תוכנות תלת מימד

liatwr

New member
תוכנות תלת מימד

שלום אני עובדת במשרד לעיצוב גרפי והם רוצים להכנס לתחום התלת מימד, אני למדתי בסוליד וורקס אבל ממש בסיסי והתוכנה לא מתאימה להם כי הם ממש רוצים גם ליצור הדמיות של חלל, סופרים ותערוכות וכו" אני מכירה בשם את התוכנות Rhinoceros 3Ds max Maya, אבל האם משהו יוכל להגיד לי מה היחודיות של כל אחת, והאם אני יכולה ללמוד אותם באיזה קורס ואיפה

Passo

New member
ובכן...

עד כמה שידוע לי התוכנה שרוב משרדי העיצוב משתמשים בה ליצירת הדמיות של חללים ותערוכות היא 3ds Max. Max היא תוכנת אנימציה תלת מימדית ובעלת יכולות מאד רחבות. יש שיטענו ש-Maya היא הטובה יותר מבין השניים. אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם (את רוב האפקטים בסרטים עושים כיום עם Maya) Rhino היא תוכנת מידול שעד כמה שאני יודע אין למה מי יודע מה יכולות אנימטיביות ו/או תאורתיות...(מלשון תאורה) מה שכן, אפשרויות המידול שלה הן מעולות ומאפשרות להגיע למודלים מאד מפורטים. לגבי לימוד של התוכנות הנ"ל. ישנם כמה מקומות שמלמדים את התוכנות הללו. אני יכול להפנות אותך ל-Sela University. אני יודע שהם מלמדים את שתי התוכנות שם (למרות שקורס Maya הוא הרבה יותר יקר) אני אישית עובד על Max ברוב העבודות שלי. אבל כמו שאמרתי קודם - זאת העדפה אישית.

izackv

New member
כשמקצוענות חשובה...

ללמוד לעבוד בצורה טובה עם תלת ממד זה משהו שיכול לקחת חודשים (ומאוד אינטסיביים) אין שום בעיה ללמוד ליצור אוביקטים פשוטים, אבל להגיע ל_אוירה_ הנכונה זה חצי קסם שמורכב מהרבה ידע והבנה בתחומים שונים (צילום, תאורה, חומרים ועוד) אפשר תמיד ללמוד תוכנה ולנסות לשלב דברים לאט לאט. אבל זה יותר מתאים למי שנמשך לתחום כתחביב ורוצה לפתח אותו. ולא לעסק שצריך להוציא תוצרת מהירה ואיכותית לפי פרויקטים. לדעתי, עבור עסק גרפי הדרך הנכונה להכנס לתלת היא לקחת תלתיסט מנוסה בתור פרילנסר או בתור עובד. במקביל את יכולה ללמוד את התוכנות בקורסים/אינטרנט/ספרים/מדריכי וידאו. העובדה שיהיה לך תלתיסט זמין שיוכל לעזור לך תקדם אותך הרבה יותר מאשר לימוד רגיל יכול לקדם אותך. ואז אחרי תקופה מסויימת, תוכלי להפוך לתלתיסטית של החברה שלכם.

eldarinn

New member
תראי מה זה להכנס לתחום התלת מימד?

כמו שבעיצוב גרפי יש אריזות, מיתוג וכו' גם בתלת מימד יש כמה תת קטגוריות. האם זה לטובת עיצוב מוצר או הדמיות או סתם לשלב כמה איקונים?רינו מתאימה יותר לתחום של הדמיות בסיסיות ועיצוב מוצר מוגבל. מאיה ומקס יותר לכיוון של הדמיות מקצועיות, אנימציה ואפקטים. מה הכיוון?

liatwr

New member
תשובה לeldarin

הכיוון הוא יותר עיצוב מוצר, אני למדתי עיצוב מוצר אבל, על תוכנת סוליד וורק ומאוד בסיסי, המון זמן לא עסקתי בתחום ונשכח ממני כמעט כל מה שקשור בתוכנה. אני רוצה ליצור הדמיות טובות לחללים ולמוצרים כמובן בצורה הטובה ביותר. אני נכנסתי לאתר שלך וראיתי מה עשית, באיזו תוכנה השתמשת? יש לי גישה טובה לתוכנות, האם ישנו ספר טוב בעיברית שנותן מענה התחלתי?

liatwr

New member
תשובה לeldarin

הכיוון הוא יותר עיצוב מוצר, אני למדתי עיצוב מוצר אבל, על תוכנת סוליד וורק ומאוד בסיסי, המון זמן לא עסקתי בתחום ונשכח ממני כמעט כל מה שקשור בתוכנה. אני רוצה ליצור הדמיות טובות לחללים ולמוצרים כמובן בצורה הטובה ביותר. אני נכנסתי לאתר שלך וראיתי מה עשית, באיזו תוכנה השתמשת? יש לי גישה טובה לתוכנות, האם ישנו ספר טוב בעיברית שנותן מענה התחלתי?

למעלה