תוכנות לכתיבת תסריטים

תוכנות לכתיבת תסריטים

זה מה שאני מחפש... אני יודע שקיימות מספר תוכנות, אבל אין לי מושג מי הן ומה ההבדלים ביניהן... מצטער אם כבר ענו על השאלה - בדקתי בכל הקישורים והמאמרים של הפורום ולא מצאתי תשובה... אני הולך לחפש עכשיו בארכיון אז אל תטרחו לחפש גם - במידה ועוד לא דובר על כך אני אשמח לשמוע מה יש לאנשים לומר בנושא, על איזה תוכנות ממליצים (חוץ מ-WORD! אני מכיר את WORD... דה...
) בכל מקרה, אחלה פורום יש פה, אני אכתוב (ברגע שאני אמצע זמן...). ד"א אני דוד, בן 21, משוחרר, אנימטור, מוזיקאי ויוצר סרטים (ולומד לפסיכומטרי)...

לא רק שואל, אלא גם עונה!

רק רציתי לדווח למי שאולי שואל את עצמו את אותה שאלה, שכבר שאלו אותה בפורום, ואני מוסיף פה לינק לאתר שנותן סקירה די טובה של התוכנות הרלוונטיות כולל מידע ודירוג. אני חושב שכדאי להוסיף אותו לקישורים... ד"א שימו לב שבין תוכנות שעולות מעל $250, התוכנה הכי מומלצת עולה פחות מ-$30 (!)

filmmaker82

New member
מניסיוני

הנוחה ביותר (עבורי) היא Final Draft זמינה גם בגרסאת מק ופי.סי. בסביבות ה200$ אך שווה את זה - אה כן, ולמיטב ידיעתי היא לא תומכת בעברית עדיין (וגם אין הרבה טעם לחכות לדעתי...)

shellydeez

New member
מסכימה עם ניסיונו

אכן התוכנה מעט יקרה אבל בימינו השקעה של 200$ על איכות לא מתפשרת בשביל העתיד הרחוק/קרוב זה בהחלט משתלם
מי אמר איכות זו לא מילה גסה? צדק!

shellydeez

New member
../images/Emo122.gif נמנמנמ צודק אבל לפעמים

כדאי תוכנה ואם כבר תוכנה אז זו לדעתי אחת הטובות

filmmaker82

New member
another Final Draft addict?

טוב לדעת, לגביי השאלה למה טובה התכנה...התשובה היא פשוטה: 1) חוסך זמן ואנרגיה. במקום לשחק עם העימוד בוורד או כל מעבד תמלילים פשוט אחר, התכנה בוניה בפרט עבור תסריטים ולכן אפילו לחיצה פשוט על כפתור ה ENTER מעבירה אותך לעימוד הנכון עבור מה שאת כותבת ברגע זה (תיאור פעולה, דיאלוג, וכו') 2) בתעשייה, לפחות הבינלאומית, יש פרמוט ספציפי (ומשתנה) וFinal Draft בוניה בפרט בשביל זה. כל מי שניסה להגיש תסריט לתחרות או למכור אותו ונפל מבלי לדעת למה, רוב הסיכויים הם שהתייאשו מהפורמט השגוי של התסריט הרבה לפניי ששמו לב לתוכנו...התכנה גם מתעדכנת, מאפשרת לבצע הרשמה של זכויות היוצרים על התסריט בצורה ישירה דרך התכנה, מאפשרת collaborations אונליין, תומכת בדוחות (יעיל מאוד להפקת התסריט מניסיוני), סטטיסטיקות, הקצאת קולות עבור כל דמות ודמות בתסריט (כולל קריין) מה שמאפשר הקראת תסריט מבלי צורך באנשים אחרים, ועוד פיטצ'רים נוספים ומעולים... התכנה אמנם עולה 200$ (לא הרבה עבור מה שמקבלים לדעתי...) אבל היא כלי חיוני לתסריטאי המקצועי (שכותב באנגלית...). לאלו מכם שכותבים בעברית ומחפשים פתרון...כללי פורמט לתסריטים בעברית מתפרסמים, גם ברשת, ככל שהם מתעדכנים - מה שלא קורה יותר מדי בארץ, תמיד ניתן להשקיע קצת מאמץ ולבנות בוורד פקודות מקרו וכו' שיאפשרו עבודה דומה ל זו של Final Draft... Now stop procrastinating and start writing! oh wait...that includes me!

sprung monkey

New member
דווקא word תוכנה מצויינת

פשוט צריך להגדיר סגנון לכותרת סצינה, לשם הדמות, לדיאלוג וכו', ואז להגדיר לסגנונות הללו מקשי קיצור - וזה ממש פשוט ונוח. בקרוב אני אעלה לכאן שרשור על איך כותבים פורמט נכון של תסריט, ובנוסף אצרף גם מסמך word מוכן ומוגדר עם כל הסגנונות שצריך. סער

filmmaker82

New member
כמו שאמרתי...

תמיד אפשר לעבוד קצת על וורד פעם אחת בשביל להגדיר את הפורמט, אבל אי אפשר להתעלם מהמקצועיות והיתרונות של Final Draft עבור התסריטאי\במאי\מפיק המקצועי שעובד על תסריטים לועזיים.

sprung monkey

New member
בוודאי,

לא חולק עליך ולו לרגע - אבל כמו שאמרת, מרביתנו כותבים תסריטים בעברית, ולכן התוכנה הזו מעט חסרת תועלת בשבילנו.

למעלה