תוכנות ופרסים בתפוז
אנשים

תוכנות ופרסים בתפוז../images/Emo43.gifאנשים

הערב, ב- 17:00, התוכנית "הרוח שבחומר" עם האסטרולוגית טליה טל בבלוגTV, תעסוק בנושא: "יישום מטרות". http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=120&msgid=115377554 קישור ישיר לתוכנית בבלוג.טי.וי: http://he.blogtv.com/Shows/29831
הרברט ה'בשיר, מהנדס אלקטרוניקה ומרצה למנהל עסקים בגמלאות, אשר עוסק שנים רבות במחקר משפחתי, יתארח בפורום שורשים משפחתיים החל משעה 18.00 וישיב לשאלות בנושא גנטיקה וגנאלוגיה. הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=325&msgid=115359324
בשעה 19:00 איתי פרל מארח את בעז בנאי בתוכנית שלו "pearl jam" בבלוגTV. אתם מוזמנים לשרשר לאיתי ולבעז בקשות שירים בשרשור התוכנית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1755&msgid=115371029 קישור ישיר לתוכנית בבלוג.טי.וי: http://he.blogtv.com/Shows/31652
בואו לתרום ולעזור להכין ארוחת ליל סדר ל"אתנחתא". לפרטים הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=115423847
"עניין משפחתי"
, תוכנית האירוח בשידור חי מבית היוצר של ערוץ הריון ולידה, בשיתוף עם blogTV, מארחת מחר את דרורית אמיתי-דרור, מומחית לגיל הרך. מתלבטים בין מטפלת למעון? גן עם מצלמות או בלי? בואו להעלות שאלות כבר עכשיו. http://www.tapuz.co.il/birth/article.asp?CatID=3&ArticleID=1728&SubCatID=17
ערוץ התוכנות - מוסיפים ומרוויחים תחרות ראשונה בערוץ התוכנות יוצאת לדרך! הוסיפו תוכנות לערוץ, ותוכלו לזכות ב מסך מחשב, MP4 או מצלמת אינטרנט! לפרטים נוספים הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1230390
 

Tender Thunder

New member
שאלתותים ../images/Emo13.gif../images/Emo210.gif

שלום, לא הייתי בטוחה לאן להפנות את השאלה, אז אתם הקורבן הראשון :) היו לי תותים חתוכים לחצאים בצלחת סגורה בניילון במקרר מספר ימים. עכשיו ראיתי שחלקם התכסו במן שכבה לבנה פרוותית-משהו
מישהו יודע מה זה? לא נראה לי הרעיון הכי טוב לאכול את זה ככה בלי לברר חח D: ואם זה לא המקום המתאים ותוכלו להפנות אותי למקום הנכון, גם תודה
 

TheFinalCut

New member
פטרייה

שלום לרעם העדין (או שאולי עדינה מתאים יותר), מה שקרה זה שפטריה גדלה לך על התותים. כיוון שהפטריה גדלה בטמפרטורה נמוכה כל כך, רוב הסיכויים שהיה זה מהסוג Botrytis, (וכנראה שמהמין B. Cinerea) שיודעת לצמוח היטב גם בקור. בהחלט לא כדאי לאכול תותים שנגועים בפטריה, שכן פטריות רבות משחררות רעלנים למזון שיכולים לגרום במקרה הטוב לקלקול קיבה, ובמקרה הרע לתופעות גרועות יותר. כדי להמנע מכך, כדאי לאכול את התותים די מהר אחרי הרכישה ולא לשמור אותם במקרר לאורך זמן. למעשה, זה נכון לגבי מרבית הפירות והירקות ששומרים במקרר (אולי מלבד תפוחים שמאוד עמידים גם לזמן ארוך יחסית). כמו כן, כדאי לדאוג שהפירות והירקות יהיו כמה שפחות לחים, כיוון שהרטיבות מסייעת להתפתחות רקבונות של פטריות וחיידקים.
 

d a p h n a

New member
אני מעריכה אותך על התעוזה להשאיר אותם במקרר

מספיק זמן בשביל לשאול אותנו. אצלי ברגע שמשהו במקרר אפילו מראה סימנים של פרוותיות הוא מוצא את עצמו בפח הזבל באופן מיידי. בסיטואציה שאת תיארת, התותים והצלחת שבה הם נמצאים כבר היו בפח.
 

d a p h n a

New member
רק להבהיר..

זה לא שצריך לזרוק את הצלחת. זה פשוט שהמחשבה על לפתוח את הניילון כדי לזרוק את התותים בלי הצלחת כל כך מגעילה אותי שסביר להניח שהייתי זורקת גם אותה.
 

Tender Thunder

New member
אני נאלצת לשייך את התעוזה לאמא שלי

(אני נשמעת כמו ילדה קטנה עכשיו חח) אתמול טעמתי תותים בפעם הראשונה ואז גיליתי שיש במקרר.. העניין שמטריד אותי יותר הוא שאחותי אכלה תות מהצלחת לפני שראיתי אותם.. אני מקווה שהוא היה לפחות יחסית-בסדר, היו רק 3-4 חצאים כאלה והיא טוענת שהיא לא ראתה את זה בכלל (כמה זמן בערך לוקח לפטריות להתפתח?). גם לי לא נראה שאני אשתמש באותה הצלחת בקרוב :S וד"א זה ממש לא הגיע לרמה המטרידה בתמונות מהקישורים
 
אני במצב יותר קשה

אני לא אצליח בכלל להרים את הצלחת משם, ועד שחבר שלי לא יפעל בנידון היא תישאר במקרר לנצח נצחים. אני פשוט לא מסוגלת לגעת בכלי שיש בו אוכל מעופש.
 

TheFinalCut

New member
אחחח, איזה בושה ../images/Emo6.gif

הייתי מזמין את כל רכרוכי הלב שביניכם למעבדה שבה אני עובד ליום יומיים של "השתלמות", ואני בטוח שאחרי זה הפטריות במקרר או על הפירות לא יזיזו לכם הרבה. אנחנו מגדלים פטריות, כולל מספר 'עובשים' ידועים ונפוצים, מדי יום במצעים מוצקים ונוזליים, במבחנות ובצמחים. במעבדה בפתולוגיה של ירקות ופירות באחסון, היו לנו כמה ניסויים מתקדמים למדי עם רקבונות בפירות מסוגים שונים והמרצה שלנו הבהיר מראש ש"בקורס הזה לא אומרים 'איכס' על פטריות!". זה עבד
 

TheFinalCut

New member
אני לא מומחה, אבל הנה כמה רעיונות

באופן עקרוני, אם הפטריה גדלה בתוך תא סגור (קופסא \ שקית \ סיר \ צלחת מכוסה וכו'), פשוט צריך לזרוק את המזון המקולקל ולשטוף היטב את הכלי. אם המזון היה בתוך כלי פתוח, אז זה תלוי באיזה שלב הוא נמצא. אם מדובר במזון המצוי במקרר, רוב הסיכויים שהפטריה לא הספיקה לגדול ולהתפתח מאוד (לשם כך יידרש זמן רב יחסית בקירור, מספר שבועות). אם כל מה שרואים זה את ה"צמר" הפטרייתי (למעשה לגוף הפטריה קוראים "תפטיר" והוא בנוי ממה שנקרא "קורים" - שרשראות חוטיות של תאים), אז אפשר לנהוג באותו האופן שציינתי לעיל. אך בהנתן מספיק זמן, הפטריה עשויה להתחיל לייצר נבגים. פטריות מסוימות לא ייצרו נבגים בטמפ' נמוכה, אך אחרות כן. ניתן להבחין בשלב זה כשרואים כנקודות או כדורים קטנים בקצה הקורים של הפטריה, כמו בתמונה הזו למשל. במקרה כזה עדיף להוציא את המזון ולזרוק אותו בזהירות, כי בכל טלטול קטן ישתחררו לאוויר אלפי נבגים מיקרוסקופיים שכל אחד יכול להתפתח בתנאים המתאימים לפטריה. הנבגים אינם מסוכנים, אך ביכולתם לאלח מוצרי מזון נוספים. אם תפטיר עתיר נבגים קיבל מכה בתוך המקרר, רוב הסיכויים שישתחררו הרבה נבגים החוצה ואז עדיף לתת ניקוי קצר למדף במקרר שבו היתה הפטריה. כמובן שהפתרון הטוב ביותר הוא מניעה: בראש ובראשונה לא להשאיר מזון שעלול להתקלקל לזמן רב במקרר. כשמדובר בפירות וירקות, כדאי לדאוג שלא תצטבר עליהם לחות רבה. עדיף להמנע מלשמור אותם בשקיות ניילון ואולי אפילו להעביר עליהם ניגוב קצר לפני האחסון במקרר. צריך לזכור שירקות ופירות לא מתים עם הקטיף, אלא עדיין חיים ונושמים (וכתוצאה מכך משחררים CO2 ומים לאוויר. המים המשתחררים בתהליך הנשימה יכולים לגרום להצטברות של לחות על הפרי אם הוא עטוף בשקית ניילון סגורה).
 

אלי ו.

New member
זאת בכלל לא בעיה

אם תחכי מספיק זמן הצלחת כבר תזוז בכוחות עצמה.
 
למעלה