תוך עשרה שבועות את מתחתנת!!!

תוך עשרה שבועות את מתחתנת!!!

הנה משהו מתרבות האינסטנט: הסוד הגדול שלהן הוא ... אתן יודעות מה? בואו תגלו בעצמכן... מענין מה תחשובנה על מאמר התדמית הזה

Betterfly

New member
משפט אחד במאמר הזה תפס

את עיניי. "מי שאומר שהוא לא בנוי לקשר אבל הוא מתקשר כל יום, פוגש אותך שלוש פעמים בשבוע ומכיר לך את החברים הכי קרובים שלו ואת המשפחה שלו, אז את צריכה לבדוק מה זה קשר בעינייך." המשפט הזה מדבר אליי בעקבות המקרה של מישהי שעזבה לא מכבר את הפורום, ויצא לי להרהר בסיפור שהביאה עמה. לכאורה, הסיפור של בחור שמראה המון רצון אבל מעיד על עצמו שהוא לא בנוי לקשר- דיבר אל כולן כאל קשר. אבל אליי הוא לא דיבר ותהיתי למה. לאחרונה הכרתי באופן מקרי באינטרנט בחור מהסוג הזה. הבחור העיד על עצמו כבר מהתחלה כעל "לא בנוי ולא מעוניין בקשר רציני". אוטומטית פסלתי אותו. אבל הבחור שמר על קשר רציף, התקשר והיה מעוניין בפגישה. לא רק בפגישה לצורך היכרות אינטימית, כך התרשמתי, אלא בהיכרות נקודה. כבר ראיתי איך הוא מתקשר ברציפות, פוגש אותי שלוש פעמים בשבוע ומכיר לי את החברים שלו והמשפחה שלו. ובכל זאת, מה שאמר לא ייצא לי מהראש. אז אולי זה לא כל הסיפור- כשבחור אומר לך א' ועושה ב'? אולי צריך גם להסתכל על א' שהוא אמר כי את עצמך היא זו שמבלבלת את מושג הקשר.

E D G Y

New member
כן, זה באמת מזכיר את הסיפור של ספונ

אני שמעתי על צמד המאמנות האלה מזמן ולדעתי הן דווקא אחלה. הן לא מצהירות שתוך חודשיים תתחתני. הן מאמנות למודעות לדפוסים הרסניים וזה דבר טוב. אני בעדן!

Betterfly

New member
השאלה היא

מה אומר לך סיפור כזה... שאדם מצהיר שלא מעוניין בקשר מחייב אך מתנהג בצורה אחרת. האם זה שוב כשל שלנו בהבנה?

*רק אני*

New member
לי נראה

שאותו בחור לא ממש יודע מה הוא רוצה או שנוח לו להינות מכל העולמות. גם להנות מהיתרונות של מערכת יחסים מחייבת כשנוח לו וגם לא להיות שם בשביל בת הזוג שלו כשלא נוח לו להיות שם.

Betterfly

New member
אז זה באמת

כשל שלנו להבין מה זה מערכת יחסים אמיתית...

*רק אני*

New member
לא בטוח

אני בד"כ מאמינה יותר למעשים מאשר למילים. לדבר זה מאוד קל וכל אחד יכול, אבל לא כל אחד מוכן לעשות. במקרה הזה, מאוד קשה לשפוט. גם האקס שלי אמר לי מההתחלה שהוא לא רוצה להתחייב לקשר רציני, כי כשהכרנו הוא רק התגרש ובמשך השנה וחצי שהיינו ביחד הוא כל הזמן דיבר על מה יקרה אם נתחתן ואיך יהיה ובסופו של דבר ברגע שנכנסה מישהי אחרת לתמונה הוא קם והלך.

Betterfly

New member
אוקיי

שאלה- במהלך השנה וחצי ההיא, הוא הגדיר את הקשר שלכם כמחייב ורציני? וכשהוא קם והלך הוא הזכיר לך שבעצם הוא לא התחייב מראש?

*רק אני*

New member
כן

במהלך הזמן שהיינו ביחד היה ברור שזה קשר רציני, גרנו ביחד בדירה של בנשפחה שלו וכשהוא רצה לקנות בית הוא שאל אותי איפה אני רוצה לגור, דעתי בהחלט היתה שיקול. ולא פעם הוא דיבר על מה יהיה אם נתחתן, אם הוא לא היה חושב שזה רציני, הוא לא היה מעלה את הנושא. אבל ברגע שמישהי אחרת נכנסה לתמונה, הוא הזכיר לי שהוא אמר לי שהוא רוצה לנסות גם דברים אחרים. מבחינתו הוא יצא הכי בסדר.

Betterfly

New member
ברור לך או ברור לו?..

כי עובדה שהוא הזכיר לך משהו שבעצם "שכחת"... זה העניין עם אלו- כשמתאים להם קשר רציני הם יילכו על זה וכשלא הם יזכירו לך שהם לא מחוייבים מלכתחילה. אנחנו צריכות לדעת לא להיכנס לזה מראש... לדעתי.

*רק אני*

New member
אני מניחה

שכל עוד זה לא היה רלוונטי, אז היה לו נוח בקשר המחייב שלנו אבל ברגע שהוא הכיר מישהי אחרת שגילתה התעניינות, אז נפתחה לו ההזדמנות לנסות דברים אחרים.... צודקת, צריך לדעת לא להיכנס לזה מראש.

tamiku050

New member
אז מה ..שוב אנחנו אשמות ?

למה תמיד לקחת על עצמנו את האשמה ? האם זה נכון ? האם זה בריא ? ושלום לכולן אני חדשה

Betterfly

New member
אין כאן אשם ולא אשם

זה לא משפט שדה. אנחנו כאן כדי לדבר על הדפוסים החוזרים שפוגמים בקשרים שלנו או מובילים אותנו למקומות הלא נכונים.

אשמה לא

אחריות כן. וכן , אנחנו אחראיות למעשינו ..כמו כל אדם בוגר. שיח האשמה הוא ריק מתוכן לטעמי , כי מהשאלה מי אשם אף אחד לא מרוויח. אחריות זה סיפור אחר כבר , זו הבנה שעל בחירות, התנהלויות והכרעות אחנו משלמות מחיר. ברוכה הבאה.

למעלה