תוכי קנרי...

תוכי קנרי...

שלום כולם...יש לנו זוג קנרים זכר ונקבה שהטילו ביצים ולפני שבוע בקעו הגוזלים...הם נראים חמודים וכבר ממש יש להם נוצות והכל..עכשיו אנחנו רוצים ללמד אותם לעמוד על האצבע בלי לחשוש.אמא שלי אומרת שאם בני-אדם נוגעים בהם ההורים שלהם או שיהרגו אותם או שיפסיקו להאכיל אותם.הם עדיין צריכים לאכול מההורים שלהם. האם זה נכון?כי אני זוכר שפעם היה לנו תוכונים אוסטרלים ונגענו להם בביצים כדי לסדר את הקן ואח"כ היא פשוט זרקה את הביצים..כי היא הריחה ריח של בני אדם. קיצור אפשר עכשיו להרגיל אותם אלינו?תודה רבה!

rockarin

New member
אכן נכון .../images/Emo29.gif

אם אני לא טועה כל התפקיד של הגדילה הוא של האמא . היא תלמד אותם סביב נושטא המעוף וסביב נושא ההליכה והעמידה .

Sweet Fantasy

New member
קנר זאת ציפור לא תוכי, קודם כל

שנית - לא ממליצה לגעת בגוזלים, לא בגלל פחד נטישה אלא כי זה מיותר. אם לוקחים ציפור להחתמה זה צריך להעשות בצורה מסודרת ולא "חפוז" כשהם כבר גדולים, כי זה סתם יוצר להם טראומה, מבחינתם אנחנו יצור גדול ומפחיד. בקשר לתוכונים אוסטרליים שהיו לכם, יותר סביר שהם זרקו את הביצים כי הן היו לא פוריות ולא בגלל הריח שלכם, תוכים נוטשים את הגוזלים לעיתים רחוקות במקרים קיצוניים, כמו למשל אם מעבירים את התא או הקן שלהם למקום אחר, או לוקחים גוזל לתקופה ארוכה ואז מחזירים, משנים דברים בצורה דרסטית בכלוב וכו'... ולסיום - למרות שכנראה הקנרים לא ינטשו את הגוזלים אם תגעו בהם, זה לא מומלץ. תנו לטבע לעשות את שלו ולציפורים לגדל את הגוזלים בנחת, לא לדעת בקן ולא בגוזלים, הם יודעים לסדר ולטפל לבד. אם אתם מעוניינים בתוכי או ציפור למשחק, קנו תוכי מוחתם. שבת שלום

תודה על המענה אבל..

אני שואל אם אני יכול להכניס את האצבע שלי לתוך הכלוב,וככה להרגיל אותם מגיל קטן שלא יפחדו מאנשים וככה את יודעת שיש אורחים וזה זה יכול להיות נחמד..אפשרי?

אפשר להכניס על בסיס יומיומי את היד לכלוב

תוכל גם להציע לקנרים מזון מהיד וכך להרגיל אותם שהיד היא דבר טוב. חשוב לא לנסות לתפוס אותם ולא לנסות ללטף אותם כי זה רק יפחיד אותם וירחיק אותם מהיד.

למעלה