אני מתנדב! - "טבעונים בסינגפור"
טבעונים בסינגפור ================ כמו רוב עמי מזרח אסיה, גם תושבי סינגפור, שרובם (77%) בעצם סינים, אכלו פעם אוכל הרבה יותר טוב.... עד שהגיע האדם הלבן ולימד אותם כמה דברים משונים כמו לאכול חיות. רבים הצליחו ללמוד, בעיקר תושבי הערים (ובסינגפור כולם עירוניים), אבל לפעמים התקשו ללמוד את כל החוקים המסובכים, כמו למה מותר לאכול פרה אבל אסור לאכול כלב. למרות זאת, ישנם רבים השומרים על הגחלת הטבעונית, בעיקר בקרב ה
בודהיסטים (55% בסינגפור). יש שם אפילו אגודה טבעונית בשם Humane Ethics for Animal Life) HEAL) רוצים למסור להם ד"ש?
[email protected] הטבעונים הסינגפורים מאד מוזרים. הם אוהבים במיוחד לאכול בארוחת בוקר עוגת גזר מטוגנת - אשר למרבה ההפתעה אינה מכילה כלל גזר! http://www.ivu.org/recipes/eastasia/singapore.html רוצים לפתוח דוכן הסברה בסינגפור? הרוב מדברים סינית בניב מנדרין: Wau AYE DONG-oo, SWAU-ee wau BOO CHR tah-men (אני אוהב חיות ולכן אני לא אוכל אותן) השפה הרשמית היא דווקא מלאית: Saya seorang vegetarian. Saya tidak makan daging, ayam atau makanan laut Saya tidak makan telur Terima kasih אני צמחוני. אני לא אוכל בשר, תרנגול או מאכלי ים. אני לא אוכל ביצים. תודה. ואחרי שאתם יודעים משפטים חשובים בסינית, אפשר לראות איפה טבעונים אוכלים בסינגפור. אז אם אתם רוצים לאכול כרישים, סרטנים, תרנגולות, פרות וברווזים - הכל צמחוני וכנראה שלפחות הרוב גם טבעוני, תגיעו למסעדת
בודהי. אם אתם דווקא מתגעגעים לפלאפל וחומוס, אותם דווקא תמצאו כמובן..... במסעדת
סין האוריגינלית. עד כאן כתבתנו במסגרת הפינה "טבעונים במקומות נידחים בעולם" בשבוע הבא... טבעונים בישראל. מי כותב על גוואטמלה?