נסיון נוסף...
(תודה על תיקון הכתיב
פילם: רצועת פלסטיק, שעליה שכבת אמולסיה.
אמולסיה: חומר כימי רגיש לאור. במקומות שנחשפו לאור יופיע שחור (או צבע) ובמקומות חשוכים הוא ישאר שקוף (כלומר לבן). בין לבן לשחור ימצאו כל הצבעים האחרים.
ASA: שיטת מדידה של רגישות אמולסיה לאור.
איך זה עובד: הפילם נחשף לרמות שונות של אור ומקבל בבואה (reflection) של מה שנמצא מולו לפי רמת החזרי האור. (בגלל זה אסור לפתוח דלת של מצלמה כדי שלא "ישרף" הפילם) אני לא בדיוק יודע איך זה עובד אבל יש כמה סוגים של אמולסיה, לפי רמות רגישות לאור. לפילם בעל רגישות נמוכה לאור דרושה כמות גבוהה יותר של אור כדי להשפיע עלוי ופילם בעל רגישות גבוהה זקוק לפחות אור. הפילמים בעלי הרגישות הגבוהה, אלו שזקוקים לכמות נמוכה יותר של אור, יותר מתאימים לצילומי לילה, סטודיו וכדומה. אבל, צפיפות התמונה שמתקבלת על פילם כזה היא נמוכה יותר. זאת אומרת שהתמונה נראית מפוקסלת או מגורענת או גריינית (grain=גרגיר, גרעין). בגלל שהאמולסיה זה חומר כימי, אין לו הגדרות של פיקסלים (שזו צורת כימות דיגיטלית) ותיאורטית, אין גבול לגודל שאפשר להקרין אותו. אבל, על הפילמים המגורענים, יהיה אפשר לראות את הגרעיניות. (גם ברזולוציות נמוכות, זה פשוט האופי של הפילם) את הגרעיניות הזו הרבה במאים/מפיקים אוהבים וזו אחת הסיבות שעדיין משתמשים בפילם.
HD=High Definition: HD זו הגדרה של מימד פיקסלים מסויים מתחום הקולנוע והטלויזיה. כידוע, כבר שנים אנשים עובדים על וידאו בצורה דיגיטלית ולא אנלוגית (בשלב העריכה, קימפוז, אפקטים, גרפיקה). זה אומר שלמחשבים ולטלויזיות יש הגדרת פיקסלים ולפיה כל העסק עובד. HD זה פשוט עדכון של אותה שיטה, כשעכשיו עברו להגדרת פיקסלים יותר גבוהה מה שמאפשר להוציא תמונה עם יותר מידע.