תודעת השפע והאגורה

tlingit

New member
תודעת השפע והאגורה

"מי שלא מרים אגורה, לא שווה אגורה" מכירים את המשפט הזה? אמא שלי היתה מצטטת אותו במקרים הלא תדירים בהם היינו פוגשות מטבע כסף בדרכנו, על המדרכה למשל. היא כמובן עדכנה את המשפט שבימי ילדותה הכיל גרוש ולא אגורה
ובימינו נדמה לי שהמטבע הקטן ביותר בערכו שנוכל לפגוש הוא 10 אגורות. מאחר שאני מכירה את המשפט לא מעט שנים, יצא לי גם לפגוש אנשים שביטאו בוז או זלזול בו בטענה ש"לא זה מה שיעשיר אותי/אותך" כאמור, מכירה את המשפט כבר הרבה שנים. רק שאתם יודעים איך זה, פתאום קופצת לנו לראש שאלה, או מחשבה וחשבתי לשאול גם אתכם: כי בפעם האחרונה שפגשתי שתי מטבעות של 10 אגורות באחד משבילי הגינה, התחלתי לחשוב על הקשר שבין המשפט הזה (פרדיגמה?) ובין עניין תודעת השפע: האם אדם שמחזיק משפט כזה חי בתחושת חסר, לפיה הוא חייב לאסוף כל אגורה אפשרית
אולי המשפט דווקא מזכיר לנו לאסוף ולא לחסום את השפע שהיקום מזמן על דרכנו
כמו שאתם מבינים את "תודעת השפע", ראוי לעצור ולאסוף כל מטבע כזה, או שצייקנות כזו בעצם פועלת באופן הפוך למטרה, ועדיף להמשיך בדרכנו

המטבע הקטן - 5 אגורות

וכבר אמרו חז"ל: דין פרוטה כדין מאה. מעדיפה ללכת לפי אותם חכמים ולראות שפע גם בפרוטה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שפע ולמידה

אני חושבת בהקשר הזה דווקא על למידה. התחושה שלי ביחס ללמידה היא כזו - אני ארים כל מטבע - גם של 5 אגורות כי אתעשר מכך. בכל מקום שבו אפשר ללמוד אנסה ללמוד מה שאפשר - גם אם אפשר לומר "ההרצאה משעממת" ו-את זה אני כבר מכירה", אחפש מה יש ללמוד מתוך הדבר (עד גבול השיעמום והריכוז שלי). אני לא מרגישה בתחושת חסר בקשר ללמידה, אלא בתחושה של פליאה מתמדת - תמיד יש משהו חדש ללמוד ולגלות.

כל פעולה -תלוי מאיזה מקום היא נעשית

אם הרמת האגורה נעשית מתוך חוסר - היא כנראה ממשיכה לחזק את החוסר אם הרמת האגורה נעשית מתוך שפע, אהבה, כיף - היא כנראה ממשיכה לחזק שפע, אהבה וכיף

צהלולים

New member
ניסחת את המחשבות שלי בצורה כ"כ יפה!

גם לדעתי, יש המרימים אגורה מתוך מצוקה ומחסור, ויש המרימים אותה מתוך תקווה ושמחה. לאלה שמרימים מתוך מצוקה, לא תהיה תחושת שפע בעקבות כך... אלא חיזוק של תחושת המחסור והעליבות. לאלה שמרימים מתוך שפע, לא תהיה תחושת מצוקה... אלא תתחזק תחושת השפע.

Yin

New member
עוד 5 אג' משלי

יש לא מעט משפטים שכל אחד מאיתנו יכול לצטט מסבא וסבתא, רובם היו נכונים להקשר בהם הם נהגו - 60-200 שנים אחורה, חלקם אולי גם רלוונטים גם להיום. חוץ מזה שאני מתחבר למה שמיכל כתבה, אוסף עוד סיפורון: בשעה שהמורה הרוחני ותלמידו הבכיר החלו את מדיטציית הערב שלהם, החתול שחי במנזר שלהם הקים רעש והסיח את דעתם. המורה ביקש שיקשרו את החתול במטבח במהלך מדיטציית הערב. שנים לאחר מכן, מת המורה והתלמיד הבכיר הפך למורה, החתול עדיין המשיך להקשר במטבח במהלך מדיטציית הערב. כשמת החתול הובא חתול חדש למנזר וגם הוא נקשר. וכך הלאה וכך הלאה. מאות שנים לאחר מכן כתבו מלומדים עבודות על חשיבות קשירת חתול בעת תרגול מדיטציה סיפור זן, עממי בברכת שתמצאו 50,000 ש"ח ולא תתלבטו אם להרים, עדי

סיפור נפלא

המראה כיצד לא פעם יש לנו התנהגויות שהיו רלוונטיות לפני 10 שנים או יותר וכיום אינן רלווטיות עבורינו, אך אנו ממשיכים לעשות אותן, סתם, כי התרגלנו... דרך הNLP ניתן לשנות את ההתנהגויות הללו בכלים פשוטים יחסית. מיקי

אסוציאציה

היה לי חייל פעם בצבא שבאחת השיחות האישיות שהיו לנו הוא דיבר בכבוד רב והערצה על אביו איש עסקים חובק עולם וממון אחד הדברים שאיך שהוא נחרטו בזיכרונו הוא שהוא העיד על אביו (לא זוכר מה היה ההקשר) ש"בעסקים הוא קשוח מאוד ואיפה שלא מגיע לך הוא לא יוותר לך על שקל, אבל אחרי שתסיימו משא ומתן ותצאו למסעדה, בלי לחשוב פעמיים הוא יכול להוציא עליך 1000 שקל" תודעת שפע, למען האמת לא קשור בכלל לכסף. באותה מידה אני יכול לשאול, האם מי שמשאיר ברז פתוח ללא שימוש זה מתודעת שפע? או סתם חוסר אחריות? יום מבורך ומלא שפע

pardes1

New member
מאמץ בשפע

הסיפור מתקשר לי למאמץ שאנו צריכים לעשות על מנת שניהיה בתודעה של שפע. שמוכנים להתאמץ אפילו במשהו קטן, אז פתאום נחשפים גם לדברים גדולים יותר. למשל, אם מתאמצים בבקר לעשות רשימה של תלונות והופכים של תלונה לבקשה אז פתאום הדברים נראים אחרת. וכל היום נראה אחרת. פתאום היום מתחיל עם חיוך על השפתיים במקום בכעס ותסכול. או למשל אם במקום לנהל דו-שיח עם עצמי למה הבוס כועס עלי בעבודה אני אברר זאת עם הבוס כל היום שלי יראה אחרת, אני אהיה יותר מרוכזת, יהיה לי חשק לעבוד, אני אענה בנועם וכו'.

tlingit

New member
להפוך את הכיוון ../images/Emo13.gif

מצא חן בעיני הרעיון, אבל אפשר לבקש הסבר נוסף איך הופכים תלונה לבקשה? מה נקרא תלונה? האם הבקשה היא ההופכי המדוייק שלה?

pardes1

New member
במקום לומר "למה לא....?" אומרים

"אני מבקשת...." לדוגמא, אם עמית לעבודה לא שיתף אותי במשהו שהוא ידע למרות שהיה צריך לשתף אותי אני אומר לו" בבקשה תשתף אותי במידע בפעם הבאה באמצעות האימייל כך שזה יקל על שנינו לעבוד ביחד. או אם בעלי לא מכין לי קפה אומר לו "יקירי, אני מקשת שבפעם הבאה שאתה מכין לעצמך תכין גם לי". (כמובן שיש בקשות שלא ניתן לתת להן מענה חיובי... אבל זה סיפור אחר) לא נראה לי שבקשה זה ההיפך מתלונה. הרעיון הוא להפוך משהו שלילי לדבר חיובי ויעיל. אדם שכל הזמן מתלונן מרחיק עצמו מאנשים אחרים. לכן הדרך לקרב אנשים זה לבקש בקשה. לא תמיד התקשה תענה, אבל היא לא תרחיק אנשים ממך. תלונה זה דרך מסויימת לראות את העולם באופן שלילי, באופן שאינו מאפשר לראות הזדמנויות חדשות, שפע. במקום זאת רואים רק את החיסרון בכל דבר.

A Broken Mirror

New member
זה נשמע טוב ויפה,אבל זה לא בהכרח כך

ישנם אנשים רבים שאם תהיה נחמד אליהם הם יירקו עלייך בלי לחשוב פעמיים. כי לא זו השפה שלהם. ככה זה.

למעלה