תודה!!

קרן משם

New member
תודה!!

ראשית אציג את עצמי, אני ביתה של רחל גולדשטיין ז"ל שנפטרה מסרטן ב25.07.03, אחותי כתבה פה ומוכרת בכינוי ליידי בל, אימי כתבה פה והיתה מוכרת בכינויה רחל 53. זה זמן ממושך שאימי קראה את הפורום הזה ושאבה ממנו המון, לא להאמין איך היא ישבה מול המחשב, אימי! ורק מולכם, מזדהה בשקט... חושבת לעצמי כמה השבוע האחרון היה טעון ומלא בצער, בכאב, בדמעות ויותר מהכל היום לאחר שקמנו מהשבעה תחושת חסרונה מלווה כל רגע וכל שניה... זו דרכו של עולם ולנו אין דרך להשפיע עליה. אני כן רוצה לומר תודה לכל אלה שהגיבו להודעה הכאובה ביותר בחיי משפחתי, יודעת בבטחון כמה קשה למצוא מילים כשקוראים דבר כזה... אני חייבת לציין מנסיון מר ועמוק שלמילים של כל אחד ואחת מכם היתה משמעות עצומה, בשבילי ובשביל משפחתי. כמה רחוקה אני מילדיי מלנשום אותם כעת ולהתנחם, היש נחמה? משיחות משפחתיות ארוכות וניתוחי התקופה האחרונה של אימי ז"ל אני יודעת בבטחון שיש נחמה אחת גדולה-אימי כבר לא סובלת יותר!! אני מוצאת את עצמי מחכה לאיזה אות, סימן קל שהיא הגיעה למקום טוב יותר עבורה, שהיא ראתה את הוריה אליהם כמהה לאחרונה להצטרף, אני שומעת קלטות שלה כמה גיבורה היא היתה ודיברה על המוות בצורה רציונלית ולא פחדה ותיארה אותו כאור גדול מאוד והיא לאט הולכת ומתקרבת אליו וציינה שוב ושוב שהיא לא מפחדת, שזוהי דרכו של עולם...היא האמינה בזה אז שאני לא אאמין?!! היום, לאחר מותה אני מסתכלת על עצמי לפני שבוע קרועה בבקשות סליחה על גופתה הקרה של אימי ז"ל וחושבת מה יכולתי לעשות אחרת? יכולתי בכלל?? כן!!! אני יודעת שכן, אני מקווה שהיא תסלח לי. מקווה לא לחזור על טעויות מהעבר וכעת יותר מתמיד לשמור על מה שנותר לי, משפחתי היקרה שהצטמצמה "רק" באדם אחד אבל באדם בה' הידיעה ועם מותה התאחדנו יותר ואני חייבת להאמין שהיא רואה אותנו מלמעלה שומרים יותר אחד על השני ויותר מהכל דואגים לאבי שאותו היא באמת אהבה בכל ליבה ולו דאגה ולמענו סחבה ימים ארוכים גם אם בסבל, היא כל כך חששה לו וכולי תקווה שנמלא עד כמה שנוכל חלק מהחלל שאימי הותירה ...בטוחני שיהיה לזה משמעות, למרות שאני יודעת בבטחון שחלק גדול מהחלל ישאר פעור לתמיד. חוזרת בצעדים קטנים, תודה!! קרן

נאן

New member
לרחל ולרן../images/Emo24.gif

היי קרן אני שמחה שתחזרי בצעדים קטנים לאט לאט.זה נדוש להגיד שזמן מרפא ויעשה את שלו אבל זו התרופה של סבתא.אודה ולא אבוש שהצצתי לחיים שלכם דרך אחותך ביומנים שכתבה בלוגים. אתם משפחה מיוחדת.לפעמים כותבים ולא מכירים פרצופים. והיה קשה פתאום שלשם שנעלם ....יש גם דיוקן. היה לי קשה ולקחתי מהפורום אחורה לכמה ימים שום דבר לא מכין אותנו ולמרות שההכנות שאנחנו יודעים ולאן שהם הולכים שזה יהיה קשה כשהם ילכו. הם לפעמים מכינים אותנו עד הלום... ומשם אנחנו מתמודדים לבד. הרצף הזה של 2 מחברי הפורום שעברו למעבר לנהר של הכאב.... גיליתי שלא משנה מה ועברתי מספיק חוייות קשות בחיים שלי ובטיפול באנשים שבסוף נעלמו לי.שכל פעם שאני חושהת שאני חסינה וכאילו זה יעבור לידי. זה יותר קשה מפעם לפעם. וקראתי כל מה שנכתב כאן עם כאב ודמעות. ועבר לי בראש נכון שאנחנו בסטיסטיקה המנצחת ולא נדע עד שיעבור זמן בעצם שעברנו כבר את זה ושזה ישאר מאחורנו לנצח. כשחשבתי על משפחתך ועל רן ומשפחתו נפל לי בראש למה הבנות שלי בעצם כל הזמן פוחדים איפה אמא? לאן היא הלכה? מאז הגילוי של הסרטן אין לי פרטיות. ובהעצם לא עשיתי להם הכנה שאולי יכול להיות גם אחרת..... כי הכנתי אותם לקרב אחר לגמרי.... והדאגה אייך הן תסתדרנה? אולי להכין דברים.... והן בעצם יודעות בלי שאגיד להם כי בפחדים שלהם יכול להיות גם אחרת. זה נשמע מטורף ומלא פראנויה..... אני יודעת פטירתם של אמך ושל גליה. המוות תפס אותי לא מוכנה לדברים מסויימים ואצלי אין מקום שאני אשאיר אותו ככה פרוץ.... קבלתי בעיטה חזקה בבטן..... נסגותי אחורה וחזרתי בצעדים קטנים לאט לאט..... שולחת לך ולמשפחה שלך ולמשפחתו של רן חיבוקים נאנוש

שלום לכם..ותודה מקרב לבי..../images/Emo20.gif

אמא יקרה שלי, עדין לא מעקלת את לכתך מחיי, לא מאמינה שאת אינך, את זאת שאמרת שתמיד תלחמי למעננו ותחיי ותשרדי.. ועזבת אותנו, ככה בלי שום התראה, בלי שום מילה, למה אמא אותו יום שקילחתי אותך לא אמרת לי שלום, למה לא אמרתי לך עד כמה אני אוהבת אותך בעולם, למה לא חבקתי אותך בלי סוף, פשוט שמתי אותך במיטה מרחתי אותך בקרם שאהבת כל כך נישקתי אותך והלכתי הביתה, למה לא שלחת לי סימן שזו הפעם האחרונה שאראה אותך חייה, שבוע וחצי עברו ואני עדין יושבת עם אבא קרן ומושיקו ואנחנו בוכים לא מעקלים, וכל כך מתגעגעים, יושבים ושומעים ללא הפסקה את הקלטת שהשארת המזכרת הנעימה מקולך, וזה נשמע כאילו שאת כאן עוד איתנו, כן אולי פתאום תכנסי בדלת עם הקניות שאהבת כל כך לעשות ותספרי לנו איפה היית כל השבוע הזה.. זה לא נתפס שאת לא כאן, לא יכולה לעקל את זה עדין מבפנים, עכשיו אנחנו יחד כאן אני ואחיי ואבא, אבל אני דואגת לאבא, אמא בבקשה תשמרי עליו משם למעלה את שאהבת אותו כל כך, והוא נראה כל כך חסר אונים בלעדיך הכאב שלנו עצום, ושלו כפול ומכופל, הוא איבד את הדבר שהיה הכי חשוב לו בחיים, אני כל כך דואגת וכל כך חוששת... מה יהיה אמא, לך תמיד היו הפתרונות, לך תמיד היו התשובות, מאיפה אני יביא את התשובות כעט?.. לא פחדת מהמוות לעולם כך אמרת, ואכן הלכת אליו בשקט בלי להודיע בלי להתריע, הלכת לישון ושקעת לארץ החלומות לבלי שוב.. אמא שלי אני מקווה שטוב לך שם, אני וקרן כל כך מקוות שהיסורים של המחלה הארורה הזו נעלמו כלא היו, ואת שם פגשת את הורייך שכל כך התגעגעת אליהם בחיים, ואני יודעת שיגיע יום ונפגש גם אנו איתך, אבל בינתיים מרגישה מן ריקנות כזו בפנים, כאילו שלקחו חלק חשוב מהלב שלי וחתכו ממנו... אמא יקרה שלי, את היית ותמיד תשארי הסמל הנצחי שלנו, את תמיד תהיי בתוך נשמת כל אחד מאיתנו, והלוואי וניקח את המוטו הגדול של חייך לסלוח, תמיד למחול ולסלוח, כמו שסלחת לכולם ומחלת.... אוהבת אותך אמא שלי באשר את למעלה..לנצח נצחים!
רציתי להודות בדרך שלי לכל המסרים והטלפונים שהגיעו במהלך השבעה, ואחריה, מרגישה מאוד ריקנות עדין, קשה לי לכתוב על דברים אחרים מלבד על אמא שלי. אמנם כולם אומרים שהיא הייתה חולה והתייסרה ועכשיו היא נחה לה בעולם יפה יותר, אבל עד כמה שהיא ניסתה ואנחנו ניסינו להכין את עצמנו לסוף, עדין זה בלתי נתפס וכואב מאוד. לפני כחודש וקצת יותר נתתי חיים כפונדקאית לתינוק הבאתי אושר למשפחה, ופחות מחודש נלקחו ממני חיים קרובים, חייה של אמא שלי, ואני עדין יושבת ותמהה למה אלוהים? למממממה? רוצה את אמא שלי חזרה, כל כך מתגעגעת, ממאנת לקבל את זה שזהו זה נגמר ולא אראה אותה יותר, ולא אוכללחבק אותה או לשמוע את קולה יותר... -ושוב מצטערת על העצב שבכתיבתי קשה לי מאוד.. מרגישה עדין בעולם העצב והגעגועים אליה, מנסה להאחז הרגעים האחרונים שלי במחיצתי לידה, וזה לא מתעקל כל כך עדין.. קשה מאוד. מקווה להתאושש מתי שהוא ולשוב להיות ריקי של פעם, כרגע מרגישה כאילו התבגרתי בעשור, הכל כל כך כבד וקשה וכואב כל כך. תודה לכולם על החיבוק הוירטואלי הטלפוני, ואף האמיתי... נשתמע עוד...

מלמלה

New member
לקרן וללידי בל

גם אני קוראת את מה שכתבתן עם כאב ודמעות כל כך הרבה אהבה יש בהודעות שלכן לאמא יקרה ואהובה וכל כך הרבה כאב על האובדן אין לי מילים שיכולות לנחם ובוירטואליות של הפורום החיבוק
הדימעה
הם התמיכה היחידה

rubber duck

New member
לקרן , ללידי בל

ולמעשה לכל הכותבים בפורום
הוא דבר קטן שאנו מעניקים ליקיריינו
הוא תמצית האהבה התמיכה והחום האנושי
הוא הדרך להגיד שאנו כאן זה עבור זה וכו............ שולח לכן קרן ולידי בל
ענקי שרון

למעלה