תוואי כביש 6 נבטים-צומת הנגב

תוואי כביש 6 נבטים-צומת הנגב

אני יכול לדווח לכם שכרגה התכנון הוא ככה: הכביש המתוכנן אמור להתחבר לכביש 40 כקילומטר מדרום לכניסה לרמת חובב. מרמת חובב עד לצומת הנגב יהיה שילוב בין שני הכבישים. בצומת הנגב עצמה מתוכננים מחלפים, הן לעיר הבה"דים והן לכביש לירוחם. בנוסף, מצומת הגב מתוכנן באיזשהו שלב להסלל כביש לצומת ערוער, כך שיש גם התחשבות לכביש המתוכנן הזה (המשך של כביש 80). במפות הנפוצות כביש 6 מתחבר לכביש 40 בצומת הנגב עצמו ולא ליד רמת חובב.

עוזי ק

New member
תודה על העידכונים ושאלה

שכדאי מאד לשאול את המתכננים. אם המטרה היא צומת הגנב, למה לא בוחנים לעבור את באר שבע ממערב. למרות שנרגעתי קצת מהעידכון שהולכים להלביש את 6 על 31, ולא להרוס את כל הגבעות והיער. הסיבוב דרך צ.שוקת הוא סיבוב ענק. במקום ניתן לעבור את באר שבע ממערב, פחות או יותר על תוואי קצא"א. יוצא משמעותית יותר קצר, שטח קל יותר למעבר, יותר קרוב לב"ש ועל חשבון שיטחי אש שצה"לנו מחזיק סתם בשביל הנכס, אש כבר אין בהם המון שנים, עקב הקירבה לעיר.

שאלה טובה... לדעתי

לדעתי זה ככה בגלל שעדיין שוקלים האם במחלף נבטים תבנה זרוע לכיוון דימונה והערבה. בנוסף אני חושב שרוצים לשרת את שדה תעופה נבטים שמבחינת צה"ל הופך יותר ויותר חשוב. יש גם תוכניות להקמת פארק תעשייתי "קדמת נגב". בגדול אני מניח שהחלופה המזרחית יכולה לשרת יותר טוב את דימונה, ערד, ים המלח, הערבה וכל התעשייות הקיימות והמתוכננות. חלופה מערבית משרתת את אופקים ואת מועצת אשכול "בלבד". קירוב אופקים ומועצת אשכול (כולל כל התעשייה וצה"ל) אפשר גם להשיג ע"י שידרוג הכביש מצומת/מחלף בית קמה לאשל הנשיא. מה גם שמתוכנן כביש ישיר בין אופקים וב"ש. מה גם לבאר שבע מתוכנן כביש טבעת, גם במערב. דבר אחרון וחשוב ביותר לדעתי היא העובדה שכביש 6 במקורו תוכנן כציר אסטרטגי מבחינה צבאית. אני מתכוון לתכנון המקורי ביותר. ואכן, כל הקטע הדרומי (קטע D שמו הטכני) הוא מוקם בראייה אסטרטגית לתווח ארוך כאשר הוא אמור לשרת מיזמים עתידיים, אזרחיים וצבאיים (אזור תעשייה רמת בקע שאמור להחליף את תע"ש הוד השרון, א"ת קידמת נגב, עיר הבה"דים, הרחבת רמת חובב, באר שבע בעלת 600000 תושבים, הרחבת מיתר ולהבים, הקמת עיר חרדית ליד ערד, הרחבת נבטים כולל שדה תעופה אזרחי עתידי וכו').

עוזי ק

New member
טוב עם חזון כזה מעורב בשיקולים

באמת אין מה להטריד את פרנסינו בזוטות כמו הפקק היומי בצומת אהלים או כביש 264 (ב.קמה-אשל) אשר משרת מצויין את שיירת הזבל של המדינה בדרכה לדודאים. אגב 1 על תע"ש ברמת בקע שמעתי ש"כבר בונים" כאשר הסתובבתי באיזור לבוש חקי לפני כ 30 שנה. אגב 2 כביש אופקים ב"ש כבר קיים בפועל לכל אורכו, רק שני שערים מונעים תנועת אזרחים וחומים דרכו.

הנגב הוא האזור המאוכלס במדינה!

אילו היו מקיימים את כל ההבטחות של הממשלה ב50 השנים האחרונות.

harhanegev

New member
אז טוב שלא מקיימים.

נעים לי מאוד לגור בעיר של כ-50,000 תושבים עם אויר נקי ונוף מהמם, ו-5 דקות הליכה מהבית, הרי אילת מחכים לי בזמינות מיידית 24 שעות ביממה. אני אשמח מאוד אם הנגב ישאר לא צפוף. איכות חיים.

fireman

New member
שלא ידאגו שבאר שבע תגיע

ל600000 תושבים....בטח שבטח לא עם צורת ההתייחסות של הממשלה לנגב.

Pycnonotidaeon

New member
יש לך עוד פרטים על העיר החרדית?

כי בנוסף, שמעתי גם על תוכניות לעיר חרדית "למהדרין" בין אשקלון ובית שמש, כנראה באזור תל צפית.

לא ממש...

אני חושב שהיא אמורה לקום ליד תל ערד. ולפי מה שאני יודע התכנון הוא מתבצע בשיתוף פעולה עם קבוצות חרדיות כדי לתת מענה לצרכים הספציפים. אבל חוץ מזה ממש אין לי עוד מידע.

למעלה