תוכלו לעזור לי במשהו?

sbsp66

New member
תוכלו לעזור לי במשהו?

תקראו את זה ותגיבו בבקשה זה חשוב http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=203&msgid=110545095

בניגוד לאמונה הדתית

ישנה השגה קבלית. השאלות הללו מתנקזות לשאלה מאוד מסויימת: מה הטעם בחיי? בעל הסולם, המקובל הגדול של המאה העשרים, פותח חלון לחוכמת הקבלה כאשר הוא עונה על שאלה זו. כדאי לנסות.

משום שהודעת הפתיחה נגעה בנושא הזה...

למה לחיות בכלל. ואני מציעה לך תשובות מכיוונה של חוכמת הקבלה. ובכלל, לכל מי שתוהה על קנקנו של עולם.

sbsp66

New member
אם אתם יכולים להגיב לדיון שנערך בפורום

בנושא אלוקים ,דת ,יהדות משמעות לחיים וכו'... אז בבקשה הצטרפו והביעו את דעתכם וכתבו תגובה בבקשה אני מתחננת...תשתפו איתי פעולה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=203

שיתוף פעולה יתבצע רק כאשר...

האדם יהיה מוכן להתמודד בהבנה של דיעות וידיעות שונות משלו. אותם האתאיסטים שאת מדברת איתם כלל לא דורשים את הידיעה הזו. חבל על הזמן שלך, הרצון שלהם לא התבשל דיו על מנת להכיל את השאלה הקיומית הזו של מה הטעם בחיי. כן, ייקח קצת זמן, אבל גם הם יגיעו אליה ובינתיים אני מציעה לך, התעסקי בהתקדמות האישית שלך. יום טוב.

לחיים יש משמעות

לחיים יש משמעות אלא שהיא לא טרוויאלית ולא קונים אותה בשוק, האדם הוא היצור היחיד שלא באמת מחובר לעולם, אלא שבנה לו מערכת חלופית להסברת העולם מערכת בה הוא שילב חליפי משמעות זולים ומזוייפים כגון כסף כח קריטריונים של יופי וכדומה, כל עוד האדם ממשיך להסחף ולשגות בחיפוש המשמעות "בחוץ" היא תרחק ממנו ככל שהוא ישקיע בחיפושה. מאחר וככל שאתה רץ לכיוון הלא נכון אתה בעצם מתרחק. את המשמעות שלנו או המשמעות של הקיום שלנו או המשמעות של המציאות יש למצוא בתוך עצמך, בהקשבה למנוע המשמעות הקים בכל אחד מאיתנו באופן טבעי, בהקשבה פנימית, בבנית כלי מודעות, בהתפתחות רוחנית, בניגוד לכיוון הקודם כאן ככל שאתה משקיע אתה בונה ומתקרב להבנה יותר ויותר, הסולם הוא אין סופי,

sbsp66

New member
את יכולים להגיב בלינק לפורום ששלחתי לכם?

זה חשוב כי כולם שם אתאיסטים ואני לבד שם ... אז אתם יכולים לכתוב להם תגובות?

נכון.

על האדם להבין כי המציאות ה"חיצונית" שהוא חווה בתפיסתו הוא בעצם פנימית(!) ושתפיסת ההכרה בבורא היא גם כן פנימית(!), שכן "כל אדם הוא עולם קטן".

למעלה