תוהה ומתלבטת על סף יאוש

תוהה ומתלבטת על סף יאוש

הילדה שמאובחנת על הרצף משתעלת שיעול טורדני יבש (שנשמע כמו נביחת כלב, סטרידו למי שמכיר) כבר במשך חצי שנה. בשכיבה במיטה מתגבר- אך כשנרדמת נעלם לחלוטין עד שמתעוררת וגם אז לא חוזר באופן מידי. הנסיון הטיפולי הראשון היה אינהלציה , שני טיפולים במוקד ילדים עברו יחסית בשלום- אך השיעול נמשך כשניסינו לעשות אינהלציה בבית הרגישה דופק מהיר וחנק , חרדה? או תג' לתרופות? הפסקנו.... באישור רפואי כי לא הייתה הטבה בשיעולים. נסיון ליום אחד של סטרואידים - טיפול מקובל בסטרידו (שהיה פעם או פעמיים כשהייתה תינוקת) גם הוא לא עזר הפעם לכן הופסק בגלל שהיו גם צרבות וקושי לבלוע רוק (עם תנועות לשון ושפתיים מוזרות) חשבנו לכיוון רפלוקס (שלי גם היה) הוחל טיפול באומפרדקס לחודשיים , פחת השיעול אך לא נעלם , נסיון של חודש נוסף בלוסק- לא סייע בכלום. נעשתה בדיקת צילום מע' העיכול עם בריום- לא נמצאו סימנים לרפלוקס הופסק הטיפול התרופתי. נעשתה בדיקת תפקודי ריאות + צילום חזה הכל היה תקין פרט לעובדה שלבריקלין הגיבה בדופק מהיר. לפני שנה נמצא אדנואיד מוגדל - הלכנו לבדוק כי היו נחירות איומות בשנת הלילה- טופל חודש אחד באמצעות טיפות אף מיוחדות בחודשיים האחרונים הנחירות חזרו. הילדה מליאת חרדה מרופאים ובדיקות מקבלת טיפול קבוע (למעלה משנתיים של לוסטרל +רספרידל) קבענו תורלרופא א.א.ג. - שהומלץ לנו , שלא ראה קודם את הילדה קבענו תור לאלרגולוג - מקווה לקבל את בדיקת הדם שממומנת היום ע"י מכבי זהב קבענו תור לנוירולוג שלפי פרסומיו ברשת יודע לזהות שיעול שמקורו פסיכוגני.... והתחלנו לחשוב על רפואה משלימה... אני מרגישה אבודה ומנסה לעשות סדר בדברים ופונה להתייעץ איתכם בעלי בכלל לחוץ ואיבד כיוון וכל יום מציע אבחנה אחרת ורפואה אחרת בלי כיוון מוגדר אז אתם יכולים להבין איזה סיר לחץ יש כאן בבית......

razgalili

New member
שאלות

בת כמה הילדה? מה היא אוכלת? האם במהלך החצי שנה האחרונה היתה הטבה בשיעול? כשהייתם בטיול, או בביקור אצל מישהו? בחוץ על שפת הים? איך הטונוס של הילדה? איך צבע העור שלה? האם יש לה עיגולים שחורים מתחת לעינים? הזעות יתר? הזעת יתר בראש? האם היא סובלת ממשקל יתר? כמה? בהחלט יכול להיות רפלוקס שמגרה את הגרון וגרום להתנפחות של השקדים בלי שיהיה נזק שניתן להבחין בו בצילום. בהחלט יתכן שהיא אלרגית לאחד מהדברים שהיא אוכלת וזה גורם להתנפחויות בגרון. יש סכוי שהתופעות שאתם רואים הן תופעות לוואי של ריספרידל. שעלול לגרום לתופעות שדומות לפרקינסון כמו קישיון של שרירים, רעידות, הפרשת יתר של רוק וסתימה של האף. בעיות כאלה יכולות לגרום לכל הסימפטומים שאת מתארת.

תשובות

הילדה בת 13 אכילה- רגילה, הכוללת מוצרי חלב, מוצרי מאפה רגילים מקמח לבן, ירקות (מאד אוהבת עגבניות ), מאד אוהבת חומוס (תעשייתי של אחלה), שניצל עוף+תירס מבית הייצור של מאמאעוף, שוקולדים , הטבה בשיעול היתה רק בעת לקיחת האומפרדקס במינון גדול מאד (40 מ"ג ליום) לפי הרופאים- מינון כזה היה אמור להעלים כליל את השיעול. גם בעת בילוי , אין הטבה ז"א לפעמים מופחת אך אף פעם לא נעלם כליל ניסיתי לבדוק חוקיות כלשהי ולא הצלחתי למצוא. מה שבולט שאחה"צ וערב, בבית , השיעול מכפיל את עוצמותיו ותדירותו. טונוס השרירים - רגיל לעצמה (תמיד היא מעט היפוטונית) צבע עור- גם ללא שינוי, כעת שזוף מעט אפילו. אין הזעת יתר יוצאת דופן. גם אני וגם היא יש לנו הזעה מרובה בקיץ. מתלוננת גם על כאבי ראש במקומות מסויימים וכן מידי פעם שמרגישה זרמים בראש יש מעט משקל יתר אך לא מוגזם.גובה 1.57 משקל 55 (אם אני לא מתבלבלת) לגבי הרספרידל - לוקחת אותו כמעט שנתיים ברצף , שינוי במינון למיטב זכרוני לא היה לפני שהשיעול התחיל, או שהיה נסיון של הוספת 1/4 כדור והורדה חזרה למינון הקבוע בתקופה שהחלו השיעולים. היה גם נסיון מוצלח עם הרספרידל לפני כ 5 שנים למשך שנה וחצי ושהופסק כי מצב הילדה השתפר והיא החזיקה מעמד ללא טיפול תרופתי במשך שנתיים. האם כדאי לנסות שוב הפסקה של הטיפול התרופתי?

התופעות

היו חרדות בעוצמות מאד גבוהות, שפגעו בתפקוד היום יומי בכל התחומים, שחייבו את מתן הלוסטרל אך הלוסטרל יצר תופעת לוואי של מרדנות ואלימות- ואת זה מנטרל הרספרידל יש לציין שהשילוב התרופתי הזה "החזיר" לי את הילדה שהכרתי לפני פרוץ כל התופעות למניהן.

RebelRex

New member
לגבי הזרמים בראש

זה תופעת לוואי של הלוסטראל , היה לי את אותו הדבר כשלקחתי ציפרלקס לגבי ריספרדל, למיטב ידיעתי התרופה לא גורמת לתופעות לוואי פרקינסוניות במינונים הנמוכים שנותנים אותה לילדים בספקטרום.

razgalili

New member
היא לא אמורה לגרום

אבל לא מדובר בילדים עם ביולוגיה נורמלית. תודה על המידע על הלוסטראל.

עומר991

New member
חדר מלח

ניסית טיפול בחדר מלח? זה עוזר לשיעול ולליחה ויש שם חדר ילדים שיש בו צעצועים וספרים ויש עוד ילדים כך שהם לא מרגישים שהם נמצאים ב"טיפול". גם אם לא ברור למה הילדה משתעלת - המלח יכול לייבש את הנוזלים לפחות לקבלת הטבה. יש גם מנורת מלח שעוזרת לנשימה בלילה. שווה לנסות כי זה טיפול טבעי לגמרי.

למעלה