תודות לגבי הארוחה הפולנית

ניני4

New member
תודות לגבי הארוחה הפולנית ../images/Emo21.gif

ובכן, השבת חלפה ועימה ארוחת יום ההולדת לאמי בת ה-75 . רציתי ראשית להודות לכל מי שעזרו במתן עצות, מתכונים, כיווני חשיבה וכדומה. ממש ממש עזרתם לי. אני חושבת שהארוחה נראתה הרבה יותר נכונה וכוללת בעזרתכם. :)) הוספתי אי אלה מנות , בעקבות דבריכם, ודבר אחד היה מצחיק-מרגש: החלטתי להוסיף גם חמצית סלק ( בורשט קר) כמנת בחירה של מרק. היה לי מתכון , אבל נזכרתי שאמא שלי הכינה את זה בדרך כלל כמנת פרווה, לא עם שמנת, אלא עם ביצים בלבד. הכנתי את החמיצה ולפני ההגשה כשהגיעה שלב הוספת הביצים ותיקון התבלון, קיבלתי רגליים קרות, ולא ממש ידעתי מה אני עושה, מה יצא מזה... ניגשתי בשקט לשולחן ( היו קרוב ל-20 איש בארוחה המשפחתית ) וקראתי לאמי למטבח, וביקשתי ממנה להכין את השלב האחרון של החמיצה. תוך שניה היא התחילה במלאכה שנראית לי עד עכשיו יותר קסם מאשר משהו שאפשר ללמוד; ערבבה את הביצים , הוסיפה קצת מהחמיצה לקערת הביצים ואז שפכה לקערת החמיצה, ואז שוב שפכה קצת לקערת הביצים ושוב החזירה, וכך, כאילו נשרו ממנה באחת כל שנותיה , הפכה בשתי הקערות זו לזו בזריזות חלקה . הוסיפה עוד תבלון וחומץ. החמיצה הזו זכתה לשבחי כולם ( יותר מכל מנה אחרת)...

ואוו!

כל הכבוד! עכשיו ספרי מה היה בארוחה: אילו מנות, ואנא ספקי מתכונים....

ניני4

New member
מה היה בארוחה...

אז ככה: בכניסה היה דלפק של מעוררי תיאבון: דג מלוח חתוך לנתחוני ביס,קרקרים עם קצח, מציות , וקערת גרגרי חומוס בפלפל ומלח, לצד בקבוק וודקה שיצא מהמקפיא. בשולחן בהגשה: מנת פתיחה - בלינצ'ס פולניים ( יותר דומה לבליני- עבה יותר) מגולגלים לצורת חרוט בצלחת אישית ולצידם שמנת חמוצה ועירית קצוצה מעל. במרכז השולחן סלט עגבניות ובצל לבן פולני. ( סלט מלפפטונים היה בתוכנית, אבל ברגע האחרון ובלחץ העשייה הורד ) מנה ראשונה- קציצות גפילטע פיש , לצד חזרת ביתית וחלות אישיות . מנה שניה- 2 מרקים לבחירה: מרק עוף צח וקרפלעך ( כיסוני בצק במילוי בשר) או חמיצת סלק קרה ( בורשט) לצד מחית תפוחי אדמה מנה עיקרית- חמין (טשולנט) כולל מעיים ממולאים (קישקע) כוסמת גזר מתוק (צימעס) ובצקניות (קניידל) סלט סלק מבושל סלט חסה ואגוזים חמוצים ביתיים חצי מוכנים כרוב כבוש ביתי מנות אחרונות-3 מנות - לפתן פירות יבשים (קומפוט) פשטידת אטריות מתוקה בקינמון ואגוזים (קיגל) שטרודל תפוחי עץ עם כדורי גלידת ווניל ושוקולד הארוחה לוותה ביין אדום יבש, שבן המשפחה הביא בשבוע שעבר מטוסקנה ( אינני זוכרת את שם היין). כיסונים ממולאים באוכמניות לא הכנתי, כיוון שלא מצאתי אוכמניות טריות ועם הקפואות זה לא יוצא טוב, אז ירדתי מזה בסוף.

אוהוו! הייתי באה ברצון......

מאיפה צצו חומוס וקצח????? והמתכונים שאני רוצה: בלינצ'ס, מילוי הקרפלאך, בורשט קר, חמין+מעיים, צימס, קניידלאך, קוגל ושטרודל. יאללה! תתחילי לשפוך..... הריר כבר עושה לי קצר במקלדת!!!!! נראה, מתי אמא שלי בת???? או סבתא שלי????

למעלה