תוחל חיים של חולי CF מושתלי ריאות

mmm1235

New member
תוחל חיים של חולי CF מושתלי ריאות

היי לכולם, רציתי לדעת האם אתם יודעים מהי הערכה, לתוחלת חייו של חולה אשר עבר השתלת ריאות בהצלחה? אשמח לתושבות תודה רבה וערב מעולה לכולם

orii

New member
זה תלוי ביותר מידי גורמים

לכן שום מספר לא ישקף תחזית אמינה. זה תלוי במצבו הגופני (והנפשי) לפני ההשתלה זה תלוי בגיל שלו זה תלוי בהצלחת הניתוח זה תלוי בשאלה עם מתעוררת דחית רקמות חזקה מיד לאחר הניתוח זה תלוי ברמת הדחייה לטווח הארוך (לא עושים התאמת רקמות לפני ההשתלה) - גם אם לא הייתה דחיה מידית חזקה זה תלוי בתגובה למדכאי המערכת החיסונית שלוקחים לאחר ההשתלה ועוד, ועוד...

sporTV

New member
התאמת רקמות - תהיות

אורי, אודה אם תוכל לשפוך אור על הנושא הזה. בקצרה - מהי התאמת רקמות והאם וכיצד הדבר מעלה הסיכוי לקליטה טובה יותר של איבר מושתל. תודה רבה!

orii

New member
על פי מיטב ידיעתי

עושים התאמה של קבוצות הדם (ABO) ועושים בדיקה של גודל האיבר ("כמו שמודדים מעיל", על פי הרופא). וזהו. לא עושים התאמת רקמות (HLA) כמו בהשתלות אחרות. אני לא יודע אם לא עושים את זה בגלל הדחיפות הרבה בסוג כזה של השתלות או ביגלל שזה פחות משפיע על הדחייה באיבר כמוה ריאות. אני ששער שבגלל הסיבה הראשונה. זו יכולה להיות שאלה לד"ר שוסייב....

mmm1235

New member
הייתם נכנסים לקשר חדש עם מושתל?

מעניין אותי לדעת ובכנות, כי אני נמצאת בסיטואציה שחדשה לי... האם הייתם נכנסים לקשר זוגי עם מישהו שעבר השתלה?!

orii

New member
זו שאלה שאי אפשר לענות עליה

תיאורתית כל אחד רוצה להיות עם סופרמן/סופרוומן מושלם. אבל אנו מוצאים את עצמנו עם אנשים אמיתיים, שיש להם כל מיני חסרונות ויתרונות. אנו עושים בקשר הרבה דברים לא הגיוניים ומתאהבים בצורה לא ממש רציונאלית. כשחושבים על זה, הרבה פעמים ההגיון מנסה למשוך לכיוון אחד והרגש לאחר. אצל כל אחד המאבק הזה נגמר אחרת.

מממ נראה לי שאנחנו לא האנשים לשאול אותם...

רוב האנשים כאן חולים או הורים בוודאי שהיינו רוצים לחשוב שאנחנו ראויים(מושתים או לא) לאהבה ולזוגיות המציאות הרבה יותר מורכבת למרבה הצער... יש מושתלים ולא מושתלים רבים שחיים עם בני זוג ויש כאלו שלא אני מציעה לך למצוא מישהו נטרלי שאת יכולה לשוחח איתו על זה או חצי נטרלי.. למשל ריקי..
(סליחה ריקי שאני מפקפקת בנטרליות שלך)

ודאי שאני לא ניטראלית

אבל אני מאמינה שאין אדם ניטראלי וכל יועץ מוטה בגין האמונות שלו, התרבות שלו, הניסיון שלו וכד'. הייתרון שלי זה שאני מכירה את כ------ל המושתלים ושאני משתפת בכנות בפילוסופיית החיים שלי ובהטיות שאני מודעת עליהן. כ"כ, אני יכולה לסייע לאחר לבחון את העמדות שלו, הרגשות שלו ולהגיע להחלטה מודעת. ו... נוצר קשר, כך שאני מקווה שההמשך יהיה יעיל ופורה עבור השואלת, כשלמרות ה"לא ניטראליות" שלי אני מחוייבת לה מחויבות שלמה ללא "הטייה" ואשתדל לעשות את זה כמיטב יכולתי וניסיוני.

בהצלחה
וגם לCFניק המיועד

אני בטוחה שיהיה מעניין וגם מועיל לכל כיוון שזה יזרום... מקווה שלכיוון הנכון

mmm1235

New member
תודה, תודה

קודם כל תודה רבה לריקי שעודדה וחיזקה אצלי דברים למרות "חוסר הנטרליות" :) וסיאפניקית בטוח שיהיה מעניין ומועיל.. אחרי הכל צריך לתת לחיים להוביל אותנו ... שתהיה שבת שלום לכולם

לא יודע בקשר למועיל, אבל מעניין בטוח יהיה !

אני חייב לציין שהגברת למעלה אמרה שהיא בעניין ולא משנה מה יגידו : ) ורק בגלל שאני כזה מקסים חחח

למעלה