תוכלו לעזור לי (פעלים)

מור ד

New member
תוכלו לעזור לי (פעלים)

תוכלו לתרגם לי את הפעלים הבאים לאספרנטו- למד לומד ילמד ללמוד למד (ציווי) תודה בכל מקרה, נורא הסתבכתי עם הענין

צא ולמד ../images/Emo62.gif../images/Emo101.gif

היי מור למד lern-is לומד lern-as ילמד lern-os ללמוד lerni למד (ציווי) lernu

EldadoS

New member
"למידה" באספרנטו

זה יכול להיות "lernado". אבל כאשר "לימוד" מתחבר עם מלה אחרת, למשל, "ספר לימוד", אפשר לקצר ולומר "lerno", ספר לימוד: lernolibro. או lernomaterialo = חומר לימוד. הסיומת ado- מתייחסת לפעולה ממושכת (ואכן, זה הולם את פעולת הלמידה). Eldado (ו.. נכון, כאן אין שום פעולה, למרות הסיומת...

EldadoS

New member
יש, כמובן, גם studado (ועוד הערות)

אבל studado בד"כ נחשב ללמידה ברמה יותר גבוהה, או יותר מעמיקה. או, לפחות, כך אומרת לי התחושה הלשונית שלי באספרנטו. את המלה "מחקר" (research) אפשר גם לתרגם "trastudo". tra, דרך, משמשת גם בתור קידומת המעניקה למלה משמעות יותר מעמיקה ו"חודרנית", תרתי-משמע. trapiki - לדקור באופן שהמחט או הכלי הדוקר חודר ועובר דרך האובייקט הנדקר.

EldadoS

New member
זה עלול להטעות

lernanto זה תלמיד. אם רוצים לתרגם את המלה "הלומד", אז אכן la lernanto הוא תרגום נכון. במילים אחרות, lernanto טוב לתרגום הבינוני הפועל. אבל אם מדובר ב"לומד" זמן הווה, אזי עדיף "lernas".

EldadoS

New member
מור, במה אתה נעזר?

ללימוד אספרנטו? האם יש לך ספר מסוים, או שאתה לומד דרך האינטרנט?

EldadoS

New member
חביב! נו, ואיך זה כתוכנת לימוד?

אתה מתקדם צעד צעד? זה נראה/נשמע לך ברור?

TheHead

New member
אוקיי, זה פועל פעיל

אני לומד, אתה לומד. איך אומרים, הוא מלמד אותי? או אני מלומד על-ידיו? La instruisto ... min. מה בא במקום שלוש הנקודות?

EldadoS

New member
instruas...

Oni diras (אומרים): La instuisto instruas min. אפשר, כמובן, גם להשתמש ב-ig, שפירושה "לגרום למישהו/למשהו לעשות משהו או להיהפך למשהו": La instuisto lernigas min, כלומר, המורה גורם לי ללמוד (אבל זה שונה מן המשפט שלעיל). instruas פירושו "מלמד". אני "מלומד" על-ידיו: Mi estas instruata de li - אם מדובר בהווה, כרגע הוא מלמד אותי, או: Mi estas instruita de li - "לומדתי" על ידיו (כלומר, כרגע הוא כבר לא מלמד אותי).

למעלה