תוהה

julietdie

New member
תוהה

זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן, אני לא בטוחה מה אני רוצה להשיג מזה. אני חושבת שהייתי רוצה להבין יותר מאנשים אחרים שאובחנו וסביר להניח שחווים דברים דומים לחוויה שלי ברבדים מסוימים לפחות. להבין את המשמעות של זה מבחינת אורח חיים. ואולי גם, מה נכון לעשות, כי לא מצאתי קבוצת תמיכה ולא יודעת אם הייתי הולכת אם הייתי מוצאת, אבל שום דבר לא ממש מסתדר לי הגיונית מבחינת החוויה הקיומית, והמושג הזה לא נותן לי משהו לעבוד איתו חוץ מהפנייה למידע שהרבה מימנו כבר יש לי. אתם כמובן לא צריכים להגיב, אני פשוט תוהה ומהרהרת, מנסה להיות ברורה אבל יוצא לי עקום.
לילה טוב

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה לכתיבה

&nbsp
המצב שלך מובן לפעמים ההפרעה הזו מבלבלת ..באמת את לא לבד תמיד מישהו אם מגיב ואם לא יזדהה..וגם עצם הכתיבה ולדעת שמישהו קרא את זה וזה לא נשאר אצלך בבטן..חשוב בפני עצמו
&nbsp
תראי יש יותר ממידע בפורום יש ביחד זה מעל הכל בכל מצב תמיד בכל שעה ויום..בכל מה שטוב ולא מה שכואב ומה שקורה..זה לפעמים שווה יותר ממידע.
&nbsp
טיפול יש DBT יעיל וטוב ....אם את מצליחה להכנס לזה מעולה. צריך כמובן איבחון פסיכיאטרי לזה ומעקב פסיכיאטרי:)
&nbsp
גמר חתימה טובה :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מרגישה שהמילים האלה נכתבו על ידי

זה כל כך נכון מה שאת מרגישה.
כואב לראות מישהו אחר כותב את הדברים שעוברים לך בראש שוב ושוב.
כואב כי זה שם את זה מול הפרצוף כמו מראה.
אני לא חושבת שיש קבוצות תמיכה פרונטליות, אבל לכתוב בבלוגים ופורומים עוזר ממש.
שמעתי על משהו שנקרא DBT, שזה קבוצה שלא הבנתי כל כך מה עושים שם אבל זה הליך טיפולי מוכר שאמור לעזור... מחכה שהפסיכולוגית שלי תספר לי עוד על זה.
תנסי להוציא פה את הכאב שאני יודעת שהורס אותך מבפנים.

MindfullEye

New member
DBT זה לא תמיד קבוצה

חלק מהטיפול, לפעמים, יכול להיות קבוצתי. בחלק הזה של הטיפול לומדים (או בקבוצה, או עם מטפל 1 על 1) מיומנויות מתוך חוברת DBT. זה נע על גבי רצף רחבבב של דברים ממדיטציה, ועד לדיבור אסרטיבי - הכל כמובן על פי תוכנית כלשהי.
&nbsp
הטיפול בכללותו הוא שווה ביותר. הוא לא רק לבורדרליין, אלא מיועד לכל מצב שבו לאנשים יש איזה משהו נפשי שגורם להרעה משמעותית באורח החיים, עם זה אימפולסיביות, נסיונות אובדניים ופגיעה עצמית. קל לראות כמה זה מתאים בול לBPD ופותח על ידי מי שברבות היימים הסתבר שסבלה בעצמה מהפרעת אישיות גבולית.

למעלה