תוכלו לעזור לי?

תוכלו לעזור לי?

יש לנו מיטת מעבר כמו זו שמצורפת בתמונה, היא מורכבת למעשה מפלטה תחתונה, 2 ראשי מיטה ו2 מעקים, במפרט שלה נכתב שהיא עשויה מעץ בירץ'. ראש המיטה התחתון (מסומן בחץ אדום) התפרק מפלטת הבסיס למזרן (מסומן בחץ ירוק). בהרכבת המיטה הרכבנו 4 ברגים (2 בכל צד) לתוך תושבות שהיו בפלטה, כעת התושבות למעשה התנתקו מהפלטה. יש משהו שאפשר לעשות כדי לתקן או שצריך לקנות חדש? נראה לי שדבק מגע לא יחזיק את התושבות במקום, אולי סיליקון? אולי יש חומרים אחרים לעבודה בעץ? ואם כבר שאלתי פה אשאל עוד שאלה ברשותכם- אחת המגרות בשידה התפרקה בחיבורים שבין הצדדים (שעליהם המסילות לילק האחורי, נסיון להדביק חזרה בדבק מגע כשל ונראה כאילו הדבק "נבלע" במעין נקבוביות שבעץ - יש פתרון חוץ מהמסקיהטייפ המאולתר כרגע?

yulevi

New member
תצלמי תמונות תקריב מכוונים שונים../images/Emo92.gif

כי בתמונה זו לא רואים את הבעיה,כדי שנדע לתת לך כוון לתיקונים

../images/Emo101.gif מה שיכול אולי להציל את המיטה, זאת מברגה עם ברגים ארוכים. הפרזולים המקורים שתוכננו לאפשר בניה מהירה וקלה, הם בדרך כלל גם הגורם העיקרי למה שקרה לכם. לכן, מה שעושים, מחברים את כל מה שניתק או מתפרק עם ברגים.

אבל אבל אבל-

החורים שמנגד רחבים לאללא הרי הם מיועדים לתושבת בנוסף לבורג. אוכל אולי להשיג בורג באותו הרוחב אך ארוך יותר וכך להבריגו עם התושבת לתוך העץ שנמצא עמוק יותר? ונניח שכן- סתם מבריגים ישירות לתוך העץ?צריך לקדוח קודם? חשבתי- ואין לי מושג אם זה אפשרי ו/או נכון אולי לקנות דיבלים לעץ (יש חיה כזו, נכון?) רחבים יותר מהתושבות ולשים במקומן ואת החור שממול להרחיב טיפה עם מברגה, אבל הרעיון שלך נשמע פשוט עוד יותר.

yulevi

New member
אפשרויות

ניתן להשיג את תושבת הבורג במספר גדלים כדאי לקחת את התושבת הקיימת למדוד את החור שנשאר בעץ ולנסות למצוא במידה המתאימה, יש חנויות שקוראות לזה תושבת לבורג כוון. אפשרות נוספת להדביק לתוך החור שנוצר בעץ דיבל בקוטר מתאים ולאחר ייבוש הדבק לקדוח חור שיתאים מחדש לתושבת הבורג

לא כ"כ הבנתי

אם אפשר להדביק משהו בעץ למה לא להדביק את בתושבות לחור ממנו יצאו? החור גדול במילימטרים ספורים מגודלו המקורי. חוצמזה- במה מדביקים? דבק מגע? דבק מיוחד לעץ (ואיך הוא נקרא)? סיליקון? ואם אני מדביקה דיבל כפי שהצעת, איפה אני שמה אח"כ ת'תושבת? אני לא מבריגה את הבורג ישירות לדיבל? ואם קודחים חור חדש לתושבת- איך אדע דיוק באיזה גודל? איך אכניס את התושבת לחור- זה דורש ציוד מיוחד? יש ברשותי מקדחה ומברגה, בל בבקשה תסבירו לי לאט כדי שאבין מהר כי אין לי שמץ של מושג בנגרות.

yulevi

New member
הסברים

1. התושבת נכנסת בהברגה לתוך העץ,בקצה העליון שלה יש שקע למפתח הלן,דבק לא יכול למלא את החלל החסר בין הבסיס לחור בעץ, 2. שיטת הדיבל לאחר הדבקת הדיבל ומילוי החור יש לקדוח בתוך הדיבל חור לתושבת ,קוטר החור כעובי התושבת בשטח שמתחת לחריצי ההברגה של התושבת לעץ,.בחנות שתקני את הציוד יאמרו לך מה צריך להיות עובי הקדח 3. מקדחה ומברגה מספיקים לתיקון כזה,כדאי מאוד לפנות ליצרן המיטה 4. לאחר שיש את התמונות לא ממליץ לך לאמץ את השיטה של חובב להבריג בברגי עץ ,כי בגלל צורת בניית המיטה וכיוון סיבי העץ הברגה ישירה בין קורות העץ לא תצליח כי תוך זמן קצר גם הברגים ישחקו את סיבי העץ [ זה חיבור של סיבי אורך ל AND GRAIN],כי זו גם הסיבה שתושבות ההברגה שחקו את העץ והתפרקו.סתם שאלה אם זו מיטת איקאה תפני אליהם.

לא הכל הבנתי

אבל הבנתי שמה שאני קראתי לו בורג הוא בעצם תושבת ומה שקראתי לו תושבת נקרא בעצם בסיס, לאור זה אחזור לתשובתך הקודמת ואם עדיין לא אבין אהיה בקשר איתך בערב. הדבר הראשון שעשיתי הוא לפנות ליצרן, שם טענו שכל תיקון הוא מינימום 120 ש"ח (כשהמיטה כולה עולה 300 ש"ח) וכן שמאחר והחנות שבה נקנתה המיטה נסגרה עלי לנייד את המיטה עד לנק' השירות שלהם. אגב- יש לציין שהיצרן החליף את שיטת ההברגה במיטות חדשות יותר (יש לי גם 2 מהחדשות), שם נדרשתי להכניס מעין גליל עם חור אנכית לחלק שמוברג פנימה עם מפתח הלן (איך סגרנו שהוא יקרא? תושבת?). תודה רבה רבה על קבלת הפנים לבורה שכמותי, נעים להגיע אליכם לפורום, וגם התרשמתי מאוד מהעבודות שראיתי בשרשורים אחרים. שרה

למעלה