תוכנות תלת מימד

rany01

New member
תוכנות תלת מימד

איזה תוכנות תלת מימד יש? ועל איזה הכי מומלץ ללמוד? תודה רבה, רן

eldarinn

New member
כדאי לעשות סיבוב על הלינק בתחילת העמוד

"מדריך חובה למתחילים"

rany01

New member
קראתי והחכמתי....

אני אנסח את בצורה אחרת ויותר מפורטת: השאלה מתחלקת לארבעה חלקים: 1. איזה תוכנת תלת מימד מאפשרת לי לבנות מכונות לדוגמא:מכוניות כך שיתאפשר לראות אותה לא רק מבחוץ בתלת מימד אלא גם בחלקים יותר פנימיים? 2. איזה תוכנת תלת מימד מאפשרת לי בניית בית ולעצב אותם ולאחר מכן לאפשר לי "לטייל" בבית? 3. זו שאלה שנוגעת לשתי השאלות אבל יותר לשאלה השנייה: איזה תוכנה תוכל לבנות לי (כמובן אחרי שהזין את מידות השטח וכדומה) תוכניות בנייה (כולל מיקום החשמל וכדומה)? 4. שאלה אחרונה שנוגעת לשאלה הראשונה: איזה תוכנה מאפשרת לי להפעיל את הדגם שבניתי וראות תקלות כאילו זה בדיקה באמיתי? אני מקווה שיש לכם תשובות אפילו לחלק מהשאלות, ואם אפשר בכמה שפחות תוכנות. תודה רבה רבה רבה רבה רבה מראש לכל העונים, רן

נסיון לתשובות

1. כולם, זה תלוי ביכולת שלך לא ביכולת של התוכנה. 2. כולם, אם כי יש כאלה שיותר יעודיות כמו viz או sketch up, לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. 3 כמו 2. רק שזאת לא התכנה בונה אלא אתה בונה. (או שלא הבנתי את השאלה) 4. תקלות במכוניות? יש את auto data אבל היא לא תכנת תלת מימד אלא סתם מראה מספרי תקלות במכוניות כולל קודי תקלה של המחשב מנוע. אם זה לעשות הדמיה פיזיקלית של חלקים מסוימים כמו חישובי מהלכי מתלה או בניית מתלים לרכב אז יש תוכנות יעודיות, אין תוכנה אחת מושלמת. בארץ אוהבים לעבוד בתחום הנדסת הרכב עם solidworks. זאת לא תמיד הבחירה הנכונה בעייי, אבל נו שוין.

מיכאל ג

New member
עוד תשובות

1 ו-2 כמו שאמרו, כולן. 3. תוכניות בניה זה ל משהו שנעשה בתוכנות תלת המימד שמדובר בהן בפורום הזה אלא בתוכנות CAD (computer aided design). ההבדל הוא שכאן בפורום מדובר יותר על ויזואליזציה - נסיון ליצור תמונות ראליסטיות משכנעות, למטרות אנימציה, משחקים, וגם לפעמים אדריכלות אבל לרוב במקרים כאלו מתבססים על תוכנית שמגיעה מתוכנת ה-CAD. תוכנת ה-CAD שאני מכיר היא AUTOCAD אבל אני בטוח שיש הרבה אחרות, רק שאני לא מעודכן בנושא. 4. התשובה הפשוטה היא שכח מזה לעכשיו. תוכנות סימולציה של מערכות חשמליות זה משהו למהנדסים, אין סיכוי שתוכל להפעיל משהו כזה.

rany01

New member
תודה על התשובות יש לי עוד כמה שאלות מתוך התשו

בות. 1. איזה תוכנה מומלץ ללמוד (אין לי בעיה להירשם לקורס ויש לי מחשב חזק)? 2. התכוונתי לתוכנה שמתוך הסימולציה של הבית תוציא לי נתונים של הבית לאחר שאני יזין את הפרטים הטכניים כמו: גודל השטח, וכדומה? 3. האם בכל זאת מישהו יכול לתת לי שמות של תוכנות סימולציה של מערכות חשמליות? תודה רבה מראש, רן

מיכאל ג

New member
אתה מחמיץ כאן משהו

תראה, השאלות שלך מראות על חוסר הבנה מסוים, אבל אני לא מצליח בדיוק לשים את האצבע על הבעיה. שאלת על המון דברים ביחד שחלקם אפשריים, חלקם קשים, וחלקם לא קשורים לפורום הזה. ונראה לי שאולי אם תסביר בגדול מה אתה רוצה לעשות בדיוק זה יוכל לעזור.

rany01

New member
בסדר....

אני רוצה דבר ראשון לבנות סימולציה של מכונית תלת מימד ואחר זה לבדוק איך היא פועל, דבר שני אני רוצה לבנות סימולציה של בית "לטייל בו" ואחר זה לצור לפי הדגם (כמובן, אחר הזנת נתונים כמו גודל שטח) תוכניות בנייה.

מיכאל ג

New member
לדעתי אתה יכול לשכוח מהמכונית

נשמע לי שאתה שואף לעשות משהו שסתם אדם מהרחוב לא מסוגל לבצע, ובכל מקרה אף אחד בפורום הזה לא יוכל לעזור לך לגבי סימולציה ראליסטית כזו. זה תחום של מהנדסים, לא אמני תלת מימד. לגבי בית, אם אתה רוצה ליצור דגם תלת מימדי ולהוציא מזה תוכניות, אוטוקאד זו התוכנה אבל רק שתדע שקשה ללמוד את מה שאתה רוצה לבד. אני התחלתי ללמוד אדריכלות ועברתי קורסים בשביל זה אבל אחרי שעזבתי את הלימודים ולא נגעתי בזה כמה שנים גיליתי ששכחתי את זה לחלוטין ואפילו כשיש בידי את התוכנה אני לא ממש מצליח לעבוד איתה יותר. ליצור איתה מודלים עם נפח שניתן להוציא מהם תוכניות זה תחום מאוד לא אינטואיטיבי. יכול לקחת לך חודשים ללמוד אותה לבד אם בכלל. בכל מקרה לא צריך להזין נתוני שטח אחרי שאתה בונה דגם ממוחשב כי אתה בונה אותו ישר במידות הנכונות.

rany01

New member
אז איזה דברים לפי דעתך אפשר לעשות

בתור "אומני תלת מימד"?

בגדול אומני תלת מימד לא מחויבים למציאות כמו

מהנדסים. ואם נרחיב למכוניות אז לא מעניין אותי כאומן רמת החיכוך בין הגלגל לכביש כשאני לוקח בחשבון שהגלגל בגודל 215.75.16 והמומנט מנוע הוא ככה וככה ניוטון מטר. זה כן מעניין בהדמיות הנדסאיות בעיקר בגלל שיש לזה השפעה על חלקים אחרים. מבחינת האומן זה נוסע בצורה מגניבה אז זה מספיק לי. אני מתעסק הרבה זמן עם בניית מכוניות באגי בזמני הפנוי המועט, לכל חלק שצריך הדמיה יש תוכנה שונה, אבל הם כולן לוקחות בחשבון שאתה מכיר לעומק את המערכת ההנדסית שאותה אתה מתכנן. אם התחום הזה מעניין אותך אז יש פורמים מקצועיים אחרים שמתעסקים עם זה, פה לא תקבל תשובות אמיתיות. תנסה באתר ג'יפולוג בפורום הבונים+הנדסת ג'יפים. הם מתעסקים גם עם פרויקטים של הנעה רגילה ובכל מקרה יפנו אותך למקורות טובים יותר. לגבי אינבנטור, זה פשוט הרחבה גדולה מאוד של אטוקאד, כך שאתה חייב לדעת מלכתחילה אטוקאד ואת את התחום ההנדסי שמעניין אותך כי כל ההצבות שם הם תחת נוסחאות הנדסאיות. ולגבי הוצאת תוכניות ממודל שיצרת, זה ללכת הפוך לגמרי. זה לא עובד ככה. אף אחד לא יאשר לך תוכניות בניה כאלה. היות ואתה זה שבונה את המערכת בלי תוכנית אתה לא לוקח בחשבון עומסים או כתבי כמויות. להפוך את זה לתוכנית זה סתם בזבוז זמן. יש סיבה לזה שאנשים לומדים ארכיטקטורה 5 שנים. ואני מסכים עם מיכאל, גם אחרי שהבהרת את עצמך אתה לא מספיק ברור. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

למעלה