תוהה - האמנתי כי אדבר...

בינגi

New member
תוהה - האמנתי כי אדבר...

.אז קודם כל אקדים בזה שאני לא מרגיש שאני חי כחרדי בעל כורחי.. ממש לא. אני דווקא חי וגדל בחברה די מבסוטה. אני חושב שמותר שיהיו תהיות בנושאי אמונה וכיוצ``ב מאחר ואני חושב שאם אין לך אלטרנטיבה הרי שהמילה `אמונה` ריקה מתוכן וממשמעות. אם כי אני בדעה שהאמונה מחייבת אותך כמאמין לדעת גם להתמודד עם תהיות כי אחרת שוב אנחנו חוזרים לזה שהמילה `אמונה` תהיה ריקה ממשמעות ומתוכן. בקיצור. אותנו לימדו מיתוס שקיים מאז ומקדם בשם צדיקים על הפסוק `אלף למטה` שאם 1000 אנשים יאמינו במקל פשוט הרי שגם ממנו `תראה את האותות` ומי שקצת קורא בספרי צדיקים וודאי נתקל לא פעם שהרב אמר שהכל זה בגלל האמונה. נמצא שאם חתיכת עץ עלוב שהינו חסר משמעות וענין וחסר תוחלת ודבר נמוך וכו` אפשר לצפות ממנו ל`אותות ומופתים` הרי שבאותה קנה מידה אם אני אתה או הוא נחליט בסיטואציה מסויימת שפלוני הוא האיש המתאים לי `שיפעל` עבורי באיזה ענין מיסטי כלשהוא הרי שזה היינו. אם כל הקטע הזה פסיכולוגי לחלוטין ועזבו עכשיו את הקטע שהצדיק הינו קרוב לאלוקים וכו` כי אם עשרה אנשים יחליטו יחד שפלוני צדיק אז כך יהיה וזה כתוב בספרי חסידות ומובא בשם צדיקים זי``ע לא המצאתי כאן כלום. בקיצור ישנם עודף דוגמאות לכך למכביר..ומי שמתמצא יודע גם יודע. ואצפה לתגובות רציניות בלבד.

זה תרוץ קהילתי

החסידות הפכה מתנועה רעיונית לתנועה של נוחות ושייכות בקהילה, נוח לאדם לחיות בקהילה שבה כולם עוזרים לכולם, חיים ביחד וזה נותן לאדם שלווה בחייו וטעם לחייו. ומכיון שדרך החסידות היא שיש רבי שהוא מנהיג , ותוצאת המנהיגות היא חיי רווחה נוחים לו ולמשפחתו, משפחתו פועלת שהנוחות וחיי הרווחה יימשכו, ומה עושים כשגודל להם בול עץ , עם הארץ דאורייתא? ממציאים את הבלוף הנ"ל ופתרת את הבעייה, ואתה יכול להמשיך לחיות חיי רווחה כבתחילה.

בינגi

New member
טוב. אפחד הרי לא בחר

.לכתחילה להיוולד למקום ששם יחיה חיי סבל ודוחק. ותסכים איתי שבחסידות יש גם המון בלוף שהייתי קורא לזה בעדינות בשם `אחיזת עיניים` ולכל העזרה והערבות ההדדית יש לזה גם לפעמים מחיר של וויתור על פרטיות וכו` ותלוי במידה רבה לאיזה רב/קבוצה אתה `מחובר`. בדומה להבדיל לקיבוצים של פעם שכל אחד היה חי בתוך הג`יפה של השני בשם ההדדיות והעזרה לזולת. אבל מצד שני כל מה שתעשה אתה אמור להגיש דו``ח ל`אחראי`.. וברגע שבנאדם מרגיש שהוא מחוייב למישהו שעזר לו. מכאן ועד להיכנס להאמין באיש הדרך קצרה.

גנדרן

New member
אז מה הפוינט חביבי?

תראה לא כל כך ירדתי לסוף דעתך, אבל היהדות והאמונה לא בנויה על ניסים ומופתים, אלא על מסורת ולמידה. המופתים תפקידם רק לחזק האמונה... לשיטת הרמב"ם אפשר ורצוי להסביר את הנס, ואת האמונה בצורה רציונלית(מי שלא קרא מורה נבוכים שיקרא לפני שמגיב כאן סתם) אם תחליט שמישהו יפעל עבורך, זה מאוד נחמד. אבל לא יעזור לך הרבה, אם אין לו הכישרון המתאים בדיוק כמו שמוסיקאי מנגן מצויין רק אם יש לו כשרון, ואם אין לו אז לא יעזור אלף מעריצים, הוא ישאר חסר כשרון תהיות בנושאי אמונה הם דבר טבעי לחלוטין, אבל תמיד תחשוב שמישהו כבר חשב על זה או כתב על זה. (ולא כאותם מגיבים שרואים משהוא באינטרנט, ומייד חושבים שהבינו במה מדובר- יש פה מישהי שראתה משהו על אחנתון וכבר חושבת עצמה מומחית לאחנתון, שלא היה מוניתאיסת כלל, היא החליטה שהוא אבי המוניתאיזים= בלי להבין במה מדובר) אז חבר'ה היום כל ילד יודע להכנס לגוגל ולחפש, זה לא אומר שכל דבר שרשום שם מדוייק. לגבי פסיכולוגיה אולי זה יעזור, ואמונה באמת שלובה בזה. אלף למטה זה וורת נחמד של החסידות, אבל אינו הפשט אפילו אלף איש יאמינו שהלובביצר משיח זה לא עושה אותו משיח כך גם הדבר הזה

rachel437

New member
לפי מה שאתה כותב גם בגוגל אינך יודע להשתמש

ותודה רבה שאתה מרשה לעלות תהיות בנושא אמונה, באמת כל הכבוד, ולנו לא נותר אלא לקבל את כל תירוצי (לא תשובות) חז"ל ההופכים ומעוותים את הכתוב כדי לתרץ את הסתירות בתורה. כתיבתך מזכירה מחבתי"ם סוג ז'.

סוג ב

New member
אתה קרוב משפחה של הרמב"ם

או סתם מזכיר אישי שלו

מה אתה עושה כאן?

אם אתה מצהיר מראש שאתה לא חרדי בעל כרחך,אז מה אתה מחפש כאן בפורום?חסר פורומים לחרדים?באת להחזיר אותנו בתשובה? באת לספר לנו על הצדיקים זיע``א?

עץ שתול

New member
סוף סוף יצא המרצע מן השק

אתה נמצא פה כדי להתווכח ולחלוק...יאנו מחב"ת
(?)! גם אני מאמין בכוחות מיסטיים, כנראה שקיימים אלמנטים רוחניים שיכולים גם לחולל דברים נעלמים ונסתרים. למה זה קיים ולמה זה משמש? לא אכנס כרגע לנושא. וכל הדתות עושות שימוש ציני בכוחות ואירועים מיסטיים ועליהם הם נבנות! אלף למטה גם אם זה נכון זה קשור להנ"ל. טוב, זו סתם טיאוריה על קצה המזלג. תכלס בינגו, תצטרך לשקול אם חלקך עמנו, כי כנראה תהום מפרידה בינינו, ומגמתינו המוצהרת היא לא להחזיר אותך בשאלה, בפרט כפי שאמרת שטוב לך בחלקך...

למעלה