תוכלו להמליץ על מתכון שיש בו קטניה

ספר יקר

New member
תוכלו להמליץ על מתכון שיש בו קטניה

עם 2 בקשות:
1. שיהיה אפשר להשתמש בקטניה ישר מההקפאה (סנפרוסט)
2. שיהיו כמויות תיבול


תודה רבה


נ.ב.
עדיף שזה לא יהיה אפונה / עדשים / שעועית
 

littlegem

New member
הסנפרוסטים כבר מבושלים נכון? אם אתה מחפש מתכו

מדוייק על הקצה של הכפית תנסה לחפש מתכונים של רינה פשקורנה. יש לה אחד מעולה לחומוס מסאלה (עגבניות עם תבלינים) ועוד אחד שאני אוהבת זה חלב קוקוס ואבקת מדרס (חוסך לערבב כל מיני תבלינים).
 

marx04

New member
חומוס ועלי מנגולד - שני מתכונים

שלום לך,

הנה מתכון אחד לתבשיל חומוס ועלי מנגולד.

הנה מתכון שני של אורי שביט לקציצות חומוס ועלי מנגולד.

בשני המתכונים אפשר כמובן להחליף את גרגרי החומוס שמשרים בגרגרי חומוס מבושלים קפואים.

אם אתה צמחוני ולא טבעוני, אני ממליץ בחום לאכול את שני המתכונים בליווי של יוגורט סמיך (באופן אישי אני מעדיף יוגורט עיזים).
זה בוודאי טעים יותר לדעתי מהרוטב הטבעוני שמוצע במתכון השני.

בברכה,

אורי.
 
איזה קטניות יש להם בהן אתה מעונין?

םול?
חומוס?
גם שעועית ירוקה וצהובה לא?

לגבי כמויות תיבול לרוב זה ענין של טעם, כמה מלח, כמה חריף, הרבה שום או מעט, טעם דומיננטי של קינמון או כמון או אגוז מוסקט
לכן אולי צריך לבקש כמויות מינימום עליהן תוכל להוסיף לפי העדפתך האישית
 

ladybug6

New member
אני לא מאמינה בכמויות תיבול מדויקות

אלא אם מדובר במאכלים הודיים מסוימים שבהם התערובת באמת חשובה וגם היחס בין התבלינים.
מעבר לזה זה לגמרי עניין של טעם וגם מאוד קשה למדוד, זה מאלץ לעגל יחידות מדידה ובסוף לא יוצא בהכרח מדויק בטעם.

כשאנשים אומרים לי שהם "לא יודעים לתבל" אני עונה להם שזה רק עניין של ניסוי וטעיה. עדיף להתחיל בקצת ואז להוסיף. מה שיפה בבישול (לעומת אפייה) זה שתמיד אפשר לטעום ולתקן. עם הזמן לומדים לתבל לפי העין באופן יותר מדויק.
 
למעלה