תוך כדי תהליך ההתנדבות לצה"ל שלילת הפטור וגיוס כחייל רגיל?

דוד1994

New member
תוך כדי תהליך ההתנדבות לצה"ל שלילת הפטור וגיוס כחייל רגיל?

אהלן, בגיל 17 באתי לבקו"ם כמו כולם וקיבלתי פטור רפואי -פרופיל 21... החלטתי עכשיו בגיל 19 להתנדב לצה"ל והתחלתי בתהליך ההתנדבות...
היום הודיעו לי שעבר פרק זמן מסויים מהמחלה שהייתה לי (בגיל 13) וכעת יכול להיות מצב שישללו לי את הפטור ויחליטו לגייס אותי כחייל רגיל ולא כמתנדב.
(חשוב לציין שאני מעוניין להתגייס כמתנדב, ויתרתי על שנת לימודים באוניברסיטה על מנת להתנדב וברצוני לתרום למדינה שלי בתהליך ההתנדבות!)
עכשיו יש לי את הפטור ביד, פיזית מחזיק בפטור ביד... השאלה שלי היא האם יכולים להגיד לי שאני כאילו כבר בריא וזהו עכשיו מגייסים אותי ככל חייל רגיל ושוללים לי את
הזכות להתגייס כמתנדב? למרות שיכלתי בכלל לא להגיע לבקו"ם להתחיל את החיים שלי באוניברסיטה ולא ליצור קשר עם צה"ל בכלל? התקשרתי לתא מתנדבים והם לא יודעים
דיברתי עם ענף רותם וענה לי רופא שהוא בדק את התיק שלי ואמר לי שיש מצב כזה אבל הוא לא היה בטוח... מדור פרט אמרו לי שיש מצב כזה...
אני קצת לחוץ מכל העניין... הרי באתי להתנדב בתהליך ההתנדבות... ופתאום אומרים לי לא , לא רק שכן תתנדב אתה תתגייס רגיל כמו כולם ותעשה 3 שנים.. למרות שיש לי פטור רפואי מוצדק שהם בעצמם הביאו לי...

תודה רבה לעוזרים!!!

hillator

New member
למיטב ידיעתי

מבטלים פטור רק שהבן אדם מבקש שיבטלו.

זה כאילו מחר יחליטו שכל חולי הצליאק שכיום מתנדבים יהפכו לחיילים רגילים.

דוד1994

New member
השאלה היא

האם יכולים להגיד לי :
1. באלך להתגייס? סבבה לא כמתנדב
2.אם לא באלך תישאר עם הפטור ולך הביתה.

כי בסופו של יום אני ממש מעוניין להתנדב אבל אני ממש מופסד ויוצא ששרפתי המון זמן אם אתגייס לשלוש שנים רגילות עכשיו... אני אשתחרר רק שנתיים אחרי כולם
אני כעת בתהליך ההתנדבות והכל דרך תא מתנדבים... השאלה היא אם פתאום יכולים לפלוט אותי מתא מתנדבים ולגייס אותי כחייל רגיל? תא מת

דוד1994

New member
האם מישהו יודע האם

האם יכולים לפלוט אותי מתא מתנדבים ולגייס אותי בשירות חובה כמו כולם?
זה פשוט נשמע לי מוזר הרי אני פניתי לצבא בבקשה להתנדב, פתחתי תהליך התנדבות, הכל תחת כותרת "מתנדב" האם בתהליך עצמו יכולים לטעון
שעבר תקופה מסויימת מאז המחלה שהייתה לי וכעת יכולים להעלות לי את הפרופיל ל45-72 ולגייס אותי בשירות חובה כמו כול חייל אחר?
חשוב לציין שאני בן 19, את הפטור קיבלתי בגיל 17 והחלטתי להתנדב... האם יש סיכוי שלא יתנו לי את האפשרות להתנדב (למרות שיש לי פטור) ויגידו לי שבמידה וארצה להתגייס זה רק בשירות חובה?

נ ו ע ה 12

New member
לדעתי זה אפשרי

הכי בכל תהליך התנדבות עוברים על התיק הרפואי שלך ודורשים מסמכים רפואיים *עדכניים*
לא יודעת אם יחייבו אותך להתגייס, אבל אם אין בעיה רפואית שמצריכה פרופיל 21, לא יגייסו אותך כמתנדב.

פאני48

New member
.

אני ממש בהתחלה של תהליך ההתנדבות ואני לא מבינה בזה אז אל תסתמך על מה שאני אומרת.
כשהגעתי לפתוח את בקשת ההתנדבות החיילת אמרה שהיא מחוייבת להגיד לי שיש סיכוי קטן שיבחנו את התיק שלי וימצאו שאני מתאימה להתגייס כחיילת רגילה.
היא סיפרה לי שפעם עשו את זה למישהי שביקשה להתנדב ולא הזהירו אותה שזה יכול לקרות והיא עשתה בלאגן, ומאז הם אומרים לכולם שקיים סיכוי תיאורטי שזה יכול לקרות.

liavavraham

New member
היי

בעיקרון מצב כזה יכול לקרות.
&nbsp
כאשר הגשתי את הבקשה להתנדבות במדור פרט בלשכת גיוס, הבהירו לי ונתנו לי טפסים גם לחתום ושם רשום שבמידה ויימצא כי אני כשיר להתגייס, לא אתגייס כמתנדב, אלא כחייל רגיל. הקצינה שראיינה אותי בלשכת גיוס וגם המש"קית שלה הבהירו לי את זה לא פעם אחת.

דוד1994

New member
אבל

שאני אבין בצורה יותר ברורה רק, בגלל שפתחתי בקשה להתנדבות, הם למעשה יכולים לשלול לי את הפטור ולחייב אותי להתגייס כחייל רגיל מן השורה?
איזה מין דבר זה? הרי אני פניתי אליהם בבקשה להתנדבות, אני ויתרתי על להתחיל את החיים על מנת לתרום לצה"ל והם פשוט יורקים לי בפנים?
ישנה אפשרות במעמד הוועדה הרפואית שבה קובעים לי את הפרופיל לבקש מן הרופא שיתן לי פרופיל מתנדב? על מנת שאוכל להתגייס כמתנדב?

נ ו ע ה 12

New member
להתגייס לצה"ל זה לא שמישהו יורק לך בפנים. עם כל הכבוד.

ובכל אופן אף אחד לא יודה לך (מפקדים, חברים וכו'... כן. אני מדברת על "המערכת") על כך שהתנדבת. אל תצפה לזה.
וזה יקרה רק במידה ויש שיפור במצבך עד כדי כך שאין יותר בעיה רפואית המחייבת פרופיל 21! הגיוני ביותר בעיני. פרופיל לא מבקשים. פרופיל צריך לשקף מצב רפואי נטו. לא יודעת אם יחייבו אותך, אבל זה הגיוני ביותר בעיני. הרי הצבא לא בודק כל כמה שנים מה שלום כל האנשים שהוא הביא להם פטור והם המצב שלהם השתפר. אבל כן, אם אתה מגיש בקשת התנדבות, התיק הרפואי שלך עובר את כל הבדיקות שצריך, ואם מוצאים שאין לך בעיה רפואית, אז למה שיפתחו לך בקשת התנדבות? על סמך מה? כי השירות של מתנדבים קצר/קל יותר? סורי, אבל לא... :\

דוד1994

New member
ההתנדבות

אני לא מחפש תודה מאף אחד, אני ביקשתי להתנדב מטעמים ערכיים בלבד. עצרתי לגמרי את תחילת החיים שלי, התקבלתי ללימודים באוניברסיטה והייתי אמור להתחיל ללמוד ביום ראשון, אבל עצרתי הכל רק בגלל שהאמנתי שלא אוכל לחיות עם עצמי במידה ולא אעשה צבא, אז קראתי קצת על תהליך ההתנדבות והבנתי שיוצא שאני מצליח לתרום לצבא ובנוסף משתחרר עם בני גילי כך שאני לא "נדפק", במידה וכעת מגייסים אותי כחייל רגיל, אני משתחרר שנה וחצי לאחר כל בני גילי, ובעצם שורף זמן יקר מהחיים שלי בזמן שיכלתי בכלל להיות לקראת סיום התואר... אז מה שכואב לי זה שאני באתי במטרה לתת מעצמי לצה"ל וצה"ל מעוניין לא רק לקחת את מה שאני רוצה לתת אלא יותר מזה..
עכשיו אמרת שפרופיל משקף מצב רפואי נטו, ונכון אמנם כיום אני יכול להחשיב את עצמי פחות או יותר בריא לעומת בתקופה בה חליתי, אך אני עדיין במעקב רפואי, ועדיין לוקח תרופות מסויימות.. אז למה שיגייסו אותי כחייל רגיל?
שאלה נוספת שצצה לי היא, במעמד הוועדה הרפואית, בוחנים אותי ונותנים לי רשות לדבר עם הרופא? או שפשוט מודיעים לי מה הפרופיל וממשיכים הלאה?

hillator

New member
אני חושבת שהגזמת

בוקר טוב אנחנו חיים במזרח התיכון במדינת ישראל ולא בשבדיה

אני סיימתי תואר ראשון בהנדסה וירד לי הפרופיל תוך כדי שירות
יכולתי להפסיק את השירות לצאת אחרי שנתיים ולהרוויח הרבה יותר בחוץ

לא רק שהשלמתי 3 שנים חובה אני עושה גם שלוש שנים קבע (3 וחצי כי חתמתי עוד)
וכן אם מחר בבוקר היו מחליטים לעלות לי את הפרופיל ההיתי אומרת תודה

נ ו ע ה 12

New member
השאלה היא אם לשרוף את הזמן היקר הזה מהחיים

זה משהו שאתה מוכן שיקרה בשביל לתרום לצבא ולהתגייס, או לא. גם לא זו תשובה לגיטימית. אבל אתה לא מחליט לא על איזה פרופיל יהיה לך ולא על כמה זמן תשרת (אחד נובע מהשני האמת). כפי שאמרתי, אני לא בטוחה שזה חוקי לחייב אותך להתגייס כרגע, אבל אם יימצא שהמצב הרפואי העדכני שלך לא מחייב פרופיל 21, אז אתה גם לא תתגייס בתור מתנדב, וזה לדעתי הגיוני ביותר. אני לא יודעת מה המצב שלך ובכלל לא מבינה ברפואה, אתה זה שכתב שעבר פרק הזמן מהמחלה (?) ושהעלה את האופציה הזו של גיוס רגיל, מה שנשמע כאילו לדעתך יש סבירות גבוהה שזה יכול לקרות. בועדה רפואית עם הרופא תוכל לדבר איתו.

נ ו ע ה 12

New member
אם רק היו אומרים לי דבר כזה בתהליך שלי...

היו לי כמה נקודות אור קטנות בתהליך!
שאח"כ היו מתנפצות לי בפנים חחח אבל עדיין

למעלה