תוהה לגבי דבר מה..

dorons7979

New member
תוהה לגבי דבר מה..

חברה שלי נפרדה ממני לפני כמה שבועות,
רק לפני שבוע וקצת נפגשנו שוב מכל מיני סיבות, דיברנו קצת ואמרתי מה אני מרגיש ומה אני חושב ומה אני עובר עלי מבחינת תהליך פנימי של שינוי (וזה באמת קורה).. ויחד עם כל זאת הגענו לאיזו תובנה שכדאי שלא נהיה בקשר בתקופה הקרובה. יהיה טוב לשנינו.

בשבועיים שלפני כן, פה ושם ניסיתי לשמור על קשר כמו לייקים לתמונות בפייסבוק ושיחות וטלפון על הדברים שנשארו אצלי והכלב החמוד שנשאר אצלי. הכל שב אליה באותו יום שבת שהזכרתי בפסקה לעיל.

אולם, מאז אותו יום שבת...ניתקתי קשר... כלומר הפסקתי ליזום שיחות כאלו ואחרות, ודיברנו פעמיים אחרי שהיא יזמה שיחות בוואטסאפ. פעם אחת היה בשביל לעזור לאחותה עם המחשב, ופעם שנייה היא רצתה לשאול איך ההורים שלי ששבו מחו"ל התייחסו לפרידה. היא נפרדה ממני כמה ימים אחרי שהם טסו לחו"ל. בשביל לא לשבור להם את הלב או לבאס אותם. הם ממש אוהבים אותה, עדיין. אחרי שלא סיפרתי להם את כל מה שקרה, בכוונה..

כאשר היא פנתה אלי, השבתי לה. בפעם השנייה עם ההורים...אני בדיליי, בקיצור ובקרירות. מאז חלפו 8 ימים של ניתוק. ואתמול היא שלחה לי הודעה לפייסבוק "אהלן, מה קורה?".. אני לא מבין את זה... היא יזמה פרידה, כאשר היא סיפרה לי שהיא רוצה להיפרד - היא עשתה את זה אחרי שכבר היא השכירה דירה שקרוב למקום העבודה.. היא עשתה הרבה דברים מאחורי הגב שלי... מצד אחד זה מעליב ומצד שני היא רצתה שאפגע כמה שפחות. לא סיפרתי זאת להורים שלי, כי חשוב שלי שהם ימשיכו לשמור על חיבה כלפיה. מלבד היותה דמות שיפוטית, ביקורתית, לפעמים תוקפנית.. היו המון מעלות שבגינן אהבתי אותה, ועדיין.

אני לא מבין את זה כי באותו יום שבת שנפגשנו בפעם האחרונה, לפני עשרה ימים בערך...שאלתי אותה מה היא מרגישה כלפי.. והיא אמרה שאני בנאדם מדהים עם לב טוב, אבל וזהו... למה היא ממשיכה ליצור איתי קשר, ומה מומלץ לי לעשות?

מצד אחד אני כן רוצה לחזור, אבל לא כרגע. יש לי את התהליך הזה בו אני באמת מנסה לשפר דברים עם עצמי, בשבילי ולא בשביל אף אחד אחר..וזה בצמוד עם פסיכולוג. ומצד שני.. זה מוקדם, עדיין פגוע (אבל לא כועס ולא שונא, כי אלו דברים שליליים שלא תורמים, בטח לא לי). וגם, הכרתי אנשים חדשים, מטייל איתם, אני מכיר נשים חדשות, איפשהו קשה לי ואיפשהו זה כיף, מלהיב ומרגש.
ביום שישי יצאתי לטייל עם חבורה של כמה אנשים בראש טוב, חלקם הכרתי (אחת הייתה סוג של אקסית..שימים לפני כן חידשנו את הקשר אחרי ניתוק של כמה שנים, והיחסים בינינו מצוינים, אך זה לא יהיה יותר מחברות-ידידות). ואני חושב שפרסום של תמונות שלי בטיול עם חבר ועוד "הסוג של האקסית" ועוד מישהי ממש חמודה בתמונות שהן סוג של סלפי...כן עשה לה משהו. אני לא יודע. אולי היא מבינה שלמרות שהיא נפרדה, היא יכולה לאבד אותי לתמיד. אולי היא רואה שלמרות השבועיים הראשונים הקשים..עכשיו מבחינה רגשית אני בסדר..ואני הרבה יותר פעיל.

היו לנו 20 חברים משותפים, ואחרי פרסום התמונות נשארו רק 6, חברים משותפים. כל היתר שנמחקו היו בני משפחה שלי. אך אותי היא עדיין שומרת בפייס..

למה היא שואלת אותי לשלומי אם היא נפרדה ממני ואמרה לי שהיא לא מרגישה כלפי כלום (לפני עשרה ימים)?
חלק מהדואר של העבודה שלה עדיין מגיע אלי, כמו משכורת.. אני מניח שהדבר הנכון שיש לעשות הוא לשלוח את זה אליה לבית של ההורים היקרים שלה.

האם אני צריך להגיב..עברו כמעט 18 שעות מאז.. איך להגיב? ברור לי שאני לא אבכה.. ולא אתבכיין, אלא אשמור על קור רוח ואגיד שהכל מצוין.

אשמח לדעתכם הכנה,
תודה.

dorons7979

New member
כסר מחקה מהפייס

אולי בגלל הדיליי, אולי רק עניין של זמן.

ממשיכים הלאה. :)

למה?

כי זה נורא נעים לדעת שאפשר להשאיר אותך על אש קטנה.
שגם אם היא נפרדה ממך היא משאירה אופציה לחזרה.
כי קשה להתנתק ממשהו שככ רגילים אליו שנמצא שם ואוהב אותך.

בקיצור-
תעשה לעצמך טובה גדולה ותבקש ממנה לא ליצור קשר.
אי אפשר להתאבל ולהמשיך הלאה ככה.

shron17

New member
גם לדעתי היא שומרת אותך "על אש קטנה",,,

מרגישה שאתה נמצא שם בשבילה
ואם היא לא תכיר אף אחד ראוי,תוכל לחזור אליך כברירת מחדל.
לא כדאי לך ליפול ברשת שהיא טומנת לך,
אל תהיה פרייר שלה !!! תמשיך להכיר בנות אחרות,
ותתנתק ממנה סופית ,כיהיא לא ממש אוהבת אותך ,
אחרת לא הייתה נפרדת.
וכמו שציינת, חשוב שהדואר שלה יגיע לבית הוריה,ולא אליך.
(תוריד מתיבת -הדואר את הפתק עם השם שלה.)
זה הזמן שתסלול דרך חדשה בחייך,
ואת הפרק שחלף - תשאיר מאחור,בכדי שתוכל להתקדם ,
ולהצליח בקשר יותר אמיתי ,אשר לו אתה ראוי.

אני רואה שאתה מאמין אדוק בספר הפרצופים

אז אם היא מחקה מהפייסבוק וטרחת לחזור לעדכן רק על כך
ולא על מה קורה בעולם האמיתי, כנראה שאפשר לתת לכלב
לעשות פיפי על הדואר שלה, או לנגב את הדמעות איתו.

וברצינות, אם נפגשתם והיא ממשיכה ליזום כי אתה מתנתק יכול להיות שברגע שתתחיל לשתף פעולה וליזום היא תתקרר כי ככה זה לפעמים, בעיקר כשלא בוגרים ולא מודעים. מה שאי אפשר רצים אחריו.

למה שלא תשאל אותה תכלס בטלפון מה הקטע שלה ומאיזו סיבות זה מגיע, כי בך היא לא תזכה שוב בקלות בכל מקרה בגלל האופן בו פעלה והתנהגה אליך בפרידה..

AlabamaW0rley

New member
כי פרידה קשה גם לצד הנפרד

ויש לפעמים את האשליה הזו שאפשר להשאר ידידים ולהתעלם מהמטענים הרגשיים. אתה נותן לה את האפשרות להשלות את שניכם בזה שאתה נחמד ולא מציב גבולות. כמובן, יש פה גם את האלמנט של הרכושנות. היא לא רוצה שתהיו ביחד, אבל גם לא נעים לה שתהיה של מישהי אחרת כי הפרידה עוד טריה.

עצתי היא לייבש אותה בנימוס אך בנחישות כל פעם שהיא מנסה ליצור קשר, עד שיימאס לה.

Surrealistical

New member

כאשר מתרגלים לבן אדם תקופה ארוכה קשה לנתק פשוט את הקשר. זה נכון גם למי שיוזם את הפרידה, במיוחד כאשר הרושם שנותר לה ממך היא שאתה אדם טוב.

שלום

עניין בקשר ומידתו משתנים תכופות עם הזמן. לפעמים יש מצבי רוח ורוצים להתנתק אבל זה לא המקרה פה. התנהגותה נראית מוזרה, שכל-כך התכוננה להיפרד ממך. מה שאפשר להסיק מזה זה שהיא לא רוצה קשר עכשיו, אבל היא לפעמים מתגעגעת. אולי כדאי לשמור עכשיו מרחק ממנה, לא לענות לה ולא לפנות אליה, או שעדיף להחליט על קשר קבוע וקרוב שבו לא תצטרכו לעזוב זה את זה. יכול להיות גם שיש בעיות בקשר ולכן היא מתרחקת.

למעלה