תוכנה לחישוב הממוצע בתואר?

תוכנה לחישוב הממוצע בתואר?

אני זקוקה לחשב את הממוצע שלי עד כה בתואר, בציוני האוניברסיטה הם מכללים בחישוב גם ציוני קורסים שבהם נכשלתי/לא מרוצה ואני מוותרת עליהם (מכללים בחישוב ציונים כמו 37, 60 וכד'). אני מחפשת אתר או תוכנה שניתן להזין לו את מס' הנקודות ואת הציון, והוא מחשב ממוצע משוקלל על פי מס' הנקודות? תוכנה שאני יכולה כל פעם להכניס ציון חדש לרשימת הציונים הקיימים ולראות כיצד משתנה הממוצע שלי? ובבקשה אם אתם כותבים באקסל אפשר,אז נא לכתוב לי איך בדיוק לעשות את זה (כי אין לי שמץ של מושג באקסל). זה ממש דחוף לי, כי לפי זה אני יודעת אם לגשת למועד ג' בקורס מסויים או לא.... תודה רבה !!!!

איך מתפעלים XL?

מקצים לכל קורס שורה משלו רושמים את שמות כל הקורסים בטור A. את מספר הנקודות שבכל קורס בטור B. את הציון בכל קורס בטור C. בטור D נותנים למחשב לחשב את מכפלת מספר הנקודות בציון. איך עושים זאת? - רושמים במשבצת D1 את הנוסחה B1+C1= ואחר כך מעתיקים את הנוסחה ומדביקים אותה על כל משבצת ומשבצת בטור D ששייכת לשורה של קורס. המחשב ישנה לבד את המספרים שבנוסחה כך שיתאימו לכל שורה. בשלב הבא סכמי את כל טור D על ידי סימון כל טור D ולחיצה על הלחיץ עם הסימן סיגמא. הסכום יופיע בתחתית טור D. באותו אופן סכמי גם את טור B וחלקי את סכום טור D בסכום טור B. בהצלחה!

למעלה