תוכנה חלופית לנגן mp3/4

thedawn11

New member
תוכנה חלופית לנגן mp3/4

ששלום רב, קניתי נגן חיקוי של אייפוד, מבוסס זכרון פלאש 8 ג'יגה. התוכנה שמותקנת על הנגן גרועה ומתסכלת ואני מחפש תוכנה חלופית, אני מניח שצריך קודם לפרמט את הנגן. פונקציית הסרטים לא מעניינת אותי רק שתהיה תוכנה שתנגן מוסיקה, שלא תתקע ותעשה צרות, אם מישהו יכול לעזור ולפרט מה עליי לעשות , אני אודה לכם מאוד. יום טוב.

יאיר B

New member
למעט מאוד נגנים ניתן להחליף את התוכנה הפנימית

(נקראת בעברית קושחה או Firmware באנגלית). לדגם שלך בטוח אי אפשר להחליף את הקושחה. בדגמים ישנים של נגנים בעלי שם יש את פרוייקט הרוקבוקס (קושחה מבוססת לינוקס) אבל בדגמים החדשים של הנגנים עוד לא פותחו עבורה גרסאות (זה לוקח כמה שנים).

thedawn11

New member
תודה רבה על התשובה

לא מצאתי פורום טכני לכן שאלתי כאן.

יאיר B

New member
עד כמה שאני יודע אין בתפוז פורום טכני נטו.

יש פורומי מחשבים שונים. פיתוח של קושחה זה דבר מאוד מסובך בגלל שצריך את מפרט החומרה של הנגן. כלומר איך הצ'יפים עובדים. המידע הזה הוא סודי ושום חברה לא רוצה למסור אותו (באופן כללי). אז מה שעושים זה הנדסה הפוכה: בונים משהו בסיסי ומנסים אותו. אם לא עובד - משפרים ומנסים שוב. בגדול הכל מתבסס על ניחושים איך עובדת החומרה. לכן זה לוקח הרבה זמן לבנות קושחות חלופיות. ולגבי נגני מדבקה - אף אחד לא ממש מתעסק איתם. אם הנושא מעניין אותך, אפשר לחפור בפורומים באתר הבא שמתעסק רק עם נגני מדבקה: http://mympxplayer.org/

thedawn11

New member
ושוב תודה

לא שאני אדע להתעסק עם הדברים האלה , אבל לפחות הבנתי לא לקנות נגנים מבוססי זכרון פלאש ב-100 שח. תודה ויום טוב.

למעלה