תוך כמה שנים יחליפו מצלמות הדיגיטל

Nonamco

New member
תוך כמה שנים יחליפו מצלמות הדיגיטל

את מצלמות הפילם? (בתחום צילומי סרטי הקלונוע) הבנתי שמבחינת צילום הסצינות והעריכה יותר קל לעבוד עם מצלמות ה-H.D וגם יותר זול. אבל בכל זאת האיכות של התמונה היא לא כמו הפילם. אני יודע שהטכנולוגיה ממשיכה להתפתח וכך גם מצלמות דיגיטליות, אז מתי בערך תפותח מצלמת קולנוע למשל כמו ה-HD שהאיכות תמונה שלה משתווה לפילם או אפילו תהיה גבוהה ממנה? תודה רבה.

xorenx

New member
ראה/ראי תשובה למטה + המשך להסבר

לפילם אין רזולוציה, אין לו כמות מסויימת של פיקסלים כי אין לו פיקסלים. פילם מורכב מאמולסיה, שזה חומר כימי שמקבל צבע לפי החשיפה שלו לאור. בגלל זה אפשר לפתח אותו לגדלים עצומים כי אין לו הגבלה קבועה מראש או מימדים מוגדרים סופיים. זה רק תלוי ברגישות של מכשיר הפיתוח או הפלוטר (טווה). בדיוק כמו בפילם של סטילס. למצלמות ה HD יש רזולוציה מקסימלית. היא מאד גבוהה - 1920X1080 שזה מאד גדול יחסית לפורמטים הקיימים ומספק תמונה באיכות בת זונה (סלחו לי על השפה). באיזה שהוא שלב ה HD יהיה סטנדרט וכל הציוד יתמוך בו. הוא בטוח יחליף את הפילם המסורתי בסוף בגלל העלויות הנמוכות יחסית והעבודה "הנקייה" (הכל דיגיטלי בלי ציוד וחומרים אנלוגים).

אני לא יודע בקשר לפילם ../images/Emo16.gif

מהסוג הזה, אבל ממה שלמדתי ומהנסיון שלי עם פילמים של סטילס, הם גם מורכבים מנקודות. אני עבדתי על פילמים שחור-לבן, ככה שהנקודות לבנות/שחורות (ובגווני אפור, כמובן), ולכן, כשמגדילים (מאוד) את התמונה, רואים את הנקודות האלו.
ניר

ברור, ../images/Emo16.gif

אבל הוא עדיין מורגש. ובהחלט יש "סוף" להגדלה באיכות טובה של פילם, והסוף הזה הוא לא יותר מדיי רחוק.
ניר

xorenx

New member
גרייניות זה כבר משהו אחר

אפשר בערך להשוות את הגרייניות לפיקסלים, אבל לא ממש. גרייניות זה פונקציה של רגישות האמולסיה לאור. כמה שהפילם רגיש יותר, כך הוא גרייני יותר. זו משוואה שונה מזו הדיגיטלית. בכל זאת, הרזולוציה של פילם (למרות ה ASA, שזה הפרמטר שקובע את הרגישות ולכן את הגרייניות) היא, ביניתיים, יותר גבוהה מכל צילום דיגיטלי. אבל, גם בדיגיטלי האיכות כבר הגיעה לכאלו רמות שבכל מקרה הציוד מפגר מאחור, ונוצר מעיין צוור (ככה כותבים?) בקבוק.

mapleleaf

New member
תיקוני הספה האברית ../images/Emo8.gif וקישור לאתר

צוואר זה עם א' , אבל זה לא ממש קשור לנושא ... בכל מקרה , אני לא מבין גדול בדיגיטליות אבל לאחרונה ראיתי שגם בדיגיטלי אפשר לקבוע את רמת ה-ASA ממש כמו בפילם . איך האיכות ? אני עדיין לא יודע . כשאנסה אדווח. בינתיים , להלן אתר נהדר שבו ניתן להשוות מצלמות וידאו ודיגיטליות ולראות מה ההבדלים בינהם . האתר הוא www.futureshop.ca , אם הלינק שנתתי למטה לא מוביל ישר למצלמות , כנסו לאתר , לחצו על CAMERAS , DIGITAL CAMERAS , ואז בחרו את טווח הMEGA-PIXEL שאתם רוצים . בדף שתקבלו ניתן ללחוץ על כפתור הCOMPARE , לבחור כמה מצלמות ואז ללחוץ על COMPARE כדי להשוות בינהם.

Nonamco

New member
חבר'ה. נראה לי שחלק מכם\ן לא הבנתם.

אני דיברתי על מצלמות קולנוע, לא על מצלמות סטילס. שאלתי מה ההבדל בין HD לצילום בפילם. ועוד כמה שנים יתחלפו מצלמות (הקולנוע!) הפילם במצלמות ה- HD. מה זה ASA? מה זה אמולסיה? ומה זה גיירניות? ועדין אני לא חושב שאני בטוח שהבנתי מה הכוונה "לעבוד" על החיישן. הכוונה להערים עליו? להלביש עליו פילטרים ולהרכיב עדשות? לזו הכוונה? תודה רבה לכם\ן אני ממש שמח שאתם\ן עוזרים\ות לי. תודה!

xorenx

New member
נסיון נוסף...

(תודה על תיקון הכתיב:) פילם: רצועת פלסטיק, שעליה שכבת אמולסיה. אמולסיה: חומר כימי רגיש לאור. במקומות שנחשפו לאור יופיע שחור (או צבע) ובמקומות חשוכים הוא ישאר שקוף (כלומר לבן). בין לבן לשחור ימצאו כל הצבעים האחרים. ASA: שיטת מדידה של רגישות אמולסיה לאור. איך זה עובד: הפילם נחשף לרמות שונות של אור ומקבל בבואה (reflection) של מה שנמצא מולו לפי רמת החזרי האור. (בגלל זה אסור לפתוח דלת של מצלמה כדי שלא "ישרף" הפילם) אני לא בדיוק יודע איך זה עובד אבל יש כמה סוגים של אמולסיה, לפי רמות רגישות לאור. לפילם בעל רגישות נמוכה לאור דרושה כמות גבוהה יותר של אור כדי להשפיע עלוי ופילם בעל רגישות גבוהה זקוק לפחות אור. הפילמים בעלי הרגישות הגבוהה, אלו שזקוקים לכמות נמוכה יותר של אור, יותר מתאימים לצילומי לילה, סטודיו וכדומה. אבל, צפיפות התמונה שמתקבלת על פילם כזה היא נמוכה יותר. זאת אומרת שהתמונה נראית מפוקסלת או מגורענת או גריינית (grain=גרגיר, גרעין). בגלל שהאמולסיה זה חומר כימי, אין לו הגדרות של פיקסלים (שזו צורת כימות דיגיטלית) ותיאורטית, אין גבול לגודל שאפשר להקרין אותו. אבל, על הפילמים המגורענים, יהיה אפשר לראות את הגרעיניות. (גם ברזולוציות נמוכות, זה פשוט האופי של הפילם) את הגרעיניות הזו הרבה במאים/מפיקים אוהבים וזו אחת הסיבות שעדיין משתמשים בפילם. HD=High Definition: HD זו הגדרה של מימד פיקסלים מסויים מתחום הקולנוע והטלויזיה. כידוע, כבר שנים אנשים עובדים על וידאו בצורה דיגיטלית ולא אנלוגית (בשלב העריכה, קימפוז, אפקטים, גרפיקה). זה אומר שלמחשבים ולטלויזיות יש הגדרת פיקסלים ולפיה כל העסק עובד. HD זה פשוט עדכון של אותה שיטה, כשעכשיו עברו להגדרת פיקסלים יותר גבוהה מה שמאפשר להוציא תמונה עם יותר מידע.

למעלה