יש לי שיטה קצת מייגעת אבל בטוחה....מרכזים פשוט לתיקייה אחת את כל הקבצים שלנו...כל קובץ זהה או עם שם זהה ( רצוי אפילו לבדוק את הקבצים שזה לא שם זהה במקרה אבל תוכן שנה למשנה זהירות) המערכת תדע לזהות קבצים עם שם זהה ותוכלו לא להעתיק אותם לתיקייה. שבטוחים שהכל עבר ( אפשר להשוות כמובן) אז יש לנו גיבוי מלא..אפשר למחוק את כל מה שהיה בתיקיות..מפה אפשר למיין שוב לסוגי קבצים וכו' " לעשות פסח" ..מפה רצוי לגבות גם לענן גם לדיסק חיצוני. והלאה פשוט להקפיד לעשות מסודר את השמירה שלא יהיו שוב קבצים כפולים. יש גם תוכנות גיבוי מסודרות שעושות גיבוי של מה שהתווסף חדש זה לרוב בתשלום. כל יתר הקבצים של תוכנות מתוקנות מערכת וכדומה לא לגעת! זה ישבש את התפעול שלהם או את כל הווינדוס. וכל התהליך בחינם..
אגב אני לא שומר קבצים היכן שמותקנת המערכת למרות שהווינדוס מסודר תמונות הורדות מסמכים וכו'..אלא בדיסק אחר נפרד לגמרי זה נותן כמה דברים
1 המסמכים אם דיסק מערכת קורס מוגנים בדיסק השני. כך גם אם צריכים לפרמט מחשב שרגילים לשמור בדיסק השני אפשר להיות רגועים שלא מחקנו משהו חשוב.
2 לרוב בדיסק שני בימינו יש נפח איחסון גדול יותר למשל למערכת ווינדוס צריך רק 256 גיגה וזה טוב למשתמש רגיל. בדיסק נוסף אפשר 2 טרה ויותר לשמור.
3 האנטי וירוס המובנה או אחר או כל תוכנת סריקה להגנה עובדת יותר מהר שיש פחות קבצים על דיסק מערכת ההפעלה ..בפועל זה מגן יעיל יותר. מידי פעם טוב לעשות סריקה יזומה לכל הדיסקים והמחיצות.
אני מזכיר כלל ברזל לגבות לגבות לגבות. ושוב יש תוכנות גיבוי שעושות את כל זה בקלות ולבד ושומרת לאורך שנים על גיבוי מסודר.