צד פוליטי שפועל נגד קבוצה מסוימת זה השמאל הישראלי (בעוד הימין מתעקש לא לדבר על טרנספר) שפשוט מבצע רצח אופי שיטתי לציבור גדול מאוד במדינה ע"י קיטלוגו כציבור קיצוני, הזוי ומשיחי. זה מתחיל בקביעת הסרט הכחול-לבן כסרט אשר מייצג את השמאל (משהו בסגנון של "אם אתה לא איתנו כנראה אתה לא כחול-לבן), ונגמר בהשתלטות על המדיה ובדחיקת הימין לחלוטין וע"י כך שטיפת מוח מוחלטת בחברה הישראלית. כל החלטות בג"ץ (מה שכביכול אקטיביזם שיפוטי) מוטות לחלוטין לשמאל. הדברים ששוטרים ביצעו, מעצרי שווא המוניים (שאני הייתי קורבן לאחד מהם) והפרות זכויות בקצב שיטתי והכל בגיבוי הקודקודים במשטרה אשר מקבלים גיבוי תקשורתי- זה פשוט ביזיון לדמוקרטיה ומזכיר יותר מדינות כמו קובה מאשר את ישראל. הימין שהיה חלק לגיטימי מאוד מהציבור הישראלי עד לפני 10 שנים מקוטלג כקיצוני.. וזאת למרות שגוש הימין-חרדים זכה ל50 מנדטים (כמעט 42% מהעם... וטיפשי לחשוב שהציבור שהצביע ש"ס ויהדות התורה לא מתנגד לחלוטין לכל סוגי מסירת שטחים) מספיק לקרוא לליכוד מפלגת ימין קיצוני (ושמעתי זאת מספר פעמים בתקשורת) בשביל להבין לאיזה רמה המדינה הזאת הדרדרה... אין ולא יהיו מפלגות שפועלות נגד ציבור שלם כמו מפלגות השמאל.

למעלה