אתה זכאי להגיש את הבקשה לאזרחות לאחר 4 שנים ותשעה חודשים וזכאי לקבל אזרחות לאחר 5 שנים מיום הכניסה לארצות הברית עם אשרת מהגר. הדגש הוא על זכאי שכן התהליך אורך ביו חצי שנה לשנה (תלוי בעומס במקום מגורך). על מנת לקבל את האזרחות תאלץ לעבור 3 שלבים : לקיחת טביעות אצבע, מבחן שיכסה את הידע שלך בקריאה, כתיבה ודיבור באנגלית כמו גם ידע בהיסטוריה ואזרחות של ארצות הברית (זה נשמע הרבה יותר מפחיד ממה שזה באמת). לא ידוע לי על שום אפשרות לקצר את התהליך.
ברגע שהתחתנת אתה מקבל אישור עבודה זמני לשנה בסטטוס לא קבוע. אם עברת את הראיון המוכיח על חיים משותפים (שיהיה בין 6-18 חודשים לאחר אישור עבודה) אתה תקבל גרין קארד זמני לשנתיים. ולאחר שנה ותשעה חודשים אתה עובר את אותו תהליך של הוכחת חיים משותפים (עם ראיון או בלי) אם עברת אז אתה מקבל גרין קארד קבוע ל 10 שנים. ולאחר אישור הגרין קארד הקבוע אתה יכול למלא טפסים לאזרחות בזמן שנתיים ותשעה חודשים לאחר הגרין קארד הזמני (לא אישור העבודה). אם אישור הגרין קארד מאחר ומגיע לאחר זמן (וזה קורה לעיתים תכופות) אתה לא יכול למלא טפסים לאזרחות עד קבלת האישור ממשרד ההגירה.
זה לא ממש מיידי, לא ברגע שמגישים בקשה לאחר החתונה מקבלים אישור עבודה. זה לוקח פה בארה"ב כמה חודשים טובים. צריך לקחת את זה בחשבון כי אי אפשר לעבוד.... אני הגשתי בנובמבר קיבלתי קבלות רק בתחילת דצמבר ואין עוד סימן לאישור עבודה... לפי האתר של ההגירה הם עוד עוברים על בקשות מתחילת אוקטובר באיזור שלי.
אני קיבלתי אישור עבודה 3 חודשים לאחר הגשת הבקשה. האישור היה ל 9 חודשים בלבד וניתן היה להארכה אחת בלבד. אולי כדאי לציין, שכל עוד לא מקבלים גרין קארד קבוע אסור לצאת מארה"ב, אלא אם כן, מוציאים אישור מיוחד (tavet doc.).
אישור העבודה ניתן לקבל בין יום ל 120 יום לאחר מסירת הטפסים ואישור העבודה הוא מיום מסירת הטפסים וניתן לחדש אותו רק פעם אחת במידה ולא היה ראיון בשנה הראשונה (אםה היה ראיון ולא קיבלת גרין קארד לא ניתן לחדש)
מכוון שהגשנו את הניירת ב 11 בבוקר יום חמישי אמרו לנו שלא נוכל לקבל את אישור העבודה ביום שישי (24 שעות אחרי..) אז קיבלנו אותו ביום רביעי שלאחר מכן. את ה SS קיבלנו אחרי 3 שבועות, אך קיבלנו מהם מכתב שאומר שאחנו יכולים לעבוד.
אני לא יכולתי להגיש את הטפסים בעצמי ( קיבלתי את החבילה של כל הטפסים ועליה הוראות שאין להגיש אותם ביד אלא רק בדואר) אז אין עם מי ממש לדבר ופשוט מחכים. אולי באיזור שאת גרה אין כזה לחץ של בקשות
כשהלכנו למשרדי ההגירה עם תעודת הנישואים קיבלנו מיליון ואחד טפסים. הם מבחינתם -תמלאי ותשלמי... לאחר מספר שבועות חזרנו עם הצ'ק (מבנק הדואר) וכל הטפסים. זה היה ביום חמישי ב 11 בבוקר, (אם היינו מגיעים ב 8 אישור העבודה היה נקבע ליום המחרת) קבעו לנו פגישה ביום רביעי שבוע לאחר מכן. היינו ראשונים בתור (לאחר חצי שעה יצאנו החוצה שמחים ומאושרים אפשר להתחיל לעבוד). לאחר מכן הלכנו ל SS שם הפקידה נתנה לנו מכתב למעביד העתידי, ואמרה שהנפקת הכרטיס עלולה לקחת קצת זמן (3-4 חודשים). אחרי שבועיים קיבלנו את הכרטיס בדואר. אני גרה במרכז ארה"ב ידוע לי שבטקסס למשל לוקח המון המון זמן אם לא חודשים. לנו לקח ימים. (וזה היה בדיוק לפני חודשיים...)