תודה רבה לאורח ומילים לשיר "יושב על הגדר"

י ו ר ם 7

New member
תודה רבה לאורח ומילים לשיר "יושב על הגדר"

http://shironet.mako.co.il/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=166&wrkid=1551
אני לא מתפלא שמדענים רצינים וטובים לוקחים את ההגות של ליבוביץ בשיא הרצינות ואוהבים להתמודד איתה.
אני מאד מתפלא שמלמדי פילוסופיה לא יודעים היכן לשבת בהקשר לפילוסופיה של ליבוביץ והישיבה על הגדר
של פרופסור גפני יפה - מאד בעיני ואני מרגיש מאד שמח ואיך אתם מרגישים חברות וחברים

iricky

New member
אני איתך

בעיני מתגלמת בפרופסור גפני דמות המדען המובהק, כזה שנוטל אחריות על כל מילה שיוצאת מפיו. הוא איננו מתפלסף, כמו ליבוביץ, ואיננו מתנבא כמו פרופ' עידן שגב. על מה שהמדע יודע על יסוד החקירה המדעית הוא מדווח, ועל מה שהמדע אינו יודע הוא אינו נוקט עמדה ויושב על הגדר. רגל פה רגל שם, ומשאיר את כל האופציות פתוחות. זה לא אומר שהוא איננו חושב חשיבה פילוסופית ושאין לו בליבו עמדה כזאת או אחרת, אבל זה שייך לדידי גפני האיש, ולא לדידי גפני המדען. דידי הוזמן לכאן כמדען, וכך ראוי למדען לנהוג, וזה יפה גם בעיני.

newman10

New member
לצערי אינני זוכר מתי עידן שגב היה כאן

וגם גוגל לא עזר לי למצוא את שרשור השיחה איתו בפורום. האם תוכל לפרסם קישור מתאים? הדבר ישמח אותי מאוד

newman10

New member
או שמא לא הבנתי נכון

והוא לא היה כאן, ואז אני נותר סקרן - מה משמעות "מתנבא שאמרת בנוגע אליו.

iricky

New member
הוא לא היה כאן (עדיין?)

פרופ' עידן שגב מתנבא בהרצאותיו הפומביות שניתן למצוא אותן בטיוב, שבעתיד הקרוב או הרחוק נצליח לבנות מחשב שיחקה את מוח האדם באופן מלא, ובכלל זה גם התכנים הפסיכיים. הוא יהיה בעל תודעה, הוא יוכל להתאהב, לכעוס, לקנא, לסבול מכאב שיניים ולעגוב על בחורות.

למעלה