תוכנה לתלת מיידי של תכנון בית

תוכנה לתלת מיידי של תכנון בית

אני מחפשת תוכנה שאשבץ בה את הנתונים שמסר האדריכל בpdf ואקבל תלת מיידי.תודה

fireman

New member
התוכנה היחידה שאני מכיר

שתוכל לעשות את מה שאת מבקשת זה אוטוקאד. אבל זאת לא תוכנה שתוכלי להוריד מהרשת לניסיון ובטח שבטח לא תוכנה שמי שאינו מכיר אותה יוכל להתנסות בה כבדרך אגב. מדובר בכלי תכנון של ממש ולא ב"משחק" כדוגמת סקצ'אפ ופלור פלאנינג. אני חושב שעם סקצ'אפ תוכלי לעשות את מה שאת מבקשת בעניין של כמה שעות בכלי פשוט מאוד לשימוש אך לא ע"י הזנת מידות כי אם ב"ציור" רצו כאן לאחרונה כמה שרשורים בנושא, ממליץ לחפש דף או שניים אחורה. בהצלחה

פיטנגו4

New member
משחק?

סקצ'אפ זה בכלל לא משחק, אצלי בפירוש היא כלי תכנוני. יכולת ה 3D שלה היא פי כמה מהאוטוקד. זו אמנם לא תוכנת CAD, וגם לא מתיימרת להיות כזו, אבל אם יש מידות אפשר ליצור בה בדיוק את הבית המבוקש.

fireman

New member
לסקצ'אפ יש יכולת תלת מימדית

טובה מאוד ובזה אין ספק. אבל עדיין היא לא נחשבת לכלי מקצועי (במלוא מובן המילה) בידי המתכנן. לעיצוב פנים\הדמיות היא תוכנה מצויינת אבל עדיין לא כלי תכנון "רשמי" בשורה התחתונה מבחינת האיכויות המקצועיות גרידא, הסקצ'אפ היא אפילו לא 1% מהאוטוקאד.

פיטנגו4

New member
לא "רשמי" אבל בטח שלא סתם משחק...

איכויות מקצועיות זה דבר שצריך להגדיר אותו. אני מכירה היטב אוטוקד, מכירה סקצ'אפ ברמה סבירה++, וב-visio, שבינא הזכיר למטה, אני שוחה המון שנים כמו דג בים. לדעתי האישית, האוטוקד היתה צריכה להעלם מן העולם, כמו ששפות תכנות עתיקות כמו הקובול או PL1 נעלמו (ונשארו רק בפינות חשוכות של מחשבי בנקים ומגדלי פיקוח, אמא'לה), היא לא מתאימה לדור המחשב של היום, לא מודרנית, לא ידידותית, ומאד מאד כבדה. הדבר שהכי מקביל לה הוא שפת התכנות PL1 בתחילת שנות ה-80 היא היתה המילה האחרונה. היא נוצרה כי להיות programmijng language No. 1 העולמית, כלומר: להיות שפת תכנות כוללת הכל, אבל היא גססה כי זה בלתי אפשרי. 2 דורות של שפות באו אחריה. האוטוקד נשארת, רק כי היא "שפה" כלל עולמית. היא מה שמקשר את עולם האדריכלים. כמו שלטינית מקשרת את העולם המדעי. זו הסיבה שהיא תשאר לעוד עשרות שנים, וזו הסיבה שאני אאלץ לעבוד איתה (ועם נגזרותיה) לפחות בעשור הקרוב. היא מדשדשת מאחור עם 3D שמולבש עליה כמו טלאי, עם אופן עבודה כבד ומאולץ, עם פקודות שצריך לכתוב, רחמנא לצלן, ב2006 !!! (כן, כבר התרגלתי אליה ... ) ברור, שתוכנות 3D חדשות, כמו הסקצ' ואחרות, יגיעו בקרוב מאד לרמות יכולת ודיוק הקרובות לאוטוקד. הקוד ה"פתוח" כמעט שמאפשר תוספות ("פלגים") בצורה קלה - זה דבר שאין לו תחליף. רק תשווה את כמות ויכולות הruby של הסקצ' מול הליספ הקשיש של האוטוקד... אין לי ספק שהאוטוקד תמות, ומלכים חדשים יוכתרו. רק ענין של זמן.

בתעשיה משתמשים היום בתכנות הרבה

יותר רציניות שמשאירות מאחור את האוטוקאד , נראה לי שהאוטוקאד ישאר רק בתחום האדריכלות ובתעשיה הקלה . אני לא מכיר את סקצ אפ לפרטי פרטים , אבל היתרון של אוטוקאד הוא לדעתי בחתכים , אוטוקאד יכולה לחתוך גוף תלת מימדי היכן שרוצים . החיסרון שלה הוא באופן השימוש , היתרון שלה בפלט . דוגמא אחת : היה צורך ליצור תבנית לגב של כסא, שכידוע יש לו צורה משוגעת . בוצעו חתכים כל 4 מילימטר ומוספרו , הודבקו על דיקט והדיקטים חוברו בינהם . כך התקבלה צורה הקרובה מאוד לצורה הדרושה, נשאר רק ללטש .

אם פי 3

New member
../images/Emo32.gif PL1 זה יופי של שפה

היא ירדה (לא לגמרי נעלמה) כי הפלטפורמה שעליה היא רצה, המחשבים הגדולים, ננטשו. כמי שכתבה זמן מה ב-PL1 וכותבת היום בשפות אחרות, מודרניות יותר, אני לא רואה הבדל כל כך משמעותי, ואם אצטרך היום לחזור לכתוב ב-PL1, זה לא יהיה רע (בניגוד לשפות כמו RPG (שפה פצצה...) שבאמת עבר זמנן). אגב, PL1 היא שפת דור שלישי, ושפות הדור החמישי, למיטב ידיעתי (למרות שמטבעו, העיסוק שלי הוא יותר בשפות מבוססות יותר, כך שיתכן שאני לא יודעת), עדיין מדשדשות... אני לא מכירה מספיק את אוטוקד בשביל להביע עמדה לגביו. אנחנו נעזרנו בתוכנת "ארכיטקט 3D", שלאחר קצת תרגול, הצלחנו, במאמץ לא גדול, ליצור את מבנה הבית והמטבח, פחות-או-יותר כמו בתכנון (פה ושם היו דברים לא-סטנדרטיים, שלא הצלחנו ליישם, אבל אולי זה בגלל מגבלות שלנו, ולא של התוכנה. בכל אופן אלו דברים שוליים, כמו קצה-מדף מעוגל, או קולט אדים שדומה למה שיהיה לנו).

פיטנגו4

New member
שמעי קטע

פעם, לפני מיליון שנים, כמעט, עשו ERD על VISIO וגם ניהול בסיסי נתונים... ממש כתבו 1:N וצירו ריבועים... היית מאמינה?

fireman

New member
אל תמהרו להספיד את אוטוקאד

כי מה שאתם מתעסקים בו זה יותר בתחום האדריכלי\עיצובי... אמנם יש שם דיוק במידות אבל היא לא מספקת את הכלים התיכנוניים שהאוטוקאד מספקת. ואם אתם יודעים או שלא, תכנון קונסטרוקציה זה לא לזרוק כמה ריבועים על המסך עם מידות נקובות ונגמר הסיפור. כשמדובר בקונסטרוקציות, סקטצ'אפ לא מספקת שום אופציה. סקטצ'אפ לקונסטרוקטור זה כמו לנסות לשתות מרק עם מזלג. לתכנון כבישים ותחבורה יש את העידן שעד כמה שאני יודע, הרבה יותר נוחה מהאוטוקאד בתחום הזה.

פיטנגו4

New member
יופי, אני מסכימה !

לרגע לא חשבתי שסקצ' מתאימה לקונסטורקציה, היא גם ממש-ממש לא מושלמת עבור תכנון נוף, אבל באוטוקד חסרות הרבה פונקציות שקונסטורטר צריך,(לא שאני מבינה הרבה בתחום...) ואותן פונקציות יכולות להיות בתוכנה יעודית, שתהיה קלה וידידותית, מהדור החדש. הרבה תוכנות קלות כאלה צריכות לדבר ביניהן. בינתים זה לא קורה. ולכן, שוב הגענו לבעיה,והיא השפה המשותפת של הקונסטורטר עם האדריכל,ושל האדריכל עם אדריכל הנוף, ושלו עם המודד ועם מהנדס הכבישים....השפה המשותפת בינתיים היא האוטוקד... מה לעשות... העיקר שיש על מה לקטר

mojoRAISING

New member
../images/Emo32.gif טיפ קטן לאדם הפשוט

במקום לצלם את המסך במצלמה אפשר להשתמש בכפתור ה PRINT SCREEN שעל לוח המקשים,ואחר כך PASTE בצייר של חלונות.נראה לי יותר נח

mojoRAISING

New member
לא דברתי על הסקאצ'אפ.דיברתי

בכללי.כל מה שאתה רוצה "לצלם".את שולחן העבודה שלך,אתרים..מה שבא.נסה. אני מכיר את הסקצ'אפ כולל כול הפונקציות שלה.

פיטנגו4

New member
טיפ לסקצ'

מומלץ להוריד PLUGIN שנקרא PODIUM עושה עיבוד תמונה כולל השתקפויות. הופך את המסך לקובץ JPG. מומלץ בחום!

בינא

Member
להלן המלצה על תוכנה טובה

תוכנת שרטוט מצויינת ומאוד קלה לשימוש, שיש לה ספריות לכל התחומים - חשמל, מכונות, בית, וכו', אבל זו לא תוכנה שהורדה מהאינטרנט אלא נרכשה. לא בדקתי לגבי התלת מיימדיות שלה. התוכנה היא: Microsoft Office Visio 2003. ניתן לרכוש אותה דרך Amazon ב- $184 פלוס משלוח. לדעתי בהחלט שווה. http://www.amazon.com/Microsoft-d86-01603-Visio-2003-Standard/dp/B0000AZJVM

למעלה