לא "רשמי" אבל בטח שלא סתם משחק...
איכויות מקצועיות זה דבר שצריך להגדיר אותו. אני מכירה היטב אוטוקד, מכירה סקצ'אפ ברמה סבירה++, וב-visio, שבינא הזכיר למטה, אני שוחה המון שנים כמו דג בים. לדעתי האישית, האוטוקד היתה צריכה להעלם מן העולם, כמו ששפות תכנות עתיקות כמו הקובול או PL1 נעלמו (ונשארו רק בפינות חשוכות של מחשבי בנקים ומגדלי פיקוח, אמא'לה), היא לא מתאימה לדור המחשב של היום, לא מודרנית, לא ידידותית, ומאד מאד כבדה. הדבר שהכי מקביל לה הוא שפת התכנות PL1 בתחילת שנות ה-80 היא היתה המילה האחרונה. היא נוצרה כי להיות programmijng language No. 1 העולמית, כלומר: להיות שפת תכנות כוללת הכל, אבל היא גססה כי זה בלתי אפשרי. 2 דורות של שפות באו אחריה. האוטוקד נשארת, רק כי היא "שפה" כלל עולמית. היא מה שמקשר את עולם האדריכלים. כמו שלטינית מקשרת את העולם המדעי. זו הסיבה שהיא תשאר לעוד עשרות שנים, וזו הסיבה שאני אאלץ לעבוד איתה (ועם נגזרותיה) לפחות בעשור הקרוב. היא מדשדשת מאחור עם 3D שמולבש עליה כמו טלאי, עם אופן עבודה כבד ומאולץ, עם פקודות שצריך לכתוב, רחמנא לצלן, ב2006 !!! (כן, כבר התרגלתי אליה ... ) ברור, שתוכנות 3D חדשות, כמו הסקצ' ואחרות, יגיעו בקרוב מאד לרמות יכולת ודיוק הקרובות לאוטוקד. הקוד ה"פתוח" כמעט שמאפשר תוספות ("פלגים") בצורה קלה - זה דבר שאין לו תחליף. רק תשווה את כמות ויכולות הruby של הסקצ' מול הליספ הקשיש של האוטוקד... אין לי ספק שהאוטוקד תמות, ומלכים חדשים יוכתרו. רק ענין של זמן.