תודה BODAS
, ולטעות וללקח שלי

נובר29

New member
תודה BODAS ../images/Emo13.gif , ולטעות וללקח שלי

אשמח לקבל דעות וחוות דעת , קצת רקע עלי .... אני בן 39 , גרוש ואב לילדה, לפני שנה התגרשתי בשמחה ובששון והיום מתחילות מחשבות ...... אולי טעיתי , אולי הייתי צריך לתת FIGHT לשמירה על המערכת ולא לבחור בפתרון הקל . קראתי בעיון בפורום גרושים/גרושות אשכול שכאילו ונפתח על ידי , אבל הייתי מעדיף לשמוע דעות של מי שאינו מצוי בפורום ההוא. אני מקבל מגרושתי איתותים אבל אני חושש מלעשות טעות כפולה , לחזור ולמצוא עצמי מצטער פעמיים. אני מתחיל לגבש לעצמי איזשהו לקח לגבי המהלכים שהובלתי בזמנו לקראת הגירושין אבל הייתי שמח לשמוע דעות וכמובן שלקח לגבי העבר הוא נחמד אבל הייתי רוצה לגבש לעצמי תובנה שתאפשר לי לקחת את המטען הזה גם להחלטות העתידיות. אשמח לשמוע דעות.

bodas

New member
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

ואני מוכרח להודות שהניסיון שלך קצת כבד עליי... קטונתי אף מלחוות את דעתי בנידון. אני מקווה שאחרים, שיש להם יותר ניסיון חיים ממני, יוכלו לייעץ ולחוות דעתם עבורך.

ניראה לי שכדי לענות לך

צריכים להיות במקום בו היית- ולא הייתי שם. נסה ליבדוק עם עצמך מה ניראה לך שהיה שגוי במהלך שעשית, האם הישתנה משהו מאז, האם ניפתרו הבעיות/נושאים שהיוו את הסיבה לגירושין? האם הרצון שלך לחזור לגרושתך נובע מחוסר אונים (אני לבד, הילדה חסרה לי וכדומה) או מתוך הבנה והכרה שזה הדבר הנכון עבורך. אני לא יודעת מה לומר שיפתור לך את הדילמה רק להציע לך להמשיך וליבדוק טוב טוב לפני ההחלטה. מדובר פה באנשים, בילדה, ברגשות ומשהו שכבר נעשה.

tmaz

New member
גם אני קטונתי מלייעץ

וכמובן שאני לא מכיר ולא מתמצא, אבל המעט שאני יכול לומר הוא שלדעתי מהלך כזה, של חזרה לנסיון נוסף, יהיה בעל ערך אמיתי וסיכוי להצלחה רק אם שניכם יחד וכל אחד לחוד הצלחתם באמת להבין ולהפנים מה קרה ואיך למנוע הישנות של הטעויות. אני נפרדתי בזמנו מהחברה שלי, אחרי חודשים רוכים והרבה מחוייבות רגשית, ואחרי שנתיים חזרנו חכמים ומבינים יותר. אנחנו נשואים באושר כבר ארבע שנים ואנו מסכימים בינינו שהפרידה עשתה לנו הרבה טוב. כך שלדעתי זה אפשרי, אבל חייב לבוא כאן תהליך אמיתי ודו-צדדי של הפקת לקחים. שווה לזכור: אין אשמים מוחלטים במערכת-יחסים זוגית. כל אחד יכול לבוא אל השני בטענות מכאן ועד הודעה חדשה, אבל רק אם כל אחד ינבור (בעזרתו האוהדת והסולחת של השני) בעצמו, יהיה לעניין סיכוי. ושוב, קטונתי. המון בהצלחה באשר תבחרו.

למעלה