תוחלת החיים בישראל גבוהה מאשר במדינות

OddvarBra

New member
אני לא יודע מה עדיף

חוץ מזה, אין לנו הגדרה של איכות חיים. אבל אני נוטה לחשוב שיש קשר בין איכות חיים לבין תוחלת חיים, זא ככל שאיכות החיים גבוהה יותר, כך תוחלת החיים ארוכה יותר. אנחנו לא יודעים להגדיר מה זה איכות חיים, אבל אם תסתכל מי המדינות עם תוחלת החיים הקצרה ביותר, אלו המדינות עם "איכות חיים נמוכה" - אפילו שאנחנו לא יודעים מה זה בדיוק, אבל ברור שבסיירה ליאון איכות החיים היא לא משהו. אבל אם לחזור לשאלה של מה עדיף - אני רק יודע שחברה שלי מעדיפה לנסוע לישראל וללדת שם ולא בבית חולים באוסלו, וזה אומר משהו על איכות שירותי הרפואה הנורווגים. מתוך הניסיון המועט שהיה לי עם שירותי הרפואה נורווגים אני חייב להגיד שאני מסכים איתה לגמרי.

forglemmigej

New member
תוחלת חיים זה גם תמותת תינוקות

כל המדינות האלו שיש בהן מחלות שאנחנו רק שמענו עליהן מהספרים סובלות מזה וגם איכות החיים שמה במעט שהם חיים היא לא משו. לפני כשנה ראיתי סרט בשם babies שעוקב אחרי תינוקות בארבעה מקומות בעולם אפריקה, מונגוליה ,אמריקה וטוקיו התינוקות באפריקה ומונגוליה חיו ממש בטבע עם החיות שמטפסות להם למטה עם מרחבי טבע בלתי נתפסים והאמהות רגועות ושלוות מעין זן בהתגלמותו האמהות באמריצקה כל כך לחוצה הכל זה לא ולא ולא הילדה מגודלת במעין צמר גפן ורוד מתקתק עד בחילה . איזה איכות חיים עדיפה באמת האם מי שחי הרבה שנים באמת נהנה או סובל כי האורך של הסבל גם מקשה האם הארכת חיי האדם על ידי הרפואה המודרנית גם גורמת לאושרם מה קורה במקומות שאנשים גיל ארבעים פלאס כמו ישראל לא מסוגלים למצוא עבודה וגם פה זה ככה כאילו רק אדם בן 25 יכול לנהל עסק. כל הנושא הזה של גריאטריה ממש מוזנח כלומר מצאו דרך להאריך חיים אבל מה לעשות איתם בדיוק . אגב בקשר ליברה שמעדיפה ללדת בישראל אז רק רציתי להגיד לך שיש כל מיני כאלו שמיחסים ללדות בישראל כאילו זו איזה מחלה ביחוד כאלו שלא היה להן סיבוך בזמן הלידה ונאלצו לעבור קיסרי כמוני ולא אחד אלא שניים והיחס אלי היה יוצא מהכלל רגיש ומכובד ואני זו שהייתי שאנטי כל תקופת ההריון כי התיחסתי אל זה כאל משהו "טבעי" חחח כל האג'נדה הזו של "טבעי" בכל מקום מצחיקה אותי כל פעם מחדש ללידה יש סיכוי להסתבך ועדיף להיות מוגן כמו שפעם המון תינוקות ואפילו אנשים מבוגרים נפטרו מסתם זיהומים לפני שהאטניביוטיקה הוכנסה לשימוש זה היה בכלל בשנות השלושים של המאה הקודמת והיום יש כאלו שאומרים בלי חיסונים כי עדיף "טבעי"

MayFebruar

New member
אשמח לשמוע למה אתם לא מעדיפים שירותי רפואה

נורבגים. עד עכשו לא שמעתי או קראתי שום דבר בגנות השירותים כאן (ולבעלי יש הרבה ניסיון איתם). ממה ששמעתי על ישראל, אני לא אטרח לנסוע לשם לשירותי רפואה.

forglemmigej

New member
מענין ביותר

גם בסקנדינביה עצמה יש הבדל בין המדינות נדמה לי בשבדיה תוחלת החיים הגבוהה ביותר . אולי זה משהו גנטי על כל פנים לפי הכמות שמעשנים פה אני לא מתפלאת על תוחלת החיים ועוד שלל מחלות .

MayFebruar

New member
גם אני חושבת שזה גנטי

כמה זבל הנורבגים (שאני מכירה) אוכלים ושותים, זה לא יאומן

למעלה