תודות לגבי הארוחה הפולנית ../images/Emo21.gif
ובכן, השבת חלפה ועימה ארוחת יום ההולדת לאמי בת ה-75 . רציתי ראשית להודות לכל מי שעזרו במתן עצות, מתכונים, כיווני חשיבה וכדומה. ממש ממש עזרתם לי. אני חושבת שהארוחה נראתה הרבה יותר נכונה וכוללת בעזרתכם. ) הוספתי אי אלה מנות , בעקבות דבריכם, ודבר אחד היה מצחיק-מרגש: החלטתי להוסיף גם חמצית סלק ( בורשט קר) כמנת בחירה של מרק. היה לי מתכון , אבל נזכרתי שאמא שלי הכינה את זה בדרך כלל כמנת פרווה, לא עם שמנת, אלא עם ביצים בלבד. הכנתי את החמיצה ולפני ההגשה כשהגיעה שלב הוספת הביצים ותיקון התבלון, קיבלתי רגליים קרות, ולא ממש ידעתי מה אני עושה, מה יצא מזה... ניגשתי בשקט לשולחן ( היו קרוב ל-20 איש בארוחה המשפחתית ) וקראתי לאמי למטבח, וביקשתי ממנה להכין את השלב האחרון של החמיצה. תוך שניה היא התחילה במלאכה שנראית לי עד עכשיו יותר קסם מאשר משהו שאפשר ללמוד; ערבבה את הביצים , הוסיפה קצת מהחמיצה לקערת הביצים ואז שפכה לקערת החמיצה, ואז שוב שפכה קצת לקערת הביצים ושוב החזירה, וכך, כאילו נשרו ממנה באחת כל שנותיה , הפכה בשתי הקערות זו לזו בזריזות חלקה . הוסיפה עוד תבלון וחומץ. החמיצה הזו זכתה לשבחי כולם ( יותר מכל מנה אחרת)...
ובכן, השבת חלפה ועימה ארוחת יום ההולדת לאמי בת ה-75 . רציתי ראשית להודות לכל מי שעזרו במתן עצות, מתכונים, כיווני חשיבה וכדומה. ממש ממש עזרתם לי. אני חושבת שהארוחה נראתה הרבה יותר נכונה וכוללת בעזרתכם. ) הוספתי אי אלה מנות , בעקבות דבריכם, ודבר אחד היה מצחיק-מרגש: החלטתי להוסיף גם חמצית סלק ( בורשט קר) כמנת בחירה של מרק. היה לי מתכון , אבל נזכרתי שאמא שלי הכינה את זה בדרך כלל כמנת פרווה, לא עם שמנת, אלא עם ביצים בלבד. הכנתי את החמיצה ולפני ההגשה כשהגיעה שלב הוספת הביצים ותיקון התבלון, קיבלתי רגליים קרות, ולא ממש ידעתי מה אני עושה, מה יצא מזה... ניגשתי בשקט לשולחן ( היו קרוב ל-20 איש בארוחה המשפחתית ) וקראתי לאמי למטבח, וביקשתי ממנה להכין את השלב האחרון של החמיצה. תוך שניה היא התחילה במלאכה שנראית לי עד עכשיו יותר קסם מאשר משהו שאפשר ללמוד; ערבבה את הביצים , הוסיפה קצת מהחמיצה לקערת הביצים ואז שפכה לקערת החמיצה, ואז שוב שפכה קצת לקערת הביצים ושוב החזירה, וכך, כאילו נשרו ממנה באחת כל שנותיה , הפכה בשתי הקערות זו לזו בזריזות חלקה . הוסיפה עוד תבלון וחומץ. החמיצה הזו זכתה לשבחי כולם ( יותר מכל מנה אחרת)...