תודה רבה, וחג שמח

מימי1226

New member
תודה רבה, וחג שמח

לכל הכותבים והתורמים ידע בפורום, חג שמח ושנה בריאה בע"ה.

לקובי ואופירה
תודה רבה על העזרה והאכפתיות, ועל תשומת הלב לכל שאלה,
על הזמן היקר שאתם משקיעים ועוזרים לאנשים שאתם לא מכירים והתמורה היחידה שאתם מקבלים
זה ההרגשה שאולי עזרתם.
אז כן, אתם ממש עוזרים, גם מי שלא שואל, ומי שלא נכנס כל יום שואב מכם מידע וידע, כך שהעזרה
שלכם היא לאו דווקא למי ששאל, אלא גם למי שלא חשב לשאול, או לא ידע לשאול ועכשיו גילה
שאילולא שאלו פה, ואילולא התשובות המפורטות והמקיפות, היה נתקל בזה בהמשך התהליך.
אני באופן אישי מועמדת לניתוח ובתהליכי הכנה (לטבעת), עשיתי לי הרגל להיכנס אחת ליומיים
ולקרוא את כל מה שעולה חדש.
למעשה אני רק שואבת ידע מהשיחות ועד לפני שבוע לא היה לי מה לחדש.
את התהליך וההכנות אני עושה ממש ללא הכוונה מדויקת של רופא המשפחה
והידע והתהליך נלקח בעיקר מהפורום.
התהליך החל כך:
לאחר שקראתי מספר רב של דפים בפורום, ניגשתי לרופא המשפחה וביקשתי מימנו
להתחיל בתהליך, הסיבות: BMI 37.5 בנוסף למחלה בצרוף המלצה מרופא בתחום. רופא המשפחה בחור צעיר
ונראה לי מזוהה מאוד עם הקופה (או סתם עצלן), הפנה אותי למרפאת השמנה בקפלן ויידע אותי "בהנאה" שיקח לי
מספר חודשים ואולי כדאי לוותר על הרעיון.
אגב, ההתרשמות שלי מהרופא מועלית פה לאחר הרבה טרטורים הלוך וחזור בשל ההתנהלות שלו.
אבל, המטרה מקדשת את האמצעים ובע"ה יגיעו ימים טובים יותר.
בעזרת הפורום למדתי להתכוון ישירות לד"ר אבנוח, שם קיבלתי את ההסברים ורשימת בדיקות.
במקביל דרך המושלם פגשתי גם את הרופא כירורג ממרפאת ההשמנה שנשלחתי אליו, והוא הוסיף
לי בדיקות שלא היו ברשימה, ואולי מיוחדות לי.
מיותר לציין שכל ההפניות לא יצאו בפגישה אחת מרופא המשפחה כי לטענתו זה לא הוגן שהוא יקבל אותי
לפגישה ארוכה...אז קבעתי מספר תורים בימים שונים והתרוצצתי מעט.
הבדיקות הנוספות שהתבקשתי לעשות: קולונוסקופיה, גאסטרוסקופיה, מאחר שהקולונוסקופיה שעשיתי לא מספקת מסיבות טכניות, נאלצת לעשות קולונוסקופיה וירטואלית.
קביעת תורים לבדיקות אלו אורכות זמן, וההכנות מיוחדות.
לאחר סיום הבדיקות הנוספות, רק אז, ורק אז, ימליץ לי הרופא מקפלן איזה סוג ניתוח ממליץ לי. לדעתי, מההתרשמות וההבנה שלי בשיחה איתו הוא בעד שרוול ונאמר לי בקפלן שהם ממליצים על שרוול בלבד.
אני מאוד מקווה שלא תהיה לו המלצה חד משמעית לשרוול בלבד. מאחר ואני מעוניינת רק בטבעת.
ואחרי שאסיים מפגש עם הכירורג, יתחיל המסע שלי עם רופא המשפחה, שיצטרך לסכם, להעביר לרופא מחוזי לקבלת אישור, ורק עם אישור אזמין טבעת, ותור לוועדה הבריאטרית של משרד הבריאות. וכמובן אצטרך לתאם תור לניתוח.

אז חברים, הדרך עדיין ארוכה, אבל אני איתכם כל הזמן בפורום.
אז שנה טובה ובריאה לכולם.
מקווה שלא חפרתי!!!!

קוביd1

New member
שנה וחתימה טובה

תודה על המחמאות ,רופא המשפחה לא עושה לך טובה ,הוא חייב לתת ל את כל הבדיקות שהרופא המנתח ביקש ,הוא חייב לתת לך את ההפניות שתדרשי ,ואם לא יש אפשרות להחליף אותו ,נגמרו הזמנים שהקשר עם רופא המשפחה היה חתונה קתולית.
רשמת שנדרשת לעשות קולונסקופיה ,מה קשור המעי הגס לניתוח שאת רוצה לעבור ,
כל רופא ייעץ לך את הניתוח שהוא מאמין בו ,זאת זכותו ,ההחלטה היא אך ורק שלך ,
אל תוותרי על הזכויות שלך ,במידה ויש בעיה עם רופא המשפחה אפשר לעמיד אותו עם על הכבוד במקום ,יש עליו גם מישהו אחראי

בהצלחה !!

קובי

מימי1226

New member
קובי - הקשר לקולונוסקופיה -

בלי שום קשר לניתוח, מאחר ואני סובלת מחוסר ברזל, אנמיה, רופא משפחה שלח אותי לרופא גסטרו והוא ביקש מימני לעשות בדיקת קולונוסקופיה כאבחנה לבדיקת האנמיה.
יכול להיות שזו הסיבה שגם הרופא כירורג כהכנה לניתוח, דרש את בדיקת הקולונוסקופיה אולם הוא הוסיף גם בדיקת גסטרוסקופיה.

קוביd1

New member
קולונסקופיה

בלי שום קשר לניתוח רק בגלל האנמיה
נראה לי הגיוני.

קובי

אופירA

New member
מנהל
הפורום מיועד לאנשים כמוך

שילמדו את התהליך מ"החיים האמיתיים" ולא מהדמיונות והשטויות של רופאי המשפחה וקופות החולים.
גם אני כך עבדתי מול הפורום (ומול אנשים שעשו את הניתוח), שנה לפני הניתוח. מהם קיבלתי את ההמלצות על המנתחים השונים, ואת ההסברים על הפרוצדורות בפרטי דרך המשלים (שהיו אז יותר פשוטות בהרבה).

רופא המשפחה שלך צעיר וחזיר. חזיר גדול ונפוח, הייתי אומרת.
לוותר על הרעיון בגלל תור לכמה חודשים? למה בכלל הולכים לרופא המשפחה? הכללית מכריחה את הרופא לשלוח רק לקפלן (בי"ח של הקופה), בשעה שיש בתי חולים הרבה יותר טובים, ובכלל לא כדאי לעשות ניתוח כזה (טבעת) בציבורי. רק בפרטי ורק אצל אבינוח (אבל להיזהר מהשטויות שהוא אומר).

רשימת הבדיקות של ד"ר אבינוח מותאמת לצרכי הניתוח. רשימת הבדיקות שדורש המושלם גדולה יותר, בלי קשר למקרה הספציפי שלך, כי המושלם רוצה לברר זכאות וכדאיות בריאותית לניתוח שהוא צריך לשלם עליו טבין ותקילין.
להוציא את כל ההפניות במחשב לוקח 10 דקות. למה הוא מכריח אותך לבוא לכמה פגישות רק בשביל הפניות, לא בדיקה ולא כלום. הייתי מיידעת את מנהל המרפאה בהתנהלות של הרופא הזה ושואלת אותו אם זה סביר מרופא משפחה לטרטר ככה.

דבר אחרון - למה לכל הרוחות הרופא מקפלן צריך להמליץ לך על ניתוח? מי צריך את ההמלצה הסטנדרטית שלו על השרוול? הרי זו לא המלצה שמותאמת למצבך הרפואי או העדפותייך האישיות, אלא המלצת דיקלום. אז מי צריך אותה?
למה את צריכה בכלל את ההמלצה שלו, את הפגישה איתו ואת ההחלטות שלו? זה משהו שהכללית או המושלם מחייבים אותך? זה בעצם הוועדה שמאשרת את הניתוח מטעם הקופה? אני חייבת להבין מה הקטע עם המרפאה בקפלן וההמלצה של הרופא שם.
אם הוא מאשר את הניתוח - את זכאית לכל ניתוח - טבעת, שרוול או מעקף קיבה. את מחליטה איזה ניתוח, ולא הרופא המאשר בוועדה.

כשתגיעי לרופא המשפחה שוב, תחזיקי אותו קצר, ואל תסכימי לטרטורים נוספים. תפקידו לעזור לך, לא להקשות עלייך. תדרשי מה שמגיע לך ואל תסכימי לתירוצים מהסוג המגעיל שהוא אמר לך (פגישה ארוכה מידי).

מימי1226

New member
אופירה,

את יוזמת הניתוח עשיתי מרצוני ובעיקר באופן עצמי.
מאחר ואני סובלת מבעיות פרקים ביקשת מהאורטופד שבמקום להמליץ לי בע"פ
על הורדת משקל כאמצעי מקל על בעיית הפרקים, ירשום זאת בכתב.
זאת כשלפני זה ביקשתי מרופא המשפחה המלצה לניתוח מהסיבה הזו.
רופא המשפחה התנגד...וכשבאתי עם המלצה מרופא אורטופד...לא הייתה לו ברירה.
לכן, בכל ההפניות שלו הוא רשם מעוניינת בניתוח בריאטרי ולא ממליץ או צריכה.
רופא המשפחה הפנה אותי לרופא במרפאת השמנה בקפלן שהוא יחליט אם אני
ראויה לניתוח או לא...
הרופא בקפלן ביקש להחליט רק לאחר סיום הבדיקות
ורשם בסיכום ביקור: יש לעשות את הבדיקות החסרות, קולונוסקופיה וגסרוסקופיה
כשאקבל את הבדיקות החסרות, יוחלט מה סוג הניתוח.

אני מאוד מקווה שלבדיקות אלו אין השפעה על בחירת סוג הניתוח.
ולכן, אני מחכה לסיום ההליך איתו. ורק אחר כך אפנה לד"ר אבנוח.

את המסקנות לגבי רופא המשפחה שלי כבר הסקתי...
הוא באמת צעיר ולא חכם שנותן להוראות הקופה במניעת משאבים
להשפיע על החלטות רפואיות. לדעתי צריך לעשות הכוונה להיות מפקח ברשות המיסים ולא רופא.
כרופא משפחה עליו להיות רגיש ופתוח להבנה מה מרגיש הפציינט, והוא עסוק יותר בהתנהלות הקופה.

אני באמצע ההליך ולא מעוניינת לפגוע בהתנהלות, לכן,
אני עם יד על הדופק. כשאסיים את התהליך אמסור
במכתב מפורט למנהל המרפאה עם העתק לדרג גבוה יותר את דעתי עליו
כמובן שאחליף רופא משפחה.

לצערי - קבעתי עם המזכירה רובין ניתוח ב - 4.10 ודחיתי ל- 15.11 לא נראה לי שאספיק
לסיים את כול הבירוקרטיה . מתלבטת אם לבטל ולקבוע מחדש רק אחרי שאסיים
או רק לדחות בעוד חודש? כדי לשמור על תור?
ממש לא נעים לי ולא יודעת איך לנהוג בעניין קביעת התור....
אופירה אודה לך מאוד אם תייעצי לי בעניין קביעת התור.

תודה

טליוגם

New member
קודם כל בהצלחה!

בקפלן לא אוהבים טבעות:) הם ממליצים באופן גורף שרוול או מעקף ולאו דווקא לפי מה שמתאים לחולה לטעמם הטבעת אינה אפקטיבית לאוך זמן ו

טליוגם

New member
ברח לי באמצע:) אני בפון

לטעמם הטבעת אינה אפקטיבית לאורך זמן כך שמראש מכוונים את כולם גם בפגישה הקבוצתית לכיוון מעקף או שרוול בכל מקרה לא ברור לי כל כך למה הופנית לעשות שם את כל הבדיקות דר אבינוח בהחלט נותן רשימת בדיקות רלוונטית לניתוח טבעת.הבדיקות שהפונים אליהם לעניות דעתי הם לניתוח ול שרוול

טליוגם

New member
אופירה סליחה על הבלגן תשובות

את מוזמנת למחוק חלק מהן:) זה הפון!!!!בכל מקרה הבדיקות שהפונית אליהן הם לניתוח שרוול.אם החלטת לבצע את הניתוח אצל דר אבינוח הבדיקות שלו מספקות מהליך פשוט דרך המושלם .שיהיה בהצלחה!

מימי1226

New member
טליוגם, תודה על התשובה

אמתת לי את מה שחשדתי.
כנראה שהרופא בקפלן מכוון אותי לבדיקות שמתאימות לשרוול....
אבל...מאחר ואני בטיפול לאבחנה מדוע אני אנמית, ומדוע יש לי חוסר ברזל.
אז גם הרופא בגסטרו נתן לי הפניה לבדיקות אלו.
כך שבכל מקרה אני צריכה לעשות אותם.

אבל את מאוד צודקת, בקפלן מפנים לניתוח שרוול בלבד!
הם אומרים זאת בפירוש.

תודה לך וחג שמח

אופירA

New member
מנהל
הרופא בקפלן לא מבקש בדיקות לשרוול

הוא מבקש בדיקות לניתוח בריאטרי מכל סוג, הבדיקות זהות.
תקראי מה כתבתי ל"טלי וגם" בנוגע למדיניות הבדיקות.
הבדיקות שדורש ד"ר אבינוח בפירוש לא מספיקות לקופה. היא דורשת יותר בדיקות.

לא ענית לי לגבי מרפאת ההשמנה, למה את צריכה לעבור דרכה, אז קשה לי להתייחס למרפאה בקפלן.
אמרת שרופא המשפחה קבע שהרופא במרפאת ההשמנה יחליט אם את ראויה לניתוח. אז הוא אפילו לא החליט מרוב שזה היה ברור, אלא קבע שהוא יחליט איזה ניתוח. כלומר ברור שאת צריכה ורוצה וזכאית לניתוח.
מרגע זה, אלא אם כן יש לך מידע אחר, מבחינתי נגמר תפקידו של הרופא בקפלן. הוא יכול להמליץ לך על סוג ניתוח מהבוקר עד הערב, אינך מחוייבת להמלצה שלו כלום. וגם אינך חייבת לעשות כל סוג של ניתוח בקפלן. אפילו לא שרוול.

לכן עצתי לך היא שתבררי טוב טוב כבר עכשיו, במקביל לתהליך הבדיקות, אצל המושלם ומשרד הקופה, מה דורשים ממך ומה תפקיד מרפאת ההשמנה בקפלן מבחינת הביטוח הרפואי (אם בכלל יש לה עוד תפקיד עבורך שהם דורשים ממך). כלומר שיעניין אותך רק מה דורש הביטוח הרפואי שאמור לשלם על הניתוח. אם הוא דורש לעבור במרפאת המומחים בקפלן, אז תעשי מה שהם אומרים לך (מלבד ההחלטה על סוג הניתוח). אם הוא לא דורש ממך זאת, את צריכה לבקש מהמשרד את רשימת הבדיקות שהם דורשים.

אני חוששת שהמושלם והקופה דורשים דברים נוספים שמרפאת ההשמנה בקפלן ורופא המשפחה שלך לא מיידעים אותך, לכן אני מפנה אותך לברר מידע זה (אם קיים) בעצמך וביוזמתך.

את התור לניתוח אל תבטלי, כי אין שום סיבה שלא תספיקי לעשות מה שצריך עד נובמבר. וגם אם תצטרכי לבטל, אפשר לבטל שבוע מראש, או כמה ימים מראש. יש מנותחים שמחכים לניתוח בנובמבר, וישמחו לקבל אותו כמה ימים קודם לכן. אז אין בעיה כרגע.

תעדכני אותנו בכל מהלך, כך שנוכל להצביע לך אם הדברים הגיוניים או לא הגיוניים, ומה הגיוני מהניסיון שלנו. (אני רק מזכירה שבכללית יש נהלים שונים גם בין המרפאות והמחוזות, והמון שינויים נעשו השנה ונעשים כל רגע, ושאני שונאת את הקופה הזו...).

אופירA

New member
מנהל
אולי במוצאי החג אמחק

כרגע אין לי טיפת זמן ואולי גם במוצאי החג וביום שישי לא יהיה לי זמן.
לא נורא.
רשימת הבדיקות של ד"ר אבינוח לא מספיקה לקופות החולים. הם דורשים יותר בדיקות, כאשר כל קופה וכל מרפאה/וועדה בריאטרית יש להם הדרישות שלהם.
זה גם מה שהיה לפני כמה שנים. אבל בוודאי שזה מה שהיום, לאחר שמשרד הבריאות שינה נהלים כבר כמה פעמים מאז שאני עשיתי ניתוח, ובעיקר ב-2013.

קוביd1

New member
מחיקה לא זוכר איך מוחקים....

אופירה מה את כל כך עסוקה בבניית הסוכה ,אצלי שלומית בנתה סוכה ,לא הגיעה אליך... ,כמו שאראלה ממפעל הפיס לא מגיעה אלי .

למעלה