תוכנה לבדיקת קו האינטרנט, לא מהירות אלא יש/אין קו

• פותח הנושא falz
  • פורסם בתאריך

falz

New member
תוכנה לבדיקת קו האינטרנט, לא מהירות אלא יש/אין קו

חשבתי שאמצא בגוגל ממש בקלות, אבל לא מצאתי...

אני מחפש תוכנה שתבדוק את קו האינטרנט שלי, לא בדיקה של 2-3 דקות, אלא שפשוט תרוץ במשך כמה שעות/ימים ותצבור נתונים.
יש לי כנראה בעיה של ניתוקים בקו, והיה טכנאי וסידר, ואני רוצה לבדוק שעכשיו אין יותר ניתוקים.
אבל מדובר על ניתוקים של עשירית שניה, כך שזה לא משהו שקל לראות.

אז אני מחפש תוכנה שתבדוק את זה. רוב התוכנות עושות בדיקת מהירות (וזה לא רלוונטי לי), או עושות בדיקת איכות הקו (עם פינגים וכו') במשך 2 דקות וזה גם לא רלוונטי. אני רוצה משהו שירוץ הרבההההה זמן :)

היי falz

לא מוכרת לי תכנה כזאת. מה שכן, במידה ואתה מחובר לבזק, בעת ההתקשרות למוקד התמיכה, ישנה בדיקה אוטומטית של הקו ואם קיימת תקלה הוא פותר אותה או מודיע על כך.
אם אתה מחובר להוט, באפשרותך לפנות אליהם ולבקש לשים את המודם למעקב של 48 שעות ובזמן זה הם מנטרים את הקו ובודקים אם היו איבודי מידע וניתוקים.
&nbsp
ליאור

cheif

Member
מנהל
PING עם פרמטר -T

אם תפעיל את PING עם הפרמטר t- הוא ירוץ באופן אין סופי עד שתעצור אותו באופן ידני.

סנגיב

New member
+1 תצוגת תוצאות חלקית עם המקשים ctrl+break / אבל

לא בכל המקלדות יש היום מקש BREAK.
לעצירה והצגת תוצאות הריצה רק עם המקשים ctrl+c

SysAdmin1

New member
מין הסתם שבעזרת Ping לא ניתן לבדוק את תקינותו של קו נתונים..

מין הסתם שבעזרת Ping לא ניתן לבדוק את תקינותו של קו נתונים, אלה רק לבצע בדיקה מסויימת של רציפות וזמני השהייה בתעבורת IP על גבי אותו קו עד לכתובת IP שנבחרה לצורך זה. חשוב להבין שתוצאות הבדיקה הזו לא רק מושפעים מאיכות קו בלבד, אלה גם מהרבה גורמים נוספים שלא ניתן לבודד אותם בבדיקה זו . הגורמים האלה יכולים להיות גם בצד הלקוח וגם בצד הספק תשתית \ אינטרנט . לצורך של בדיקת תקינות ואיכות קו וגם זיהוי ודאי של תקלות בו ניתן להשתמש בכלי בדיקה המובנים שקיימים גם בצד הלקוח וגם בצד של ספק תשתית. למשל צירפתי דוגמה מהתוצאות בדיקה מסוג זה בקו VDSL של בזק מצד הלקוח בעזרת שורת פקודה adsl info --stats , שמחזירה נתונים שביניהם זמן סינכרון רציף ללא ניתוקים , מונה שגיאות CRC , מונה של תיקוני FEC , יחס אות לרעש בקו , ניחות בקו, מהירות סינכרון מקסימלית אפשרית ומהירות סינכרות בפועל, הספקי שידור בצד הספק ובצד הלקוח, סוג של אפנון שהוגדר, מנגנון תיקון שגאיות שנבחר, פרופיל קו וכו' . כמובן שגם בקוי docsis קיימים כלי בדיקה מובנים שנותנים אפשרויות של דיאגנוסטיקה מסויימת .

למעלה