תודה

pooh hug

New member
תודה

ישבנו היום לשיחה, הרבה זמן שלא יצא לנו לדבר. לחץ החיים והקיום גובים מחיר ממערכת היחסים שלנו, הסברתי לו, אתה מבין נכון? קשה למצוא זמן איכות סתם לשבת לדבר. הייתה לנו שיחה טובה, קצת האשמתי אותו בעוולות העולם, בכך שנתן לנו חופש בחירה הגובל באנרכיה. כעסתי שוב על שלפעמים בכדי לתקן את עצמי אחרים משלמים את המחיר. התרסתי על ילדים לא מחייכים ואנשים כואבים (מבחירה מודעת או לא). הודתי לו, על חופש הבחירה וחופש הביטוי להוציא מתוכי את כל שמעיק. הודתי שאיפשר לי ללמוד ולתקן את עצמי בכל רגע מחדש. הודתי לו על חיוך של ילדים ועל היכולת לחוש רגשות (גם כאבים). הוא הקשיב, חייך (הרגשתי את חום חיוכו בתוכי) והוא חיבק, עטף אותי באהבה. שיהיה לנו סוף שבוע שליו ומלא אהבה פו

לקשמי

New member
לומר תודה

התרגשתי לקרוא את מה שכתבת. רציתי לשאול, מה דעתכם על אמירת תודה גם על דברים שקורים לנו שנחשבים כ"רעים"? האם אתם דוגלים במשפט "כל עכבה לטובה"? האם לדעתכם יש מקום לומר תודה אפילו על אסונות ו/או דברים לא נעימים שקורים, בגלל שסך הכל, הכל קורה לטובה? או שבעצם זה נכון כן לכעוס ולהוציא את הכעס ואפילו להאשים אם מרגישים צורך?

pooh hug

New member
../images/Emo51.gif

קשמי יקרה תודה, העלת שאלות מאד מעניינות וברשותך אומר את דעתי, אני באופן אישי לא מאמינה במושגים "טוב" ו"רע" מכאן שאני לא מאמינה ש"הכל לטובה". אני מאמינה גדולה שלכל דבר שקורה לנו בחיים יש משמעות, כל דבר "טוב" או "רע" יש לו מקום והוא מגיע כדרך ללמד אותנו משהו חשוב. הבעייתיות נוצרת מתוך קונספט אמונתי נוסף שלי והוא שאנו יוצרים את המציאות של עצמנו (הרי בדמותו ובצלמו נוצרנו). והמחשבה שאנו מביאים על עצמנו "אסונות" מפחידה! לומר תודה על כל! מה שקורה לנו הוא נעלה אך אינו אנושי! ולצעוק, לצרוח, לכעוס ולהאשים אינו רק אנושי הוא גם בריא מאד לבריאותנו הנפשית
רק חשוב לדעתי ללמוד לראות את הנסתר בתוך כל "מצוקה" ולחפש מדוע היא הגיעה? מה השיעור שהיא רוצה ללמד אותי? וחשוב לא פחות, דעו להוקיר תודה על מה שכן יש. מסיבות שונות אנו מאבדים את היכולת להוקיר תודה אפילו על זוטות (בעצם, בייחוד על זוטות) ואני תוהה.. אילו הייתם נותנים לאדם מסויים מתנות, כל יום ויום והוא, לא היה אומר לכם תודה, כמה זמן לדעתכם הייתם ממשיכים לרצות להרעיף עליף מתנות? סופ"ש רגוע ומבורך לכולנו פו

למעלה