תודות

אפרסק יקרה, תודה לך

אני אגיד לך מה שאני אומרת תמיד למי ששואל/תוהה/תמה על עניין התודות. המנהג הזה לא בא לי טבעי. לא ולא. אני למדתי אותו בתכנית OA (מכורים לאוכל לפי שיטת 12 הצעדים), וזה כלי שלקחתי אתי למרות שאני כבר לא פעילה שם כמה חודשים. אני במקור טיפוס ציני מאוד, מריר ופסימי (עייפה, זוכרת אותי מאז??), סקפטי וחשדן, אבל הייתי מוכנה לנסות כל מה שהציעו לי כי המצב שלי היה על הפנים. אז בהתחלה כתבתי שתיים-שלוש תודות באילוץ. תודה שקמתי בבוקר ואני נושמת, למשל, למרות שבכלל לא התחשק לי לקום בבוקר. תודה שאני רואה. תודה שאני יודעת עברית וחיה במדינה של דוברי עברית ויכולה לתקשר בקלות. תודה שאני שומעת ויכולה ליהנות ממוזיקה. מוזיקה מזינה אותי. וכו' וכו' וכו'. והחלטתי למנף את הכלי הזה ולרתום אותו לטובת ההרגשה הטובה שלי, כי כשמתמקדים בתודות הן גדלות. מה שמתמקדים בו גדל. וכמה שאני יורדת לרזולוציה יותר נמוכה (ואולי גבוהה? לא זוכרת מה המונח הנכון) של יותר ויותר פרטים, כך אני משכנעת את עצמי. אני עושה דווקא, הפוך על הפוך. דווקא כשהכי רע לי. אני עושה גם כאילו, עד שהכאילו הופך להיות אמיתי (לא מובן מאליו). לא תמיד זה עוזר לי, ולפעמים אני נשארת במרה השחורה גם אחרי כתיבת תודות. זה בהחלט טבעי. אבל אני לא מוותרת וממשיכה עם המנהג הזה, וככל שמתמידים בו רוכשים מיומנות טובה יותר עד שלפעמים זה כן עובד. וכמה שמתנסים בזה יותר - צוברים יותר ניסיון וזה בא יותר בקלות. חוץ מזה מה יש לי להפסיד? הרי את הצד הפסימי, מלא הטרוניות, אני כבר מכירה. הוא המקור שלי, משם אני באה. אז מה אכפת לי לנסות משהו אחר ואולי להרגיש טוב יותר? זה מה שיש לי לומר בנדון

תודות

תודה שאני בהתפתחות ולא בשלמות. יותר קל ככה.
תודה שלא לקחתי נורא קשה את זה שביטלו לי את התור במרפאה היום בדקה התשעים, בדיוק לפני שיצאתי מהבית.
תודה שהספקתי להתקלח לפני.
תודה שהתפנה לי היום והחלטתי לכבס - לפחות להיות יעילה במשהו.
תודה שבאים לקראתי בצורה מדהימה בעבודה המוגנת ועושים הכול כדי לעזור לי להתקדם.
תודה שאני מנסה לנקות את רגשות האשמה שיש לי בגלל עניין המדריכה.
תודה על המייל המשמח מהשח"ע אתמול.
תודה שמשמח אותי שמנהג התודות שלי מתפשט למקומות אחרים ומשמח אנשים אחרים. מתברר שזה כן עובד

תודה שאני כמעט שלא מרגישה צורך להקטין ולדרוך על אנשים אחרים כדי להרגיש שאני שווה וטובה, וכשאני כן מרגישה צורך כזה אני בדרך כלל מצליחה לרסן את עצמי.
תודה שבגילי המופלג הגעתי למסקנה שהחיים הם לא דיכוטומיים ושאנשים לא מתחלקים באופן ילדותי ל"טובים" ול"רעים". החלוקה הזאת אופיינית מאוד להפרעת אישיות גבולית, אבל בכל פעם שאני מרגישה שהתקף כזה מדגדג לי על סף התפרצות אני מזכירה לעצמי שאנשים (והחיים) מורכבים הרבה יותר מזה. מעצבן מאוד שלפעמים אני מתקשה לעשות את זה והדעה שלי על אנשים משתנה לפעמים כל כמה דקות (אפילו על איילה!), אבל אני מקבלת את זה שזה חלק מההפרעה שלי ויודעת הרבה יותר טוב היום להתמודד עם העניין.
תודה שיש לי את אורלי בזמן שאיילה לא כאן. אתמול הייתה לי פגישה טובה מאוד איתה. הפגישה הייתה ארוכה, ונוסף לשיחה נתתי לה לקרוא את השיר "סילברול" שכתבתי בבלוג שלי והיא אמרה לי שעשיתי לה צמרמורת ושאני כותבת מדהים, ושלכבוד הוא לה לקרוא את היצירות שלי והיא כבר מחכה לשבוע הבא שאביא לה עוד אחת
. ובכלל, הייתה לי התפרצות אלרגית בזמן ההמתנה אליה, והיא דאגה לי ולקחה אותי לאחות שתיתן לי תרופה... כבר מזמן לא היה לי התקף כזה. ותודה שנתנו לי תור אליה ביום שהיא בכלל נמצאת שם למטרות אחרות ולא מקבלת חולים, והיא אמרה לי שנתנו לי כי אני מיוחדת
. ותודה שלא נפגעתי ממשהו שהיא אמרה לי, ושעבדנו על משהו שחשוב לי לעבוד עליו בכלל בחיים - להימנע משליפה מהמותן, לחכות קצת לפני שאני מגיבה, ולקחת זמן לחשוב.
תודה שאיילה חוזרת עוד שבועיים
ויהיה לי עוד קצת זמן איתה לפני ש...

תודה שהגעתי לשלב 147 בקנדי קראש, למרות שאין לי מושג איך אני צולחת אותו (ברוב השלבים הייתי נואשת שלא אעבור שלב, והנה בכל זאת...).
תודה שיש בלבי הרבה חמלה, אבל גם לחמלה שלי יש גבול. גבול רחב מאוד, אבל גבול לכל תעלול, ואני לומדת לשמור על עצמי מגזלני אנרגיה למיניהם.
תודה שאני רק בן אדם, וככזה אני שוגה לפעמים (איזה כיף! איזו הקלה! מותר לי לטעות! הידד!) ויודעת (לרוב) גם להתנצל על חלקי בסיטואציות שונות.
תודה שאני לא מנסה לרַצות, רק להיום, רק לעכשיו.
תודה על מתנת הכתיבה שמשחררת לי שסתומים תקועים.
תודה שרונית ענתה לי לאסמס.
תודה שהצעתי (אני! הצעתי!) לחברה להיפגש ועכשיו זה במגרש שלה (אני בטוחה שהיא בהלם). לא ייאמן.
תודה שיש הקלה בברונכיט.
תודה שאני מוקפת באנשים טובים, וירטואלים ואמיתיים, ושיש לי הרבה טוב בחיים גם כשחשרת עננים מעיבה ומכאיבה.
תודה שאני נחושה להילחם בדיכאון דווקא ע"י קבלתו כחלק ממני ולא ע"י בזבוז אנרגיות משווע.
תודה שאני לא מתחרפנת מכך שביטלו לי את התור היום בשנייה לפני שיצאתי מהבית. הייתי אמורה להיות על האוטובוס הרבה זמן לפני.
תודה על מוזיקה שאני כל כך אוהבת.
תודה על אנשים שלא מוותרים עליי.
תודה שלפעמים יש לי תקווה שיהיה טוב.

זהו לבינתיים

Lady Stark

New member
וואו

נראה לי שזה ה״תודות״ הכי מוצלח ומרהיב שקראתי עד כה.
אהבתי במיוחד את העניין של להבין שאנשים הם לא ישויות דיכוטומיות.
את באמת בתהליך של למידה, מתוקה שלי.

תודות - מצטרפת

תודה לפותחת השרשור שלא מוותרת כל כך אוהבת שרשורי תודות
תודה על הפורום הזה שהכרתי בדיוק בזמן הנכון עבורי
תודה שאני בגמילה ממקומות שעושים לי רע
תודה שגם שאני לא מבינה אני סומכת על אנשים טובים בדרך ועושה כמצוותם
תודה שאני אישה שמחה בחלקי ובכלל
תודה שאני אוהבת את הדרך שאני צועדת בה כולל הבורות והקשיים
תודה שאני אוהבת אתגרים ויודעת ומאמינה שתמיד בסוף יהיה פתרון
תודה שכואבת בדרכי ולא מנסה יותר להיות מישהו אחר
תודה על מוזיקה וכתיבה
תודה שפרצתי דרך בעבודה והצלחתי
תודה שאני מנסה ועושה ויצירתית בהרבה תחומים
תודה שאני לא מוותרת לעצמי גם בקושי
תודה על מטפלת לצידי שגם בבורות אני יודעת שזה בסדר
תודה על משפחה קטנה שיצרתי שאיתי
תודה על משפחה גרעינית שאיננה איתי ,תודה שאני יודעת היום שזה לא בגלל מי שאני זה ככה בחיים לפעמים
תודה שאני לומדת להוריד מהאשמה העצמית ולמלא את ליבי בהודייה וסליחה על מי שאני
תודה לאלומה שהכירה לי את השירים החדשים של אסתר שמיר שממלאים אותי בכוח
תודה על לחיצת יד שקיבלתי השבוע שהאנרגיה שלה עדין איתי
תודה שאני מתכוונת ללמוד את קסמו של חיבוק עם האחר גם כשמביך ולהתקדם קדימה
תודה על אנשיפ וירטואלים ואמיתיים שעוטפים אותי באהבה
תודה שאני מצליחה להרגיש את אהבה
תודה על מי שאני עם כל המכלול המדהים
תודה שאני לומדת להכיר את המכלול הזה שנקרא אני
תודה על בית ופרנסה
תודה על חופשה שאני מפרגנת לעצמי למרות הקושי הכלכלי
תודה שאני לומדת לבטוח בכוח גדול ממני חזרה
תודה שאני מבינה את ההבדל בן תלות ללסמוך
תודה שאני לומדת לסמוך על עצמי ועל מי שאיתי בדרך
תודה על כתיבה לעצמי שמשחררת ומסדרת לי את הדברים
תודה על כל מה שיש לי
תודה על מה שאין שאולי עוד יהייה ואולי לא ..תודה שאני לומדת לרצות ולחלום
תודה שאני זוכרת שזה בסדר לרצות בגדול ולקבל את מה שיש
תודה שאני מבינה דברים מסויימים שעוברים עלי וכאלה שלא
תודה על ספרים שיש לי
תודה על המחשב הזה ועל כתיבת התודות

עדכון

לא תאמינו - החברה באה אליי ושוחחנו, ואחר כך יצאנו יחד לקניות בסופר!!! היה ממש נחמד, ומתברר שיש לנו היסטוריה משותפת בקשר לתחום שפעם שתינו היינו פעילות בו, ואנחנו מכירות המון אנשים "משותפים". האמת שאני זכרתי אותה מאז, אבל היא לא זכרה אותי (יש לה קצת בעיה בזיכרון), ולא רציתי לעורר כל מיני דברים מהעבר (היינו יריבות בתחום מסוים. אני ממש מתפלאת שהיא לא זוכרת אותי מאז. מדובר על תקופה של לפני כ-20 שנה, אבל אני זוכרת היטב). בכל אופן ישבנו ודיברנו והיה קצת מצחיק ובסה"כ היא טיפוס חיובי. גם בקניות היה נחמד. וזהו. אני כל כך שמחה שעשיתי את זה, השד בכלל לא היה נורא כל כך. אני מחבקת ומקבלת את הקושי הזה שלי, ועוד יותר שמחה באומץ שלי לעשות שינוי וצעד קטן ליצירת קשרים ותחזוקם. אולי בשבילכם זה עניין של מה בכך ואתם לא מבינים על מה הטררם. כולה חברה, כולה להזמין הביתה, כולה ללכת לקניות ביחד. ואני אענה לכם על כך: לכל אחד הקשיים שלו, החרדות שלו, המצוקות שלו, הסריטות שלו. לי, למשל, אין בעיה לדבר לפני קהל או לאכול ליד אנשים (יש רק אנשים מסוימים שאני לא אוכלת לידם). לי אין בעיה ליצור קשרים, אפילו עם אנשים ברחוב, להחמיא לאישה על נעליים יפות או בגד יפה, ומשם לגלגל שיחה. אני עושה את זה בקלילות ובכיף. אבל יש לי המון בעיות אחרות, ואחת מהן היא קשרים שמעבר, תחזוקה, יציאה משותפת, בילוי, הזמנה, אני מתמלאת חרדות משתקות ופשוט לא מקיימת קשרים. אפילו לא בטלפון. מקסימום אסמסים. והנה עשיתי צעד שבשבילי הוא ענק. אז מה אם בשביל רוב האנשים בעולם זה שטויות? זאת אני, זאת בעיה שלי, ואני בוחרת להתמודד איתה. ואני שמחה מאוד שהחברה לא מאבדת עניין וסבלנות, כי מישהי אחרת במקומה אולי לא הייתה כל כך סובלנית למצוקה שלי. אולי זה בגלל שגם היא מה שנקרא "מתמודדת נפש" ולכן הסובלנות שלה גדולה יותר. בכל מקרה היה כיף

Lady Stark

New member
קוקי!

אני יודעת שזה משהו שקשה לך מאוד לעשות. אני כל כך גאה בך שאין מלים.

מקסימה ומרגשת

יקרה ומה אכפת לך מה יחשבו ?
לכל אחד הקושי שלו ועצם זה שאת מתאמצת לשנות את הקשיים שלך זה השג אדיר שנותן כוח ותקווה לאחרים .
ואני שולחת לך מסר אוהבת

למעלה