תוכנות + צריבה ועוד ...

HaIFe

New member
תוכנות + צריבה ועוד ...

כמה שאלות: 1.שמעתי שכדי להתקין תוכנות אני צריך להשתמש בRPM וכדומה אני רוצה להוריד הרבה תוכנות ללינוקס אני פשוט מפחד להרוס אותו מה לעשות ואם אפשר הסבר ממש טוב ובעברית על RPM תודה. 2.הורדתי RH ואני רוצה לצרוב אותה לדיסקים איך אני עושה את זה דרך לינוקס יש לי כלי גרפי אחד לצריבה אבל אני לא רואה בו שום אפשרות לפריסת קבצי הISO על הדיסק לפני ההתקנה איך עושים את זה ואם למישהו יש תוכנה יותר קלה טובה ומקצועית יותר שיביא לי תודה 3.מתי כבר יצא הKDE3 הסופי ? ומתי יצא הגנום 2 הסופי? אני מחכה כבר לשניהם אני כבר מת להתקין אותם ושזה יתמוך לי בעברית האם אני יוכל אז לכתוב עברית לראות עברית במערכת והכול 4.הגיע לי איזה מן ICQ מסריח אם הלינוקס אבל אחד ממש מסריח מגעיל כזה בשם LICQ הוא לא תומך בעברית הוא כזה מגעיל העיצוב שלו למה AOL לא מוציאים גירסה ללינוקס? 5.תודה

ezaton

New member
מתוך סקרנות...

למה אתה רוצה להוריד "הרבה" תוכנות ללינוקס? מה הקטע? אתה מרגיש שאתה צריך כמות תוכנות? ואם תוריד "מעט" תוכנות ללינוקס, אז מה? ישנן שתי דרכים להתקין תוכנות בלינוקס רדהאט או מנדרייק - הראשונה נקראת לקמפל מקוד מקור והשניה להתקין מ RPM. משמעות הלקמפל מקוד מקור היא שאתה מוריד קובץ מכווץ שמכיל קוד מקור של התוכנה, מקנפג אותו (בעזרת כלי אוטומאטי) ומתקין (קרא את קובץ ה INSTALL שמצורף לכל התקנה). הסיפור דיי פשוט. אם אתה לא יודע מה אתה עושה, סביר להניח שתוך זמן מה, במוקדם או במאוחר, תתחיל להחליף דברים שלא היית אמור להחליף, ויקרה נזק. קרא הייטב את המידע שבא עם התוכנות שאתה רוצה להתקין. התקנת RPM פירושה להתקין חבילה, שמישהו קימפל אותה בעבורך כבר, וקבע ביכן יושבים הקבצים, ומה נדרש כדי שהכל יעבוד. פירושו של דבר שתוכל לגרום פחות נזק לעצמך, כי בלי דרישה במפורש מצידך, הוא לא ידרוס קבצים קיימים, ולא "ישבור" לך את המערכת. מצד שני, הוא לא תמיד יתקין לך אם יש / אין לך חבילות RPM מסויימות כבר מותקנות (אפילו אם התקנת אותן בשיטה הראשונה, מקוד מקור), ולעיתים, אם גרסת המערכת שלך חדשה / ישנה מדי, הוא לא יסכים להתקין. חסרון נוסף הוא שאתה לא רואה את קוד המקור של התוכנות, ולכן, אתה לא יכול להיות בטוח מה יש לך שם. 2. מזותומרת פריסת קבצי ISO? לראות אילו קבצים (ועץ ספריות) קיים בתוך הקובץ? למה לך? תכניס לתוכנה, תכניס דיסק לצורב, וסע. 3. לא יודע. לא מעורה. סביר להניח שתוכל לקרוא / לכתוב עברית במרבית התוכנות החדשות שיצאו וידרשו QT3, אבל לא בטוח שבהכל. 4. ה LICQ הוא כלי חביב ביותר. יכול לעשות הרבה שטויות. עם קצת קריאה וחיפוש תוכל לאפשר לו לתמוך בעברית - קריאה בטוח, כתיבה אולי. אם לא מוצא חן בעינייך, חפש לך תחליפים כאן 5. לקרוא ולחפש מידע. אל תצפה לתשובות קלות. הכר את פקודת ה man, והשתמש בה. בבקשה. Ez

HaIFe

New member
תודה אבל שאלה קטנה

בקשר ל 5.. לקרוא ולחפש מידע. אל תצפה לתשובות קלות. הכר את פקודת ה man, והשתמש בה. בבקשה. Ez מה זה אני יכתוב לה Man hebrew רציתי קצת מידע והסברתה לי תודה. אגב בקשר לISO אני צריך לפרוש אותו כי אז אי יהיה אפשר להתקין את לינוקס RH למה זה בנתיים נמצא בקובץ ISO אחד גדול שהמערכת לא יכולה לקרוא לכן צריכים לפרוס אותו לדיסק מה לעשות?

ezaton

New member
ISO זה תמונה של דיסק

IMAGE, כלומר, סידור של ביטים, שאם יסודרו בצורה דומה על הדיסק, תקבל דיסק עם מידע - משהו שאתה יכול לעשות איתו משהו. למעט בשימוש בטריקים או תוכנות מיוחדות, אתה לא רואה את התכולה של ISO לפני הצריבה, אלא רק על הדיסק. אני לא יודע באיזה כלי צריבה אתה משתמש, אבל כולם יודעים לצרוב ISO על דיסקים (ולא כקובץ! אלא כ image!!!), ואחרי שתצרוב, אם תצרוב נכון, תקבל דיסק עם קבצים וספריות. בקשר למידע - אם זה רלוונטי לפקודה מסויימת, השתמש ב man. אם לנושא מסויים, info או לחפש באתרים באינטרנט, כמו איגלו. Ez

HaIFe

New member
תוכל להמליץ לי על תוכנה

סרקתי את התוכנה שלי אני לא מוצא שם משהו שקשור לISO באיזו תוכנה אתה משתמש?

beitar

New member
Create disk from Image file

זו פחות או יותר אמורה להיות השורה... היא קיימת למשל ב ez cd creator ! (תחת file נדמה לי - בתפריט שלמעלה) בכל תוכנה נורמלית, כמו נרו או ez cd יש את האופצ´ הזאת.

HaIFe

New member
כן בחלונות אני יכול לעשות את זה

דרך EZ CD CREATOR בקלות אבל אין את התוכנה הזאותי בלינוקס או שיש אני מת עליה וחייב אותה תודה.

ezaton

New member
תוכנה דפוקה.

שונא אותה. פשוט מתעב אותה. תוכנת צריכה שדורשת למעלה מ 50 מגה... בשביל מה? יש תוכנות צריבה של 6 מגה, שעובדות טוב יותר. עצוב ועלוב. Ez

ezaton

New member
עסקנו בתוכנות לחלונות

ללינוקס, כעיקרון, יש סט כלים טקסטואליים, ולהם מגוון "כיסויים" גראפיים, לבחירתך. השתמשתי בשניים, אבל זה היה כל כך מזמן. נהניתי לעבוד עם ה X-CD-Roast, אבל אני לא יודע מה איתו היום... למעשה, היופי בלינוקס, אתה יכול לצרוב במצב טקסט, במוד גראפי, והפונקציונאליות תהיה זהה. זה, אגב, נכון לגבי כמעט כל הכלים / תוכנות ללינוקס - יכולות דומות בטקסט וב X. Ez

beitar

New member
אני ממש ממש כועס על roxio יצרי

התוכנה הזאת הקרויה EZ CD CREATOR. אותי לא מטריד מדי אם התוכנה תופסת 20 או 50 מגה בייט... בעידן של היום נראה לי שולי, לכן עבדתי עם מה שקיבלתי עם הצורב. עת שעברתי ל XP, נזכרתי שיש בעיה עם הצורבים. ואכן, התוכנה לא עובדת עם XP ! כמובן שהתוכנהת צריבה של ה XP (אם אפשר לקרוא למה שיש שם תוכנת צריבה בכלל) לא מספקת את דרישותיי בכלל... הקיצקצ, ניסיתי לחפש פתרון ומה גיליתי ? שיש עדכון לתוכנה, אבל הוא תקף לבעלי גרסאות 5.x ולי יש בכלל מהדור הרביעי. ניסיתי לבדוק מה עושים, ומסתבר שהחלאות רוצים שאני ישדרג (או אקנה את התוכנה אם תרצו), והיא עולה כ 90 דולאר, אבל אחרי הנחה של 20 דולאר (הם עושים טובה יענו) היא עולה כ 70 דולר... ממש ממש חוצפה. הם פיתחו עם מייקרוסופט את המנגנון של התוכנת צריבה, ובמקום לספק פאצ´י, הם רוצים שאנשים יקנו את התוכנה החדשה. פשוט שערוריה. מבחינתי, הם גמרו את הקריירה...

ezaton

New member
ה nero מצויין

מתאים כמעט לכל מטרה, ולשתיים הנותרות - DiskJuggler ו CloneCD עושים את העבודה (וקטנים, אמרתי?) Ez

mavor

New member
עדקון כתן

ל איזי יש עידקון שנותן לה לעבוד ב XP צריך רק לחפס טוב באתר (יש להם נטיה להסטיר את הקובץ מענין למה ??) בנוגע ל X-CD-Roast חי וקים יוטר טוב מבעבר אני מישתמש בו כבואה ואים מדברים על תוכנות אני חייב פשות לציין לטובה את ה WINE החדש שפשות השתפר בצורה מדהימה לא עבדתי איתו כבר כרוב לשנה ואתמיל הרצתי MIRC תחת LINUX והפתתי התקנה קלה והכול עבד בלי בעיה נדב

Bisly

New member
X-CD-Roast מאיפה מורידים האם

צריכים איזה RPM או משהו ואם כן אז למה ואם לא אז למה?

matam haifa

New member
אני אחד מאלה

שהתקינו Easy Cd Creator 5 והלך ה-XP לגמרי !!! ** מי צריך לנחש שהתקנת תוכנה מחסלת מערכת הפעלה חדישה ומעודכנת? לא ייאמן פשוט. עד שיגמרו להוציא עדכונים לכל הבאגים... חזרתי ל-2000 . שלא תחשבו... גם התקנה מחדש לא עזרה! ובאמת שלא היה לי כח לפרמט ..

ezaton

New member
התקנות מחדש מעולם לא פתרו כלום

אם לא פירמטת לפני. ה Easy cd תוכנה נוראית, וכן מציק לי שהיא גדולה ומנופחת. לא תמיד ישבתי עם raid0 על 80GB. Ez

HaIFe

New member
החלטתי אני רוצה להוריד את

Cdrecord אבל אני חייב לינק ישיר ומדוייק כי אני לא מוצא בבקשה תביאו לי עוד דבר זה אם אני יוריד את זה אני יכול להוריד את זה בגירסה מקומפלת שתפעל לי בלי בעיות בהתקנה האם צריכים בשביל זה RPM?

למעלה